Autor Wątek: Race Around Poland  (Przeczytany 97476 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Race Around Poland
« 10 Sty 2024, 14:50 »
Ahahahaha. Jednak miałem dobre przeczucie :D Mnie nie zbanował. Post dalej wisi. Ale nie umiem otworzyć komentarzy. Chyba je pokasował albo jakoś zabloował. Bo nic pod postem nie widzę.

Rozczarował mnie trochę taką zagrywką, myślałem, że jednak jest otwarty na krytykę jak np. jesteś otwarty Ty organizując Tour de Silesia. Pamiętam taką akcję jak tam chciałeś rozdawać medale pozostałe po wyścigu za jakieś tam mniejsze osiągnięcia, czy to tam było już nie pamięta. I to spotkało się z mocną krytyką zawodników, którzy te medale dostali za przejechanie maratonu na normalnych zasadach. I miałeś dużo klasy, publicznie przeprosiłeś i biorąc pod uwagę głosy zawodników TdS wycofałeś się z tego pomysłu.

A tu mamy przeciwny biegun, nachalna promocja i podawanie po prostu nieprawdziwych informacji i próby uciszenia osób to krytykujących. Przy czym jestem prawie pewien, że Siudziński czyta ten wątek. A na pewno robił to Pazikowski odnośnie wątku poświęconego jego próbie rekordu. Natychmiast po tym jak podałem informację z jego komentarzy na FB o tym jak to nie czerpie żadnej przyjemności z jazdy - to zostałem zablokowany; facet czyta od deski do deski wszystko co jest o nim w sieci ;) Przy czym dość śmieszne te zagrania, bo ban na publiczny profil to można obejść banalnie łatwo i jakbym chciał wejść na te ich profile to mi zajmie 30 sekund. Tyle że zupełnie nie widzę takiej potrzeby, poprzednie edycje RAP dość dokładnie komentowałem i analizowałem, o najbliższej to już słowa nie napiszę, bo nie zamierzam robić dodatkowej reklamy Siudzińskiego.

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
« 10 Sty 2024, 16:21 »
Witam serdecznie.

Moją myśl głównie skieruje do Pana Wilka. Na wstępie Panie Michale, troche myślunku jak coś Pan piszesz o innych nie wiedząć o nich nic. Coś tam kątem oka przeczytał, jakiś film obejrzał ale chyba głos wyłączył. Jak już głos włączył to chyba nie słuchał co mówili.

Lecimy od początku po kolei. Nie chcę żeby to brzmiało jak wybielanie się ale tak nie bedzie bo informacje o tym są ogólno dostepne. Sam fakt, że moja "działalność w internetach" po to została stworzona żeby ludzi z moją chorobą motywować do polepszenia sobie jak i bliskim komfortu życia oraz poczynania w życiu robiąc rzeczy, które dla nich są nie wyobrażalne.

Michale misiu kolorowy, Pan Komedia ma lepszy sprzęt niż talent bo przez przeciwności losu z jakimi zmaga się przez choróbsko. (Jak byś poświecił dwie sekundy przerywająć ten nudny jak flaki z olejem film specjalnie wypuszczony bez obróbki, żeby każdy mógł zobaczyć jak to wyglada od środka. Dowiedział byś się już z kim masz docznienia klikając na informacje kanału na którym oglądałeś.) umie wyciągać wnioski i ulepszać, dobierać  swój sprzet w miare możliwości. Pozwala mi to robić lepsze wyniki nadrabiając tym sprzętem.

Wiesz dlaczego nie radziłem sobie z podjazdem 1%?? wyobraź sobie, że po 20 latach uprawiania kolarstwa mam ftp na poziomie realnym 190wat. średnia z wyścigu to 120wat. cienias co nie po co wgl startowełem prawda hahaha wiesz co to glikogen w mieśniach?? wydaje mi się, że na bank nie masz pojęcia. podpowiem paliwo dla mięsni. ja jego nie produkuje jak zdrowy człowiek. wiesz co jest ciekawsze jeszcze od tego?? że nie moge jeść podczas jazdy. Jak słuchałeś co mówie na filmie obrobionym to byś wychaczył, że moje pierwsze 200 km zrobiłem praktycznie na wodzie. umiesz tak?? podejrzewam, że nie masz na tyle talentu żeby ze mną zrobić no niech bedzie skromnych 500 km na tym co bym mogł zjeść :D odpadł byś po no dam Ci 8 godzin, że wytrzymasz. aaa bym zapomniał musiał byś mieć jeszcze dzień wcześniej biegunkie i do startu nie możesz jesć jakieś 12 godzin.

Jak już sprawdziłeś moj kanał i filmy to jakoś słabo. Są filmy z przygotowań gdzie jeżdziłem dzień po dniu po 300 km. Wiec o moim doświadczeniu nie wiesz nic. A przyczynę podam Ci za chwile dlaczego nie dojechałem do mety i zbrakło mi aż 1580 metrów żeby jechać dalej.

Czuje michale nutke zazdrości. Nie podoba Ci się jak jakiś szarak wystartował jako jak narazie jedyny Polak w mistrzostwach?? przykro mi, ale to Twój problem. Sam we wcześniejszych komentzach wspominałeś, że nie powinni zawodnicy zdradzać swoich strategii żeby konkurencja nie podłapywała. Tobie tego też nie powiem bo jeszcze coś z tego się nauczysz.

Teraz dla Ciebie najbardziej wyczekiwane informacje to dlaczego śmiesznemu gościowi w profesjonalnym stroju mogło nie zagrać. W 2 h wersji jak byś otworzył sekcje komentarzy nie musiał bym tego pisać. Chlopaki po trzech dobach nie dospania zaspali. mielismy wyliczone kiedy mamy wstać i jak szybko jechać, żeby zdążyć.(chcesz historiie minuta po minucie to daj znać jak nie rozumiesz) Pod jedym z podjazdow coś strzeliło mi w barku. (wpadłem w jakąś dziure i źle zamortywozało uderzenie, poszło przez bark) Fizjoterapeuta mnie ratował, duzo czasu na tym straciliśmy. Tejpowanie, co chwile reanimacja barku. Dwa kilometry przed punktem dostałem biegunki. Wiesz dlaczego?? bo nie przygotowany zawodnik zna bardzo dobrze swoje ciało i nie mógł przekroczyć pewnych wartości swojego tętna. Wiesz dlaczego?? bo do pewnego zakresu moge jechać i jeść posiłek. Teraz się zastanawiasz jak to możliwe dopiero pisał, że nie może jeść.. odpowiadam. Bo byłem przygotowany do tego wyscigu szok co nie?? i wiem co musze zrobić żeby jeść podczas wysiłu i mieć siłe jazdy dalej. Chciałęm dojechać na czas i przekroczyłem granice dozwolone i tak zesrałem się dwa kilometry przed punktem. Zadowolony z odpowiedzi?? kiedys o tym doswiadczeniu opowiem ale tyle musi Ci wystarczyć.

P.s. no tak bym zapomniał. te 20h co wspomniałeś to była część strategii. Ale przypomne tym się nie chwale.

Podsumowując. Ciesze się, że zaciekawiło mnie kto ogląda moj film z mistrzostw i niestety z tego forum obejrzało go duzo osób. Dziekuje wam za to czy się podobało czy nie. Dzieki temu dowiedziałem się jakie bzdury można się o sobie dowiedzieć. Hmmm od człowieka, który jak dowiedziałem się z pewnego źródła, a to źródło ma Cie wilku pozdrowić ode mnie osobiścieże, sympatyczny kolega mówi co myśli nie zastanawiając się czy dobrze czy nie dobrze. Peselu nie oszukasz wiec niestety już tej słabej cechy nie zmienisz. Pamietaj obrazić można łatwo ale naprawić już nie jest to takie proste. Mogłeś się odezwać i pogadać co się stało jak Cie to tak ciekawiło a nie głupoty wypisywać na forum. Nie interesuje mnie to jaki masz tutaj status bo po liczbie postów to jakis szarak nie jesteś. Ale troche gościu włącz myślenia zanim coś tutaj napiszesz.

Pozdrawia Was Beztalęcie Woron Kolarzyna :)
Ten wpis powinien zakończyć dyskusje.
Wilk przestań obrażać ludzi.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 10 Sty 2024, 16:53 »
Ten wpis powinien zakończyć dyskusje.
Wilk przestań obrażać ludzi.

Facet, już masz jakąś obsesję na moim punkcie. Wpierniczasz się do absolutnie każdego możliwego wątku, gdzie ktoś nawet minimalnie mi dogada - wtedy od razu przylatujesz ty i zaczynasz swoje mendzenie i jątrzenie. O Worona się nie obawiaj - to jest praktyk kochający ultra, więc ja z nim wspólny język bez problemu znajdę i chętnie mu pomogę w wielu sprawach, tak żeby kolejnym razem mu poszło sporo lepiej.

Natomiast Ty się cały czas odgrywasz za szereg sytuacji w których wytykałem ci rażący brak wiedzy, za moją ostrą krytykę twojego wychwalania Rosji, jednym słowem za szereg spraw nie mających cienia związku z ultra, o którym nie masz bladego pojęcia.
« Ostatnia zmiana: 10 Sty 2024, 17:06 Wilk »

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
« 10 Sty 2024, 16:56 »
Nie przypisuj sobie roli kogoś, kto mnie szczególnie zajmuje. Po prostu przestać w dwóch postach do kogokolwiek wyrażać się w sposób chamski czyli nie obrażaj ludzi.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 10 Sty 2024, 17:11 »
Nie przypisuj sobie roli kogoś, kto mnie szczególnie zajmuje.

Skoro wchrzaniasz się do każdego wątku, gdzie ja piszę by mi dogadać - to dobitnie pokazujesz, ze masz ogromne kompleksy na moim punkcie. Zrozum facet, że mnie nie przegadasz, nie jesteś dobry w te klocki, więc nie trać czasu na ciągłe mendzenie i plucie jadem w moim kierunku. To jest n-ty post w którym zaczynasz na mnie atak, bez żadnej prowokacji z mojej strony

Po prostu przestać w dwóch postach do kogokolwiek wyrażać się w sposób chamski czyli nie obrażaj ludzi.

Żeby być autentycznym w takim tekście to musiałbyś być jak żona Cezara. A Ty zasłynąłeś na tym forum z mnóstwa chamskich ataków w moim kierunku, z włażenia z butami w moją prywatność, z wyciągania moich czysto prywatnych spraw. Tak więc jesteś wiarygodny w tej walce o dobre obyczaje tak samo jak Jarosław Kaczyński walczący teraz o wolne media.

Posty oczywiście do wykasowania bo to jest czysty śmietnik nie mający cienia związku z wątkiem.

Offline Mężczyzna jedrucha

• Miasto: Łomianki
  • Na forum od: 02.09.2021
« 11 Sty 2024, 11:08 »
Ciekawe jaki los spotka Krzysia Sienkiewicza i jego komentarz

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 11 Sty 2024, 15:15 »
Ciekawe jaki los spotka Krzysia Sienkiewicza i jego komentarz

Nie ma sensu kopać się z koniem, pozostaje się jedynie pośmiać z roku na rok coraz większego Prezesa "najsilniej obsadzonego ultramaratonu świata". Siudziński najwyraźniej próbuje pójść tropem Tobiasza, któremu bardzo agresywna promocja i gadanina o "kultowym Duchu Puszczy" przyniosła duży sukces frekwencyjny. Tyle, że to zupełnie inne typy wyścigów, a na razie to z frekwencją RAP jest podobnie jak było w zeszłym roku, czyli marniutko. Opłaconych jest 9 osób z wsparciem i 19 bez wsparcia i pewnie już wielu nie przybędzie, bo ci co mieli płacić to raczej robili to wtedy gdy było niższe wpisowe; w porównaniu do MRDP to słabizna. Przy czym nazwiska w kategorii bez wsparcia jednak sporo słabsze niż w zeszłym roku. No ale skoro w zeszłym roku był to najsilniej obsadzony ultramaraton świata to nie tak łatwo będzie mu dorównać :P

Jeszcze taka zabawna ciekawostka, którą widać na tym screenie - Siudziński lajkuje własne posty wrzucane jako profil Race Around Poland  ;)
« Ostatnia zmiana: 11 Sty 2024, 15:25 Wilk »

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 11 Sty 2024, 15:20 »
Wystarczy zafundować wyjazd jednemu kulturyście i będzie najsilniej obsadzony ultramaraton kolarski na świecie. To nic, że przejedzie tylko 30 km w treningu aero, ale na liście będzie.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 12 Sty 2024, 00:28 »
Nie wiem, czemu tak o Remku jeździcie. Mnie się też ten marketing nie podoba, ale to sobie kliknąłem, żeby mi się nie pokazywało i mam spokój. No niestety, jak chce to zmonetyzować to jakoś musi. Wkoło przecież wszyscy robią to samo, maratonów jak grzyby po deszczu, każdy z nich największą i najlepszą imprezą w Polsce o randze światowej itd., a on jeszcze wybrał opcję z makabrycznym dystansem. No to albo sobie odpuści, albo gadał jak wszyscy inni naokoło.

Także ja tam zbanowałem się sam na tym profilu i mam spokój od tego marketingu, ale nich sobie tam facet próbuje może coś mu kiedyś z tego wyjdzie, a Wilk jednym komentarzem rozwala cała klientelę. No chyba, że reklamował alkohol, to można.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 12 Sty 2024, 00:54 »
Wkoło przecież wszyscy robią to samo, maratonów jak grzyby po deszczu, każdy z nich największą i najlepszą imprezą w Polsce o randze światowej itd., a on jeszcze wybrał opcję z makabrycznym dystansem. No to albo sobie odpuści, albo gadał jak wszyscy inni naokoło.

Jacy wszyscy? Podaj przykłady kto tak się reklamuje po prostu kłamiąc. Dotąd to mamy tylko Pazikowskiego, który skłamał o próbie bicia rekordu świata, do tego Tobiasz prowadzi nachalną promocję swoich imprez. Tak więc to wcale nie jest norma, a nazywanie maratonu w którym jechało 30 osób najmocniej obsadzonym na świecie to jest raz kłamstwo, a dwa przekraczanie granicy śmieszności. I dlatego uważam, ze trzeba krytykować takie pomysły promocyjne, bo to jest zwyczajnie nieuczciwe.

Także ja tam zbanowałem się sam na tym profilu i mam spokój od tego marketingu, ale nich sobie tam facet próbuje może coś mu kiedyś z tego wyjdzie, a Wilk jednym komentarzem rozwala cała klientelę. No chyba, że reklamował alkohol, to można.

Nie przesadzajmy, że taki wpis ma wpływ na czyjeś decyzje o starcie. Taki, który podejmuje decyzje na podstawie tego typu marketingu to raczej i tak imprezy nie ukończy. By to ukończyć to trzeba mieć jednak doświadczenie, a doświadczeni to wiedzą, że to gadanie o najmocniej obsadzonej imprezie świata to bajki. Generalnie ten dystans to jako impreza krajowa nigdy furory frekwencyjnej nie zrobi, za ciężki, za długi itd.; by była duża frekwencja to musi być to wyścig międzynarodowy, a to stworzyć na polskiej arenie udało się tylko Pawłowi Puławskiemu. I przede wszystkim to nie jest tak, że frekwencja zależy tylko od reklamy. Masz MRDP z zerową promocją, z zerową reklamą - a frekwencja sporo większa.

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 12 Sty 2024, 08:27 »
Nie wiem, czemu tak o Remku jeździcie. Mnie się też ten marketing nie podoba, ale to sobie kliknąłem, żeby mi się nie pokazywało i mam spokój. No niestety, jak chce to zmonetyzować to jakoś musi. Wkoło przecież wszyscy robią to samo, maratonów jak grzyby po deszczu, każdy z nich największą i najlepszą imprezą w Polsce o randze światowej itd., a on jeszcze wybrał opcję z makabrycznym dystansem. No to albo sobie odpuści, albo gadał jak wszyscy inni naokoło.

Tutaj to również się nie zgadzam. Są imprezy ja MRDP, Piękny Zachód, Małopolska 500ka, Cykl Ultracup, Koło Ultra, RTPL i sporo gravelowych, które zdobyły popularność solidną organizacją a nie nachalnym marketingiem. Fakt. Pojawia się coraz więcej imprez, które mają marketing jak Remek czy Tobiasz ale nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. Takie puste edycje pociągną 3-4 lata i umrą. Ale psują obraz całego środowiska. Niestety...

Offline Mężczyzna Chrabu

• Miasto: Serock
  • Na forum od: 13.09.2017
« 12 Sty 2024, 10:36 »
Jak dobrze pamiętam z jakiegoś podcastu to Remek zakładał rozkręcenie RAP'u w perspektywie 10 lat.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 12 Sty 2024, 11:25 »
Tutaj to również się nie zgadzam. Są imprezy ja MRDP, Piękny Zachód, Małopolska 500ka, Cykl Ultracup, Koło Ultra, RTPL i sporo gravelowych, które zdobyły popularność solidną organizacją a nie nachalnym marketingiem. Fakt. Pojawia się coraz więcej imprez, które mają marketing jak Remek czy Tobiasz ale nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. Takie puste edycje pociągną 3-4 lata i umrą. Ale psują obraz całego środowiska. Niestety...

Masz rację, ale to są imprezy które mają po ile, 10 lat więcej? I z tą solidną organizacją to bym nie przesadzał, bo tam gdzie masz bez wsparcia to trasa się liczy i ta trasa bywało, że było spartolone. A na tych ze wsparciem to kilka razy się zdarzyło, że na PK wody nie było w 30 stopniowym upale, a pusty punkt to jak jedziesz w ogonie to często jest standard, że o trasie też nie wspomnę. To z tą solidnością nie przesadzajmy, choć można by podciągnąć to pod stwierdzenie, że najlepszym się zdarza i jak się nic nie robi to się nie popełnia błędów ale wiadomo... To są imprezy, które powstały jak nie było nic innego, kiedy mogłeś w sezonie obskoczyć wszystkie i często na tym zdobyły swoją popularność, a czy solidnością, to jest moim zdaniem dyskusyjne.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 12 Sty 2024, 11:41 »
Masz rację, ale to są imprezy które mają po ile, 10 lat więcej? I z tą solidną organizacją to bym nie przesadzał, bo tam gdzie masz bez wsparcia to trasa się liczy i ta trasa bywało, że było spartolone. A na tych ze wsparciem to kilka razy się zdarzyło, że na PK wody nie było w 30 stopniowym upale, a pusty punkt to jak jedziesz w ogonie to często jest standard, że o trasie też nie wspomnę. To z tą solidnością nie przesadzajmy, choć można by podciągnąć to pod stwierdzenie, że najlepszym się zdarza i jak się nic nie robi to się nie popełnia błędów ale wiadomo... To są imprezy, które powstały jak nie było nic innego, kiedy mogłeś w sezonie obskoczyć wszystkie i często na tym zdobyły swoją popularność, a czy solidnością, to jest moim zdaniem dyskusyjne.

Ale zupełnie o czym innym była mowa. Nie o samej organizacji, a o nieuczciwej promocji. Bo to wcale nie jest tak jak napisałeś, ze wszyscy w ten sposób się reklamują, podając nieprawdziwe informacje by swój wyścig wynosić pod niebiosa. Nie - na szczęście to są jedynie pojedyncze przypadki.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 12 Sty 2024, 11:56 »
Odnoszę wrażenie, że RAP jest bardziej pod klienta zagranicznego. Start i meta w Warszawie, nazwa po angielsku, certyfikacja WUCA i umieszczenie w ich kalendarzu, no i jeszcze te śmieszne mety co 300 km, co w sumie może być demotywujące. Po co jechać dalej, jak będę sklasyfikowany na krótszym dystansie? Potem ktoś powie "ukoczyłem RAP", wszyscy WOW, a co to za ultra 300 km. Niewiele mniej to kiedyś musiałem w Alpach machnąć na koniec wyprawy, aby na pociąg zdążyć, no ale ultra jeszcze wtedy nie było modne ;D
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum