Autor Wątek: Race Around Poland  (Przeczytany 97478 razy)

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
Odp: Race Around Poland 2021
« 31 Mar 2020, 20:57 »
Kolejny wyścig dla wyjadaczy - trasa identyczna co MRDP a mi się marzy żeby powstał w końcu wyścig Suwałki- Bogatynia;P tak Race fru Poland ale w drugą stronę co BBT:P

Może z Wiżajn? - bliżej granicy :-)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 31 Mar 2020, 20:58 »
TTT - Trakiszki-Turoszów Tour

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 31 Mar 2020, 21:25 »
mi się marzy żeby powstał w końcu wyścig Suwałki- Bogatynia

Przez Świnoujście czy przez Ustrzyki Górne?

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
« 31 Mar 2020, 21:41 »
Suwałki- Bogatynia
Sieniawka-Szypliszki.
808 kilometrów.

Offline Mężczyzna gkjanek

• Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.
  • Miasto:
  • Na forum od: 12.06.2017
« 1 Kwi 2020, 12:48 »
Trasa nie jest identyczna bo ma swoje pętelki po górach. Np w kolo zakopanego trasa jest dłuża o około 80 km i w górę jest różnica 1600m w okresie wakacyjnym na pewno będzie komfortowo sie jechało jak ta cześć trasy będzie trzeba jechać w dzień. Tak samo fragment kolo Żywca podobnie. Dystans jest 2 razy dłuży i łapie się 1100m w góre więcej. Moim zdaniem tak jak napisali przedmówcy jest to maraton stworzony dla zawodników za granicy. Maraton jest dłuży o 400 km i ma 8000 m w gore więcej na ten moment. Bo nie wiadomo co z trójmiastem na MRDP. Jeśli dojdzie do ominiecie to różnica sie zmniejszy. A mówimy tu o różnicy 2 dni. Bo sa dwa limity jest 10 i 12dni. Uważam za MRDP bardziej wymagająca imprezę. A jeszcze nie lubię na siłę zbierania przewyższeń i na pewno kask będzie obowiązkowy.
Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 1 Kwi 2020, 14:07 »
Fajnie, że imprez jest co raz więcej, ale z drugiej strony ta magia ultramaratonów została "rozmieniona na drobne". A może mi się wydawało, że przejechanie takiego BBT czy MRDP to coś wyjątkowego?  ;)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 1 Kwi 2020, 14:24 »
że przejechanie takiego BBT
Kiedyś, przed swoim pierwszym BBT, rozmawiałem z Wigorem. Powiedział: "Jak przejedziesz MRDP, to zobaczysz, że BBT to tylko krótki sprint."  ;D

Marek

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 1 Kwi 2020, 14:38 »
to zobaczysz, że BBT to tylko krótki sprint."  ;D

Jeszcze 2 lata temu zastanawiałem się, czy to może mi się udać (BBT), a w tym roku pojadę to głównie temu, żeby pomóc spełnić marzenie mojemu koledze teamowemu... ;)
Ale na całość MRDP czekam niecierpliwie!  ;) 8)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 1 Kwi 2020, 14:52 »
Trasa nie jest identyczna bo ma swoje pętelki po górach. Np w kolo zakopanego trasa jest dłuża o około 80 km i w górę jest różnica 1600m w okresie wakacyjnym na pewno będzie komfortowo sie jechało jak ta cześć trasy będzie trzeba jechać w dzień. Tak samo fragment kolo Żywca podobnie. Dystans jest 2 razy dłuży i łapie się 1100m w góre więcej. Moim zdaniem tak jak napisali przedmówcy jest to maraton stworzony dla zawodników za granicy. Maraton jest dłuży o 400 km i ma 8000 m w gore więcej na ten moment. Bo nie wiadomo co z trójmiastem na MRDP. Jeśli dojdzie do ominiecie to różnica sie zmniejszy. A mówimy tu o różnicy 2 dni. Bo sa dwa limity jest 10 i 12dni. Uważam za MRDP bardziej wymagająca imprezę. A jeszcze nie lubię na siłę zbierania przewyższeń i na pewno kask będzie obowiązkowy.

Pisałem, że są różnice, ale na oko to dobre 80% trasy się pokrywa z MRDP.

Ale myślę, że Maciek trafił w sedno, to jest po prostu rodzaj projektu biznesowego Remeka, który ma na celu zapewnienie klientów do trenowania czy klientów którzy będą potrzebować teamów na wyścigi. Ta bardzo dokładna oferta finansowa w tym zakresie mocno o tym świadczy, bo słyszał ktoś o wyścigu ultra z pakietami treningowymi czy supportem do wynajęcia? Support na tego typu wyścigach to nie są przypadkowi wynajmowani ad hoc ludzie, żeby to dobrze działało trzeba taki zespół stopniowo tworzyć.

I chyba się trochę podpaliliśmy w tym zakresie, bo spora szansa, że wyścig to jest do tej oferty dodatkiem, próbą wykreowania zapotrzebowania na takie usługi i zarobienia na tym.

Offline Mężczyzna Radek Rogóż

• Miasto: Łoziska
  • Na forum od: 10.09.2019
« 1 Kwi 2020, 15:06 »
Support na tego typu wyścigach to nie są przypadkowi wynajmowani ad hoc ludzie, żeby to dobrze działało trzeba taki zespół stopniowo tworzyć.

Jeśli zainteresowanie zakupem wsparcia będzie >1, wtedy wydaje mi się, że w dużej części to będą to jednak przypadkowi ludzie, albo w bardzo szybkim trybie szkoleni, ale bez doświadczenia. Nie mam pełnej wiedzy, ale zdaje się, że Remek nie dysponuje dużą ilością doświadczonych załogantów. Bazuje w oparciu o swój zespół. To za mało, bo wymagania na takim dystansie są bardzo wysokie. Ten element może się przełożyć na jakość tej imprezy i jej postrzeganie w świecie. No ale to tylko w przypadku kiedy popyt na załogi będzie większy niż podaż.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 1 Kwi 2020, 17:00 »
Jeśli zainteresowanie zakupem wsparcia będzie >1, wtedy wydaje mi się, że w dużej części to będą to jednak przypadkowi ludzie, albo w bardzo szybkim trybie szkoleni, ale bez doświadczenia. Nie mam pełnej wiedzy, ale zdaje się, że Remek nie dysponuje dużą ilością doświadczonych załogantów. Bazuje w oparciu o swój zespół. To za mało, bo wymagania na takim dystansie są bardzo wysokie. Ten element może się przełożyć na jakość tej imprezy i jej postrzeganie w świecie. No ale to tylko w przypadku kiedy popyt na załogi będzie większy niż podaż.

No własnie o tym piszę. Że w normalnych realiach takich wyścigów jak RAAM - to taki team tworzy się samemu, a nie wynajmuje przypadkowych ludzi na rynku. Bo żeby team dobrze działał to powinien być zgrany i między sobą i z zawodnikiem, najczęściej to są bliscy znajomi zawodnika, dobrzy koledzy, czy rodzina . Musi być między nimi jakaś chemia, musi być spore zaangażowanie emocjonalne obsługi, bo jak będą to traktować jak robotę do odwalenia, to nie będzie to działać optymalnie. Trochę to wygląda tak, że to oferta dla kasiastych ludzi, którym nie chce się bujać z tworzeniem teamu.

I dlatego właśnie taka oferta trochę zaskakuje, bo skąd brać takich ludzi do wynajęcia? Ilu może mieć Remek z tych swoich wyścigów? Może 2-3 komplety się zbierze i tyle, a ponad tę liczbę to już będą ludzie bez takich doświadczeń, a wtedy jakość takiej obsługi ucierpi. Pewnie po prostu Remek zna realia i wie, że na wynajęcie teamu za 23tys na wyścig to więcej jak 2-3 osoby się raczej nie znajdą.

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 1 Kwi 2020, 17:36 »
Nigdzie chyba nie napisano, że wsparcie jest zagwarantowane dla każdego chętnego. Można przecież taką usługę świadczyć z użyciem 1-2 zespołów. Reszta zawodników organizuje sobie wsparcie sama.

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 14 Kwi 2020, 23:07 »
https://racearoundpoland.pl/start-list

No i Remek ma już 5 opłaconych zgłoszeń  ;)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 14 Kwi 2020, 23:55 »
https://racearoundpoland.pl/start-list

No i Remek ma już 5 opłaconych zgłoszeń  ;)

A od 16 kwietnia rośnie wpisowe o 33%, później też to szybko rośnie, więc raczej na skok ilości zainteresowanych to bym nie liczył. W obecnej sytuacji takie terminy odnośnie wpłat to są dość kuriozalne. Nazwiska zupełnie nieznane, nic mi nie mówią; widać, że ludzie z naszego światka się na to nie rzucili

Offline Mężczyzna gkjanek

• Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.
  • Miasto:
  • Na forum od: 12.06.2017
« 15 Kwi 2020, 02:31 »
Bo się nikt nie rzuci ponieważ w 2021 jest MRDP. W porywach będzie z 15 osób. A na MRDP z 50-60 a może więcej. Moim zdaniem jest to najważniejsza impreza w następnym roku wiec powinna wystartować czołówka ultra. Po takim dystansie to nie dni sie odpoczywa ale tyg. Wiec wybór jest miedzy nową i imprezą kultową. Dla mnie wybór jest prosty. I wydaje mi się ze dużo osób tak uważa.
Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum