Autor Wątek: Niedokończona bałkańska wyprawa 2019  (Przeczytany 3659 razy)

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
To miała być wspaniała, długa wyprawa po 8 południowych krajach. Przygotowywałem ją cały rok - trasa, rower, ekwipunek, a nawet fryzura  :wink: . Wszystko szło zgodnie z planem przez pierwsze 10 dni - przejechałem Słowację, Węgry, Rumunię. Kiedy wjechałem do Serbii otrzymałem przerażającą wiadomość, że zmarła nagle moja mama.
Szok, niedowierzanie, bezradność... I dramatyczna próba powrotu do domu z miejsca, które wydawało mi się końcem świata.

Długo zapowiadało się, że to będzie jedyna wyprawa z której nie zrobię żadnej relacji, fotorelacji, filmu wspomnieniowego itp. Nie chciałem wracać pamięcią do tego, co się wydarzyło w wakacje 2019.
Po pół roku wspomnienia dalej bolą. I myślę, że będą boleć do końca życia. Ale film zrobiłem. Bo tam jednak było tak pięknie i nie chcę tego zapomnieć.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Fryzura to jak na księdza rzeczywiście robi duże wrażenie, prędzej by Cię za piłkarza wzięli niż za duchownego! :lol:

Tereny świetne na wyprawę rowerową; bardzo współczuję takiego końca, bo wiem z własnych doświadczeń, że odejście najbliższej osoby to zawsze wielka trauma i coś z czym bardzo trudno się pogodzić.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Szanuję konsekwencję w doborze kolorów.
Wątek kończący też pamiętam.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Patent z czytaniem książki w czasie jazdy przedni, ale lekko chyba ryzykowny, szczególnie jak fabuła wciągnie :)

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
    • Moje wyprawy
Patent z czytaniem książki w czasie jazdy przedni, ale lekko chyba ryzykowny, szczególnie jak fabuła wciągnie :icon_smile:
Czytam tylko podczas jazdy pod górę przy prędkości rzędu 5 km/h. Ryzyko niewielkie, a pozytywny wpływ na psychikę nieoceniony  :icon_mrgreen:

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Piękny wyjazd, szkoda że niedokończony.

Poznaję węgierski zamek w Boldogkovaralja , a ta kolejka wąskotorowa to przypomina Szilvásvárad.

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
    • Moje wyprawy
Piękny wyjazd, szkoda że niedokończony.

Poznaję węgierski zamek w Boldogkovaralja , a ta kolejka wąskotorowa to przypomina Szilvásvárad.
Zdjęcie tego zamku zobaczyłem kiedyś gdzieś w sieci i postanowiłem go odwiedzić. A kolejka to Pálházi Állami Erdei Vasút.

Tagi: serbia rumunia węgry 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum