Autor Wątek: Koronawirus a maratony  (Przeczytany 60344 razy)

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
Odp: Koronawirus a maratony
« 21 Kwi 2020, 12:58 »
Ja jestem ciekaw, co by było, jakby wystartował MRDPW, bo chyba ma największe szanse, a nie wystartował BBT? Obie imprezy są w jakiś sposób od siebie uzależnione - jak przeniosą BBT, co co z pełną pętlą MRDP? Pewnie Orgom zależy, aby było jak zawsze, czyli naprzemiennie (pomijając MRDP Zachód i Wschód).
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

« 21 Kwi 2020, 19:36 »
Jest światełko w tunelu :) :

A jak BBT pojedzie, to na pewno MRDPW.  :D
« Ostatnia zmiana: 21 Kwi 2020, 19:42 Johnny_n »
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 21 Kwi 2020, 20:05 »
To dość naciągane. Przecież żaden policjant czy prokurator nie będzie stał na starcie i liczył jaka jest liczba zawodników w danej grupie startowej. Spojrzy na listę uczestników danej imprezy, zobaczy tam 300 ludzi, zobaczy że ma w przepisach "w imprezie może brać udział maksymalnie 50" i będzie już wiedział co dalej robić.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 21 Kwi 2020, 20:16 »
No właśnie, takie coś to nie przejdzie, chyba że będzie to jasno określone w rozporządzeniu.Trzeba poczekać w tym zakresie na Pomorską 500, bo tam widać, że organizator jest mocno nastawiony na przeprowadzenie maratonu i wydaje się, że łatwo nie odpuści. I to będzie taki papierek lakmusowy, jak jemu się uda to inni pójdą tym śladem.

Zobaczymy jak to pójdzie z tym planem co premier ogłosił, jak wprowadzą w życie ten drugi punkt odmrażania gospodarki, który zakłada otwarcie hoteli i obiektów turystycznych - to szansa na przeprowadzenie imprez tego typu znacznie wzrośnie.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 21 Kwi 2020, 21:48 »
Czy ktoś wyjaśni dlaczego nie widzę nowych postów z tego wątku w "postach nieprzeczytanych"? To samo stało się już wcześniej z wątkiem "czy apokalipsa nadciągnie".

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 21 Kwi 2020, 21:49 »
kliknąłeś w "ignoruj"?

My home is where my bike is.

Offline Bartek

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 15.11.2010
« 21 Kwi 2020, 21:51 »
Mam pytanie odnośnie Maratonu Podróżnika.

Jakie są plany jeżeli także w lipcu maratonu nie uda się zorganizować? Będzie definitywnie odwołany? Czy będzie przeniesiony jeszcze raz?
Termin lipcowy mi nie pasuje, muszę zrezygnować ze startu. Czy po ewentualnej kolejnej zmianie terminu będę mógł się z powrotem zapisać? Będę miał pierwszeństwo przed osobami które w ogóle nie były zapisane na tegoroczny maraton?
Najwspanialsza mądrość – to poznanie samego siebie.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 21 Kwi 2020, 22:54 »
Czy ktoś wyjaśni dlaczego nie widzę nowych postów z tego wątku w "postach nieprzeczytanych"? To samo stało się już wcześniej z wątkiem "czy apokalipsa nadciągnie".

Pewnie kliknąłeś w niewłaściwy link w mailu, ten który służy do ignorowania wątku.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 21 Kwi 2020, 23:05 »
Jakie są plany jeżeli także w lipcu maratonu nie uda się zorganizować? Będzie definitywnie odwołany? Czy będzie przeniesiony jeszcze raz?
Termin lipcowy mi nie pasuje, muszę zrezygnować ze startu. Czy po ewentualnej kolejnej zmianie terminu będę mógł się z powrotem zapisać? Będę miał pierwszeństwo przed osobami które w ogóle nie były zapisane na tegoroczny maraton?

Wydaje mi się, że kolejny raz przekładania nie będzie i jak w lipcu nie wypali to zostanie w tym roku odwołany i to by miało spore uzasadnienie. Zwyczajnie już terminów sensownych nie będzie na przeprowadzenie imprezy.

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
« 22 Kwi 2020, 06:04 »
Wczoraj chyba była jakaś awaria tapatalka, miałem to samo na różnych forach które śledzę. Dziś działa normalnie.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 22 Kwi 2020, 07:12 »
Mam pytanie odnośnie Maratonu Podróżnika.

Nie wiemy. Po prostu nie mamy scenariusza na wypadek gdyby na koniec lipca się nie dało. Ale skoro wtedy się nie da, to pewnie szansa że cokolwiek w tym roku się uda będzie już mała.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

« 22 Kwi 2020, 08:09 »
Też mam wątpliwości, jak zrobić oficjalnie imprezę na 50 osób, w której w sumie ma pojechać 400? Co z punktami kontrolnymi i wsparciem? Nie wspominając o możliwości spania po drodze. Ale cieszę się, że Orgowie myślą nad rozwiązaniami. Dlatego napisałem, że widać światełko w tunelu. ;)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 22 Kwi 2020, 09:33 »
Brak możliwości załatwienia noclegów ugotuje wszystkie imprezy. Jeśli to zostanie odblokowane (nie wiadomo, czy całkowicie, czy z limitami), to powiedzmy, że jakaś szansa jest.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
« 22 Kwi 2020, 09:40 »
Na takiej imprezie jak MRDPW można w ramach wyjątku zrobić tylko kategorię solo i start indywidualny. Niecałe 30 osób zainteresowanych, 6 opłaciło start. Wyrobicie się w pół godziny na zupełnym luzie :)

To samo może dotyczyć niejednego maratonu, kto wie, czy kategoria solo nie będzie w tym roku jedyną. No i taki maraton bez integracji przedstartowej, czy na mecie to straciłby sporo uroku
jak współorganizator imprezy ostatnie zdanie bardzo mnie frapuje. Nie rozmawialismy o tym jeszcze wewnętrznie w sensie głosowani/twardych decyzji ale wirtualne organizowanie zawodów bez kontaktu z uczestnikami itd trąci mi sztuką dla sztuki - rywalizacja jest tak samo wazna jak integracja (ta dobrz pojmowana) i wpólne przezywanie wydarzenia.
My sie przerzuciliśmy na październik więc czasu mamy dużo, ale wiem, że to bedzie niełatwa decyzja.

Przy imprezach terenowych dochodza lasy i susza. Epidemia i susza? LP potrzebują o wiele mniej by robić pod górkę :D
NIe wpsominajac juz o szkołach/ośrodkach dla których zysk z takiej imprezy jest symboliczny a perspektywa kilkudzisieciu/kilkuset osób w budynku dość niekorzystna w czasach epidemii.

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
« 22 Kwi 2020, 09:45 »
LP potrzebują o wiele mniej by robić pod górkę

Przy czym Australia i Biebrza pokazały, że - przy całej niechęci społeczeństwa do obecnej polityki LP - zakaz wydany ze względu na suszę będzie już miał duży sens :(

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum