Tylko jeszcze policjant musi w to uwierzyć, a z tym to już zależy od człowieka,; nie brakuje ludzi, którzy wiele to udawać nie muszą
To już jest spiskowa teoria dziejów. Co ma rząd za interes w przedłużaniu tych ograniczeń jeśli nie będą niezbędne? Przecież w rządzie nie siedzą idioci i wiedzą, że każdy dzień ograniczeń zwiększa kryzys, z którym to rząd będzie się musiał zmagać. Przedłużanie tych ograniczeń zupełnie nie jest rządowi na rękę. To jest po prostu działanie racjonalne w tej sytuacji, to samo jest w całej Europie, niczym się tu nie różnimy.
czego-nie-rozumiecie
Tacy ludzie dopóki osobiście nie oberwą od tej choroby, dopóki ktoś z ich bliskich się nie zarazi lub nie umrze - to nie zrozumieją.
Dlatego ja mam szacunek czy do Morawieckiego czy do Szumowskiego - bo przynajmniej coś robią, nawet jak popełniają omyłki - to muszą ciężko harować walcząc z epidemią, a wdzięczność od wielu ludzi dostają własnie taką.
Fajnie, że robią to za co im się płaci. Pensja jest właśnie wdzięcznością od podatników. To wystarczy. Ołtarzyka im nie musisz budować.
To nie jest pierwszy rząd w 3RP, żeby łapać się na takie PRowskie zagrywki. Trzeba być człowiekiem wielkiej wiary, by brać za pewnik to co mówi jeden z drugim na konferencji prasowej.
Dlatego ja czekam, aż się zarażę i umrę. Wtedy już WSZYSTKO zrozumiem i będę miała spokój od tych absurdów, jakie spotykam "w życiu" na każdym kroku.
Bo dobrze wiesz, że oprócz pensji za ciężką harówkę to dostają niesamowitą ilość ataków, plucia... ,
A Ty już nawet zwykłe żarty o konieczności udawania wariata na kontroli policyjnej zaczynasz brać osobiście.
Bo dobrze wiesz, że oprócz pensji (...)
Dobrze też wiem, że wielu ludzi również ciężko pracuje za gówniane w porównaniu do rządowych pensje i także im się obrywa, nieraz fizycznie i nikt ich limuzynami nie wozi. Więc uważam, że robienie mesjaszy z premiera czy ministra jest zwyczjną propagandą.