Cytat: 4gotten w 25 Mar 2020, 16:29 bagażnik i torbę firmy Arkel.Masz jakieś zdjęcia na rowerze?
bagażnik i torbę firmy Arkel.
Mam kilka na Stravie:
Czemu to jest tak absurdalnie wysoko?
Bo tworzone (chyba) jako wariacja na temat torby podsiodłowej.
Te wszystkie systemy są relatywnie ciężkie. Nie wiem, czy nie lepiej plastikowe koszyki z taśmami na przedni widelec do wożenia lekkiego, ale objętościowego bagażu. Miałem zakupione do testowania na zimowe wyprawy, ale wyszło tak, że zimy nie było i z luzem spakowałem się w zwykłe sakwy.https://rowertour.pl/?page=artykul&id=3660
Niby fajny sprzęt, ale z drugiej strony Tubus Airy waży 360 g, ma nośność 25 kilo i jest do kupienia za 140 euro. Jakiś wygodny worek na górę pewnie by się znalazł, a można i zwykłą sakwę zawiesić.
dostęp do rzeczy w worku mniej wygodny.
Tubus Airy waży 360 g, ma nośność 25 kilo i jest do kupienia za 140 euro. Jakiś wygodny worek na górę pewnie by się znalazł (...)
Tubus sprzedaje też adapter do mocowania bagażnika na osi, więc to nie powinien być problem. Górne mocowanie też można jakąś obejmą plastikową załatwić.
Szukałem jakichś ciekawych worków do przypięcia na górę, ale znalazłem tylko Ortlieba, które są oczywiście ciężkie. Ale może coś fajnego by się znalazło.