Autor Wątek: Race Around Poland  (Przeczytany 97477 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Race Around Poland
« 23 Wrz 2023, 16:24 »
Trochę będę złośliwy, ale ten gościu to jest komedia, dużo więcej w tym sprzetu niż talentu. Pełen support, rower na dużym wypasie, drony do filmowania, personalizowane ciuchy, a pierwszy postój planuje po 50km w Pilawie i jeszcze myli drogę bo zły track wgrał. Jedzie bez żadnego bagażu, a narzeka jak mu w nogi wchodzą 1% podjazdy gdzieś na Lubelszczyźnie. Na pierwszy punkt kontrolny po 340km, dość płaskich dojeżdża po 20h30min przegrywając o parę godzin ze wszystkimi ludźmi jadącymi bez wsparcia - no to z czym do ludzi? Odnoszę wrażenie, że pogubił się zupełnie w tej jeździe z ekipą. Przecież głównym zyskiem z posiadania ekipy wsparcia  - to ma być oszczędność czasu na postojach, a w jego przypadku jest dokładnie odwrotnie, ta obecność wozu powoduje, że ma mnóstwo pretekstów do zatrzymywania się i ilość postojów ma monstrualną jak na tego typu wyścig. I ten czas ma tak słaby nie dlatego, że aż tak wolno jedzie, a że aż tyle staje.

Tak więc dla mnie to zupełny brak przygotowania do tego typu wyścigu, chłopak przejechał kilka tras po 500km i od razu po tym rzucił się na bardzo głęboką wodę nie mając doświadczenia na trasach dłuższych niż doba, nie wiedząc jak reaguje jego organizm na dłuższy niż 24h wysiłek, w ogóle nie zdając sobie z sprawy z tego, że na takim wyścigu trzeba na płaskim początku wyrobić zapas kilometrów na góry. A on już na pierwszych dwóch punktach był blisko limitu, więc gdy w drodze na trzeci punkt zaczęły się większe góry to już nie dał rady dojechać w czasie.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 23 Wrz 2023, 16:48 »
Ja wytrzymałem tylko kilka minut. ;) Już napis "bez cięć" zapalił czerwoną lampkę. Potem ciągnące się jak guma, nic nie wnoszące sceny i latająca na wszystkie strony kamera z drona przesądziły. Po co marnować kasę na kamerę i czas na filmowanie, skoro potem się tego nie przygotuje do publikacji?

Marek

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 23 Wrz 2023, 20:26 »
Tu masz wersję skróconą do 20 minut i "obrobioną":

Ale to jest tak samo słabe jak ta wersja 2h, gościu strasznie przynudza, żadnego pomysłu na ten film nie ma, zresztą wszystkie jego filmy są tak samo przegadane. Żadnego pomysłu na narrację, ot - ciąg myśli prostu z bańki, bez większego ładu i składu. I do tego jeszcze jakaś komiczna w kontekście tego wyniku gigantomania o pierwszym Polaku w Mistrzostwach Świata. I już zupełnie odpłynął o "pięknej karcie zapisanej w historii tego sportu" :lol:. A o tym co ciekawe, jaka była strategia na ten wyścig i dlaczego nie zagrało - to mówi w jednym zdaniu. I jeszcze najlepsze kuriozum - to że gościowi się rachuba pomyliła i nie wiedział, że przekroczył ten limit, podobnie nie wiedział tego team.

To jest miara jego przygotowania do wyścigu, gdzie limit jest banalnie przeliczyć, bo jest dokładnie 24h na każdy punkt, licząc od godziny startu. Jak można się pomylić w zakresie tak kluczowej informacji - to ja nie mam zielonego pojęcia.

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 9 Sty 2024, 12:39 »
Pierwsze historyczne Mistrzostwa Świata w Ultrakolarstwie, które rozgrywane były w ramach Race Around Poland w 2023 r. już za nami. Można bez chwili wahania orzec, że ciężar gatunkowy oraz ranga Mistrzostw spowodowały, że RAP był w 2023 r. najsilniej obsadzoną imprezą ultrakolarską na świecie.

Takie cuda na FB :D Jak dla mnie GRUBO :D

Offline Mężczyzna gkjanek

• Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.
  • Miasto:
  • Na forum od: 12.06.2017
« 9 Sty 2024, 14:00 »
Narazie to ten wyscig ratuje to ze sa organizowane mistrzostwa swiata. A co w 2025 to zobaczymy.
Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 9 Sty 2024, 14:15 »
Odpłynął Remek mocno  ;)
Żeby nazywać imprezę w której w kategorii ze wsparciem wozów jechało 9 osób, a w kategorii z częściowym wsparciem jechały 23 osoby "nasilniej obsadzoną imprezą ultrakolarską na świecie" to potrzeba duuużo fantazji  :lol:

Offline Mężczyzna CFCFan

« 9 Sty 2024, 15:05 »
Wilku, ciekawe czy zaraz Nas zbanują czy też odpiszą :D

Offline Mężczyzna horacy13

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 22.03.2021
« 9 Sty 2024, 18:01 »
Tu też przyszliście „ziać jadem”? 😉 Akysz!

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 9 Sty 2024, 22:19 »

Nie sądzę, Remek takich metod dotąd nie stosował.
To jest metoda Roberta Janika, który na każdą krytykę zawsze reagował atakiem i właśnie blokowaniem i usuwaniem z grupy BBT niewygodnych zawodników. Remek zachowuje się sporo inteligentniej, po prostu nie wchodzi publicznie w spory i polemiki, a żeby kogoś usunął to już myślę, że musiałby się zachowywać po chamsku, a myśmy jedynie rzeczową krytykę wrzucili nikogo nie obrażając.

• Miasto:
« 9 Sty 2024, 22:39 »
chyba Ty To forum jest po to by wyrażać swoja opinie. A twoje wpisy to obrażąnie czyli hejt czyli bez podstawne oskarżenia.

Offline Mężczyzna Szoso Po Szosie

• Miasto: Zamość
  • Na forum od: 09.01.2024
« 10 Sty 2024, 00:32 »
Witam serdecznie.

Moją myśl głównie skieruje do Pana Wilka. Na wstępie Panie Michale, troche myślunku jak coś Pan piszesz o innych nie wiedząć o nich nic. Coś tam kątem oka przeczytał, jakiś film obejrzał ale chyba głos wyłączył. Jak już głos włączył to chyba nie słuchał co mówili.

Lecimy od początku po kolei. Nie chcę żeby to brzmiało jak wybielanie się ale tak nie bedzie bo informacje o tym są ogólno dostepne. Sam fakt, że moja "działalność w internetach" po to została stworzona żeby ludzi z moją chorobą motywować do polepszenia sobie jak i bliskim komfortu życia oraz poczynania w życiu robiąc rzeczy, które dla nich są nie wyobrażalne.

Michale misiu kolorowy, Pan Komedia ma lepszy sprzęt niż talent bo przez przeciwności losu z jakimi zmaga się przez choróbsko. (Jak byś poświecił dwie sekundy przerywająć ten nudny jak flaki z olejem film specjalnie wypuszczony bez obróbki, żeby każdy mógł zobaczyć jak to wyglada od środka. Dowiedział byś się już z kim masz docznienia klikając na informacje kanału na którym oglądałeś.) umie wyciągać wnioski i ulepszać, dobierać  swój sprzet w miare możliwości. Pozwala mi to robić lepsze wyniki nadrabiając tym sprzętem.

Wiesz dlaczego nie radziłem sobie z podjazdem 1%?? wyobraź sobie, że po 20 latach uprawiania kolarstwa mam ftp na poziomie realnym 190wat. średnia z wyścigu to 120wat. cienias co nie po co wgl startowełem prawda hahaha wiesz co to glikogen w mieśniach?? wydaje mi się, że na bank nie masz pojęcia. podpowiem paliwo dla mięsni. ja jego nie produkuje jak zdrowy człowiek. wiesz co jest ciekawsze jeszcze od tego?? że nie moge jeść podczas jazdy. Jak słuchałeś co mówie na filmie obrobionym to byś wychaczył, że moje pierwsze 200 km zrobiłem praktycznie na wodzie. umiesz tak?? podejrzewam, że nie masz na tyle talentu żeby ze mną zrobić no niech bedzie skromnych 500 km na tym co bym mogł zjeść :D odpadł byś po no dam Ci 8 godzin, że wytrzymasz. aaa bym zapomniał musiał byś mieć jeszcze dzień wcześniej biegunkie i do startu nie możesz jesć jakieś 12 godzin.

Jak już sprawdziłeś moj kanał i filmy to jakoś słabo. Są filmy z przygotowań gdzie jeżdziłem dzień po dniu po 300 km. Wiec o moim doświadczeniu nie wiesz nic. A przyczynę podam Ci za chwile dlaczego nie dojechałem do mety i zbrakło mi aż 1580 metrów żeby jechać dalej.

Czuje michale nutke zazdrości. Nie podoba Ci się jak jakiś szarak wystartował jako jak narazie jedyny Polak w mistrzostwach?? przykro mi, ale to Twój problem. Sam we wcześniejszych komentzach wspominałeś, że nie powinni zawodnicy zdradzać swoich strategii żeby konkurencja nie podłapywała. Tobie tego też nie powiem bo jeszcze coś z tego się nauczysz.

Teraz dla Ciebie najbardziej wyczekiwane informacje to dlaczego śmiesznemu gościowi w profesjonalnym stroju mogło nie zagrać. W 2 h wersji jak byś otworzył sekcje komentarzy nie musiał bym tego pisać. Chlopaki po trzech dobach nie dospania zaspali. mielismy wyliczone kiedy mamy wstać i jak szybko jechać, żeby zdążyć.(chcesz historiie minuta po minucie to daj znać jak nie rozumiesz) Pod jedym z podjazdow coś strzeliło mi w barku. (wpadłem w jakąś dziure i źle zamortywozało uderzenie, poszło przez bark) Fizjoterapeuta mnie ratował, duzo czasu na tym straciliśmy. Tejpowanie, co chwile reanimacja barku. Dwa kilometry przed punktem dostałem biegunki. Wiesz dlaczego?? bo nie przygotowany zawodnik zna bardzo dobrze swoje ciało i nie mógł przekroczyć pewnych wartości swojego tętna. Wiesz dlaczego?? bo do pewnego zakresu moge jechać i jeść posiłek. Teraz się zastanawiasz jak to możliwe dopiero pisał, że nie może jeść.. odpowiadam. Bo byłem przygotowany do tego wyscigu szok co nie?? i wiem co musze zrobić żeby jeść podczas wysiłu i mieć siłe jazdy dalej. Chciałęm dojechać na czas i przekroczyłem granice dozwolone i tak zesrałem się dwa kilometry przed punktem. Zadowolony z odpowiedzi?? kiedys o tym doswiadczeniu opowiem ale tyle musi Ci wystarczyć.

P.s. no tak bym zapomniał. te 20h co wspomniałeś to była część strategii. Ale przypomne tym się nie chwale.

Podsumowując. Ciesze się, że zaciekawiło mnie kto ogląda moj film z mistrzostw i niestety z tego forum obejrzało go duzo osób. Dziekuje wam za to czy się podobało czy nie. Dzieki temu dowiedziałem się jakie bzdury można się o sobie dowiedzieć. Hmmm od człowieka, który jak dowiedziałem się z pewnego źródła, a to źródło ma Cie wilku pozdrowić ode mnie osobiścieże, sympatyczny kolega mówi co myśli nie zastanawiając się czy dobrze czy nie dobrze. Peselu nie oszukasz wiec niestety już tej słabej cechy nie zmienisz. Pamietaj obrazić można łatwo ale naprawić już nie jest to takie proste. Mogłeś się odezwać i pogadać co się stało jak Cie to tak ciekawiło a nie głupoty wypisywać na forum. Nie interesuje mnie to jaki masz tutaj status bo po liczbie postów to jakis szarak nie jesteś. Ale troche gościu włącz myślenia zanim coś tutaj napiszesz.

Pozdrawia Was Beztalęcie Woron Kolarzyna :)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 10 Sty 2024, 01:26 »

A jednak miałeś rację Remek mnie zbanował za mój komentarz (nie wiem czy same komentarze pousuwał bo już wątku nie widzę), choć napisałem rzeczowo, bez żadnego jadu i mój post zebrał ileś lajków i głosów poparcia, bo każdy siedzący w tej "branży" dobrze wie, że to co napisał o najsilniejszej obsadzie na świecie to kompletna bzdura. Miałem o nim jednak lepsze zdanie, ale wygodniej zbanować niż odnieść się do krytyki, widać wyraźnie, że facet przestaje już być członkiem szeroko rozumianej społeczności ultra, zamiast tego staje się marketingowcem nachalnie reklamującym swój produkt. Szkoda to komentować, Łubu Dubu, niech żyje nam Prezes najsilniej obsadzonego wyścigu ultra na świecie :lol:

Witam serdecznie.

Nie wiem co chcesz przekazać poza wylewaniem żalu w tym swoim poście, bo piszesz niesłychanie chaotycznie, tak samo chaotyczne niestety są Twoje filmy i dopóki tego nie zmienisz to nie zdobędziesz oglądalności o którą tak zabiegasz.

Zrozum jedną sprawę - ja nie trawię pozerstwa. I dlatego pozerstwo ostro krytykuję, tak samo jak w przypadku Pazikowskiego, który nas oszukał rzekomą próbą bicia rekordu, tak samo w Twoim przypadku - osoby, która pisze o "pięknej historii zapisanej na kartach polskiego ultra", podczas gdy poniosła klęskę na wyścigu. Przegrałeś - to nie wstawiaj takich kawałków, napisz jak było naprawdę, a nie tworzysz jakąś heroiczną narrację o pierwszym Polaku na Mistrzostwach Świata.

Bo zdaj sobie sprawę, że to nie są żadne prawdziwe Mistrzostwa Świata, bo takich w ultrakolarstwie nie ma. To są jedynie Mistrzostwa Świata niewiele znaczącej organizacji, każdy sobie może taką organizację stworzyć i imprezę nazwać mistrzostwami świata i opowiadać takie bajki jak Remek opowiada o najsilniej obsadzonym wyścigu na świecie, podczas, gdy owe MŚ jechało zaledwie 9 osób. Więc wbrew reklamowemu bełkotowi nie jest to żadne epokowe wydarzenie, tylko chwyt marketingowy, by rozreklamować własny wyścig, bo Remek jest działaczem tej organizacji.

Odpowiednikami prawdziwych mistrzostw świata w ultrakolarstwie są dwa wyścigi - TCR w kolarstwie bez wsparcia i RAAM w kolarstwie ze wsparciem. Tam jadą najmocniejsi, te wyścigi cieszą się największym prestiżem na świecie, RAP do żadnego z nich nawet się nie zbliża prestiżem, nawet w Polsce w kategoriach prestiżu przegrywa z MRDP, z którego to wyścigu Siudziński skopiował pomysł i połowę trasy swojej imprezy. Bo o tym jakie ma znaczenie dana impreza nie decyduje jak ją nazwie organizator - a decyduje jej prestiż w środowisku, bo prestiż zawsze przyciąga odpowiednio mocną obsadę.

Jeśli Cię czymś dotknąłem - to przepraszam, najwyraźniej za ostro napisałem, bo ja mam ostre pióro i piszę to co myślę, bez owijania w bawełnę, nie zależy mi na sztucznym poklasku, dlatego wisi mi to czy Janik i Siudziński się na mnie obrażą.; prawdziwa cnota krytyki się nie boi.

I jak chcesz następnym razem przygotować się sporo lepiej - to zapraszam na forum, tu znajdziesz mnóstwo dobrych rad i doświadczonych w temacie ultra ludzi, sam Ci chętnie pomogę i podpowiem jak uniknąć wielu błędów, które popełniłeś, bo ja jako doświadczony zawodnik widzę Twoje błędy jak na dłoni. Tylko, żeby zrobić postęp to nie można udawać, że ewidentna porażka na wyścigu jest piękną kartą w historii tego sportu i historycznym dokonaniem.

Przykładowo FTP o którym piszesz jakoby to miało mieć wielki wpływ na Twoje słabsze wyniki. FTP niewiele znaczy na takich imprezach circa 3000km, bo po 1000km wszyscy zamulają, liczy się przede wszystkim wytrzymałość, to ile czasu poświęcasz na sen, ile robisz odpoczynków. Prosty przykład z MRDP 2021 - moja moc średnia z całej trasy oscylowała zaledwie koło 100W. A pomimo tego do samego końca walczyłem o zwycięstwo w mocno obsadzonym wyścigu. I teraz porównaj swoje 120W z wyścigu z moimi 100W. Ty mając większe waty nie byłeś w stanie utrzymać średniej 300km/24h na zaledwie 900km, a ja ze swoimi 100W byłem w stanie utrzymać aż 390km/24h na 3200km przy fatalnej pogodzie na sporej części trasy. Tyle właśnie znaczą waty na takich imprezach, z powodu braku doświadczenia fiksujesz się na niewiele znaczących sprawach, zamiast zwracać uwagę na to co ważne. I na tym, a nie na watach poległeś na tej imprezie.
« Ostatnia zmiana: 10 Sty 2024, 02:19 Wilk »

Offline Mężczyzna CFCFan

« 10 Sty 2024, 09:48 »

A jednak miałeś rację Remek mnie zbanował za mój komentarz (nie wiem czy same komentarze pousuwał bo już wątku nie widzę), choć napisałem rzeczowo, bez żadnego jadu i mój post zebrał ileś lajków i głosów poparcia, bo każdy siedzący w tej "branży" dobrze wie, że to co napisał o najsilniejszej obsadzie na świecie to kompletna bzdura. Miałem o nim jednak lepsze zdanie, ale wygodniej zbanować niż odnieść się do krytyki, widać wyraźnie, że facet przestaje już być członkiem szeroko rozumianej społeczności ultra, zamiast tego staje się marketingowcem nachalnie reklamującym swój produkt. Szkoda to komentować, Łubu Dubu, niech żyje nam Prezes najsilniej obsadzonego wyścigu ultra na świecie :lol:

Ahahahaha. Jednak miałem dobre przeczucie :D Mnie nie zbanował. Post dalej wisi. Ale nie umiem otworzyć komentarzy. Chyba je pokasował albo jakoś zabloował. Bo nic pod postem nie widzę.

Nie wiem dlaczego tak do tego podchodzi. Jako organizator TdS cenię jego sposób reklamy bo robi naprawdę kawał dobrej roboty. Pozyskuje partnerów itp. Wie jak sie za to zabrać. Ale zupełnie nie rozumiem, po co być aż tak nachalnym? Po co aż tak wyolbrzymiać? Przecież nikt inteligenty, nikt kto jest w temacie tego nie łyknie. Szkoda. Ale to już nie Nasz problem ;)

Offline Mężczyzna Chrabu

• Miasto: Serock
  • Na forum od: 13.09.2017
« 10 Sty 2024, 10:19 »
Ja w poście widzę informację o 4 komentarzach, ale jak chce je podejrzeć to niestety żadnego nie ma.

Po co aż tak wyolbrzymiać? Przecież nikt inteligenty, nikt kto jest w temacie tego nie łyknie. Szkoda. Ale to już nie Nasz problem ;)

Ostatnio dostałem info od Taty o MP w ultrakolarstwie, a on nie śledzi takich stron. Wcześniej kolega, który nie ma nawet roweru, podsyłał mi jakieś mocno promowane wydzarzenie (być może to były nawet MŚ w ramach RAP'u).
Myślę, że tu nie chodzi o to, żeby dotrzeć do kogoś kto siedzi w temacie, wręcz przeciwnie - złowić nowe osoby. Ktoś świeży zobaczy informacje o wspaniałej imprezie i pod wpływem marketingowego bełkotu wypełni formularz zgłoszeniowy.

• Miasto:
« 10 Sty 2024, 12:49 »
Ja w poście widzę informację o 4 komentarzach, ale jak chce je podejrzeć to niestety żadnego nie ma.

Po co aż tak wyolbrzymiać? Przecież nikt inteligenty, nikt kto jest w temacie tego nie łyknie. Szkoda. Ale to już nie Nasz problem ;)

Ostatnio dostałem info od Taty o MP w ultrakolarstwie, a on nie śledzi takich stron. Wcześniej kolega, który nie ma nawet roweru, podsyłał mi jakieś mocno promowane wydzarzenie (być może to były nawet MŚ w ramach RAP'u).
Myślę, że tu nie chodzi o to, żeby dotrzeć do kogoś kto siedzi w temacie, wręcz przeciwnie - złowić nowe osoby. Ktoś świeży zobaczy informacje o wspaniałej imprezie i pod wpływem marketingowego bełkotu wypełni formularz zgłoszeniowy.

może cos w tym jest. Bo wystarczy kilka zgłoszeń i kasa przelana. A że na tym wyścigu jest limit dobowy do przejechania. To mniej doświadczeni kolarze zostaną zdjęci z trasy po 3-4 dniach. A co do obsady to RTP ma moim zdaniem lepsza obsadę. MRDP jest kultowa impreza tym bardziej że jest organizowana raz na 4 lata. Więc tak jak przedmowcy RAP ma tylko dobry marketing i nic więcej. Takimi wpisami Remek prestiżu temu wyścigowi nie dodaje. Bo kto kumaty nie uwierzy w takie brednie. Widać to po tym ilu czołowych polskich zawodników startuje w tej imprezie. A za rok będzie wielki sprawdzian tego wyścigu. Bo jest MRDP i to miesiąc po RAP. Więc większość kolarzy bedzie wybierać tylko jeden wyścig. Ponieważ jest tylko miesiac przerwy między tak długimi wyscigami. Sprawa regeneracji i najważniejsza czyli urlop. Bo amatorzy mają tylko 26 dni urlopu.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum