Autor Wątek: Koronawirus a maratony  (Przeczytany 62707 razy)

Offline Kobieta Weronika

• Miasto: Wychódźc
  • Na forum od: 26.01.2020
    • Dawne podróże - pamiętnik z początku XXI wieku
Odp: Koronawirus a maratony
« 18 Kwi 2020, 21:33 »
Tylko jeszcze policjant musi w to uwierzyć, a z tym to już zależy od człowieka,; nie brakuje ludzi, którzy wiele to udawać nie muszą  :lol:
Każdy na swój sposób. To nic strasznego mieć problemy natury psychologicznej. :roll: .

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 18 Kwi 2020, 21:44 »
Czytałaś w ogóle o czym rozmawiamy?
Nie jest tam mowa o zaburzeniach psychicznych, a o niepełnosprawności umysłowej, a to zupełnie inna półka.

Offline Kobieta Weronika

« 18 Kwi 2020, 22:15 »
I? Wciąż śmieszne?

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 19 Kwi 2020, 11:41 »
To już jest spiskowa teoria dziejów. Co ma rząd za interes w przedłużaniu tych ograniczeń jeśli nie będą niezbędne? Przecież w rządzie nie siedzą idioci i wiedzą, że każdy dzień ograniczeń zwiększa kryzys, z którym to rząd będzie się musiał zmagać. Przedłużanie tych ograniczeń zupełnie nie jest rządowi na rękę. To jest po prostu działanie racjonalne w tej sytuacji, to samo jest w całej Europie, niczym się tu nie różnimy.

czego-nie-rozumiecie

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 19 Kwi 2020, 12:11 »
czego-nie-rozumiecie

Jak to dobrze, że są na świecie osoby niosące kaganek oświaty maluczkim...

Takim ludziom jak Ty - bardzo dobrze zrobiłby przymusowy wolontariat albo w szpitalu, albo w kostnicy. Dopiero jakbyś na własne oczy zobaczył skalę problemu - to byś był w stanie cokolwiek zrozumieć, zamiast produkować teorie o wszechobecnych spiskach. Tacy ludzie dopóki osobiście nie oberwą od tej choroby, dopóki ktoś z ich bliskich się nie zarazi lub nie umrze - to nie zrozumieją.

Dlatego ja mam szacunek czy do Morawieckiego czy do Szumowskiego - bo przynajmniej coś robią, nawet jak popełniają omyłki - to muszą ciężko harować walcząc z epidemią, a wdzięczność od wielu ludzi dostają własnie taką. Ciekawe co by było jakby Ciebie zrobili premierem Pablo - czy wtedy poczułbyś tę ogromną odpowiedzialność na barkach? Czy wtedy byś był taki skory do puszczenia sprawy na żywioł, do gadania o epidemii paniki, do zaryzykowania życiem i zdrowiem tysięcy ludzi?

Offline Kobieta Weronika

« 19 Kwi 2020, 12:18 »
Tacy ludzie dopóki osobiście nie oberwą od tej choroby, dopóki ktoś z ich bliskich się nie zarazi lub nie umrze - to nie zrozumieją.

Dlatego ja czekam, aż się zarażę i umrę. Wtedy już WSZYSTKO zrozumiem i będę miała spokój od tych absurdów, jakie spotykam "w życiu" na każdym kroku.

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
« 19 Kwi 2020, 12:23 »
Dlatego ja mam szacunek czy do Morawieckiego czy do Szumowskiego - bo przynajmniej coś robią, nawet jak popełniają omyłki - to muszą ciężko harować walcząc z epidemią, a wdzięczność od wielu ludzi dostają własnie taką.

Fajnie, że robią to za co im się płaci. Pensja jest właśnie wdzięcznością od podatników. To wystarczy. Ołtarzyka im nie musisz budować.
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 19 Kwi 2020, 12:38 »
Dlatego ja mam szacunek czy do Morawieckiego czy do Szumowskiego - bo przynajmniej coś robią, nawet jak popełniają omyłki - to muszą ciężko harować walcząc z epidemią, a wdzięczność od wielu ludzi dostają własnie taką.
To nie jest pierwszy rząd w 3RP, żeby łapać się na takie PRowskie zagrywki. Trzeba być człowiekiem wielkiej wiary, by brać za pewnik to co mówi jeden z drugim na konferencji prasowej.

My home is where my bike is.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 19 Kwi 2020, 12:41 »
Fajnie, że robią to za co im się płaci. Pensja jest właśnie wdzięcznością od podatników. To wystarczy. Ołtarzyka im nie musisz budować.

Nie chodzi o budowanie ołtarzyków.
Bo dobrze wiesz, że oprócz pensji za ciężką harówkę to dostają niesamowitą ilość ataków, plucia, odsądzania od czci i wiary, oskarżenia o faszyzm i zamordyzm i Bóg wie co jeszcze, których te pieniądze nie są warte.

Niech się każdy postawi na ich miejscu, co by sam robił w ich sytuacji. To pomaga zrozumieć, że sprawa ta sprawa to nie jest taki banał jak go mnóstwo hejterów rysuje. Hejtować to każdy głupi potrafi

To nie jest pierwszy rząd w 3RP, żeby łapać się na takie PRowskie zagrywki. Trzeba być człowiekiem wielkiej wiary, by brać za pewnik to co mówi jeden z drugim na konferencji prasowej.
Nie oceniam na podstawie zagrywek PR, a realnej pracy i jej wyników - czyli sytuacji Polski w walce z epidemią na tle innych krajów.

Dlatego ja czekam, aż się zarażę i umrę. Wtedy już WSZYSTKO zrozumiem i będę miała spokój od tych absurdów, jakie spotykam "w życiu" na każdym kroku.

Po co w kółko wyjeżdżasz z jakimiś osobistymi tekstami? Nie moja wina, ze masz mnóstwo problemów psychicznych, nie ja je spowodowałem. A Ty już nawet zwykłe żarty o konieczności udawania wariata na kontroli policyjnej zaczynasz brać osobiście.

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
« 19 Kwi 2020, 13:06 »
Bo dobrze wiesz, że oprócz pensji za ciężką harówkę to dostają niesamowitą ilość ataków, plucia... ,

Dobrze też wiem, że wielu ludzi również ciężko pracuje za gówniane w porównaniu do rządowych pensje i także im się obrywa, nieraz fizycznie i nikt ich limuzynami nie wozi. Więc uważam, że robienie mesjaszy z premiera czy ministra jest zwyczjną propagandą.
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Kobieta Weronika

« 19 Kwi 2020, 13:10 »
A Ty już nawet zwykłe żarty o konieczności udawania wariata na kontroli policyjnej zaczynasz brać osobiście.
Bzdura. Nie chodzi o mnie. Nie dopowiadaj sobie teorii spiskowych

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 19 Kwi 2020, 13:16 »
Bo dobrze wiesz, że oprócz pensji  (...)

Daj spokój, oprócz rządowej pensji to dostaną jeszcze dostęp do drukarki w mennicy i niezliczonej ilości stołków w urzędach i spółkach skarbu państwa, które zajmą bez żadnych kompetencji i umiejętności, tak o! po znajomości. Są chciwi i głodni i właśnie dlatego tak skutecznie Prezes nimi steruje. Nie słyszałeś o interesach Morawieckiego z proboszczem? Tylko pensja? Serio?

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 19 Kwi 2020, 13:57 »
Dobrze też wiem, że wielu ludzi również ciężko pracuje za gówniane w porównaniu do rządowych pensje i także im się obrywa, nieraz fizycznie i nikt ich limuzynami nie wozi. Więc uważam, że robienie mesjaszy z premiera czy ministra jest zwyczjną propagandą.

Ale ja nie robię z nich żadnych mesjaszy!
Apeluję jedynie o realizm, bo teorie, że wprowadzają te wszystkie ograniczenia żeby móc ludzi za mordę złapać i ich kontrolować - to są bzdury wyssane z palca. Cudów nie ma co oczekiwać, ale dzięki szybkiej reakcji i nie zlekceważeniu problemu we wczesnej fazie obrywamy od epidemii mniej niż inne kraje i to są po prostu fakty.

A na to Ci hejter zaraz powie, że statystyki sfałszowane, że jesteś skończonym naiwniakiem, że łapiesz się na lep propagandy - a jako argument wrzuca jeszcze większego hejtera z sieci  ;)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 19 Kwi 2020, 14:15 »
Wskaż 'hejtera', co go masz na języku, proszę.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 19 Kwi 2020, 15:04 »
Ja zrezygnowałem z MP, więc pewnie ktoś się ucieszy.

Czy moderatorzy mogliby przenieść posty o polityce do innego wątku? Bardzo proszę.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum