Autor Wątek: Race Around Poland  (Przeczytany 97489 razy)

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
Odp: Race Around Poland 2021
« 27 Lip 2021, 23:27 »
Królowa ciągle jest tylko jedna, wśród kobiet w Polsce jest Agata, jeżdżąca na równi z najmocniejszymi chłopami i długo, długo nic. I to jeżdżąca całkowicie solo, bez żadnego wożenia się na plecach facetów. Kolejne niewiasty to przy niej to tak mniej więcej w trzeciej lidze grają, a większość wyniki robi jadąc z facetem w parze ;)

Tak i tu bardzo wyraźnie już widać jak mocno nie fair jest taki mix kategorii. Z tego co policzyłem to po 1500km ma 42km i 40 minut przewagi, czyli raptem może w sumie 2h, a jedzie ze wsparciem. To na pewno daje jej motywację, żeby go mimo to wyprzedzić. To dopiero połowa wyścigu wszystko jeszcze możliwe.

A zawodnicy, którzy są na TS4 mają już średnie 14-14.5, a prawie całe góry przed nimi. Czarno to widzę przy tym regulaminie.
« Ostatnia zmiana: 27 Lip 2021, 23:33 zly-sze »

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 28 Lip 2021, 08:21 »
Ohoho. Widzę kolega Adrian też jedzie sobie fajnym asfaltem na Kubalonkę, zamiast przez odcinek na Istebną, Stecówkę oraz Zameczek. Ciekawe jak to rozwiąże Remek. Czy będą kary czy nie.
Ale patrząc na relację na FB, gdzie wszyscy jadą w jednej kategorii :D To wątpię aby się mu chciało kary wlepiać :D

Offline Mężczyzna xsadusx

• Miasto: Czaple
  • Na forum od: 23.12.2016
« 28 Lip 2021, 08:41 »
Kto cyknął?

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 28 Lip 2021, 08:44 »
Już chyba się wrócił? Bo widzę że jest pod zameczkiem.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 28 Lip 2021, 08:55 »
Monitoring Roberta Janika dobrze działa, ale ma jeden wielki minus, że nie można odtworzyć trasy. I szczególnie to przeszkadza właśnie śledząc wyścig taki jak ten - wielodniowy. Nie da się sprawdzić ile kto spał, czy właśnie nie strzelił skrótu itd. Widać jedynie sytuacje bieżącą, a to mocno ogranicza jakość monitoringu tak dlugiej imprezy.

Tam na tej trasie przez Zameczek są podobno jakies remonty, może zawodnicy mają np. informacje że mozna to objechać przez Kubalonke, to trzeba poczekać z ocenami.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 28 Lip 2021, 10:18 »
Na "poprawnej" trasie trwał remont, nie wiem, czy gdzieś były objazdy (czy sam z siebie takowym pojechał, bo wylądował we właściwym miejscu). Hipcia w każdym razie prawilnie biegała między koparkami po błocie, z rowerem na plecach
Tak, są remonty, pisałem o tym wczoraj. Jeśli druga osoba z rzędu zrobiła to samo, to musi być tam jakiś objazd.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 28 Lip 2021, 16:37 »
I już tylko 6 osób zostało na trasie, na czwartym punkcie na 1200km wycofali się Piotr Kostrzewski i Dorota Orłowska. I zanosi się, że kolejna dwójka - Marcin Karłowski i Czech Vanisek też już długo nie wyrobią. Na kolejny punkt jeszcze może dojadą w limicie, bo tu jest ze 200km płaskiego odcinka przerzutowego w Sudety. Ale kolejny odcinek - to Kotlina Kłodzka i bardzo duże nagromadzenie podjazdów, tam już raczej nie pociągną w limicie.

I widać jak procentuje strategia Roberta Woźniaka, do drugiego Adriana Andrzejczyka ma coraz bliżej. Jednak doświadczenie na tego typu trasach wiele daje, Andrzejczyk chyba za mocno się podpalił na początku, za duży kredyt zaciągnął od własnego organizmu i teraz go musi spłacać.

Agata prowadzi z wielką przewagą, ma już ok. doby nad drugim zawodnikiem i cały czas bardzo równo jedzie

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 28 Lip 2021, 16:49 »
A i jeszcze jest Dawid Salamon na czwartym PK, ale on wg monitoringu już przekroczył limit na czwartym punkcie, choć po wpisach widać, że chyba będzie jechać dalej.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 28 Lip 2021, 16:57 »
A tak BTW to Arvis Sprude (020) to były zawodowy kolarz.
Zdecydowanie nie z górnej półki, ale jednak.

Offline Mężczyzna Rafał Górnik

• Miasto: Ujsoły
  • Na forum od: 19.09.2016
« 28 Lip 2021, 17:52 »
Mijałem dziś rano Adriana w moich stronach. Jechał od godziny dopiero ale wyglądał jak zombie, mimo że spał tyle gdodzin…

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 28 Lip 2021, 19:37 »
Wyścig zbiera swoje żniwo. Trzeba sobie zdawać sprawę, że to jednak jest trasa, gdzie i z perfekcyjnym przygotowaniem i odpoczynkami prędzej czy później wchodzi się na poziom zombie. 300km dziennie przez tyle dni, do tego góry - to jest potężne obciążenie i eksploatacja organizmu. Za to się płaci, by się dojechać rzeczywiście na maksa, by dotrzeć do swoich granic  :P

Dobrze to widać pod koniec takich długich imprez, gdy już człowiek na wszystko obojętnieje, czy śpi w rowie, czy w kiblu; mózg przestawia się tylko na cel i w tym kierunku pracuje. Pamiętam jak to Marcin Nalazek pod koniec MRDP w 2013 miał duży problem z żołądkiem i nawet wódę na przeczyszczenie walił ;). Marcin to jest prawdziwy mistrz improwizacji, zaśnie w każdym miejscu; jego drzemki bezpośrednio na jezdni przeszły już do legendy MRDP :P. I jadąc takim systemem dał radę obie edycje zmieścić się równo na styk z limitem, w 2013 to nawet niecałą godzinę przed.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 28 Lip 2021, 20:01 »
Nie widziałem roweru Arvisa, ale skoro jedzie ze wsparciem, to podejrzewam, że jedzie zupełnie na lekko i najcięższe akcesorium jakie ma to bidon. To mu w górach dało mega przewagę nad kategorią SOLO-US, ale teraz wjeżdżają na płaskie, więc myślę, że czeka nas emocjonująca pogoń Agaty za kamperem Arvisa.
Agata właśnie kończy Karpacz, potem już tylko Szklarska i będzie płasko i przewaga z jazdy na lekko nie będzie miała już takiego znaczenia.

Dawid Salomon, chyba nie pociągnie wygląda jakby już nie jechał. Pozostała ostatnia dwójka faktycznie będzie miała ciężko zmieścić się w limicie i wydaje się to niemożliwe, ale oni chyba sporo spali, więc gdzieś widzę też szansę że nie odpuszczą i nie śpiąc (czy śpiąc 2-3h) doczłapią się do szklarskiej w jakimś sensownym czasie.

Mariobiker

• Gość
« 28 Lip 2021, 20:07 »
W Hrubieszowie rower Arvisa był "goły" 😉

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 28 Lip 2021, 20:24 »
Na innych zdjęciach też ma tylko bidon. Kamper wyklejony naklejkami tak, że nie podejrzewam, żeby tam było amatorskie wsparcie. Moim zdaniem też powinien mieć inny kolor na monitoringu :-)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 28 Lip 2021, 20:26 »
więc myślę, że czeka nas emocjonująca pogoń Agaty za kamperem Arvisa
Nie czeka.

martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum