Autor Wątek: Race Around Poland  (Przeczytany 97471 razy)

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Odp: Race Around Poland
« 13 Lip 2024, 12:25 »
Góral odzyskał chyba swój tracker, bo kropka się przesuwa. Gdyby nie pozował na starcie RAP do zdjęcia z orgiem w koszulce MRDP to może miałby mniejsze problemy z trackerem🤔😁
Co jakiś czas zerkam na stronę że śledzeniem, ale przez małą liczbę uczestników nie czuję żadnej ekscytacji. Gdyby nie Góral Nizinny to już dawno dałbym sobie spokój że śledzeniem.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
« 13 Lip 2024, 13:03 »
Przydaję się. Twoje okolice znowu niegościnne dla mnie. Zimno i pada. Jak na MRDP  :)
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Offline Mężczyzna bartekk

• Miasto: Wieleń
  • Na forum od: 22.02.2019
« 13 Lip 2024, 22:29 »
@Góral nizinny, widziałem Cię w okolicach Międzylesia. Jechałem autem, z rodziną, stwory zmęczone więc już nie zawracałem. Powodzenia!

Offline Mężczyzna Pyndalarz

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 07.06.2020
« 14 Lip 2024, 08:04 »
A Jakub Tomasik zwyciężył w kategorii unsupported pobijając rekord w tej kategorii o 10h. Mega się chłopak rozwija  ;)

Offline Mężczyzna xsadusx

• Miasto: Czaple
  • Na forum od: 23.12.2016
« 14 Lip 2024, 09:25 »
O chłopaki w koszulkach z tego rajdu nieznanego MRDP ;)

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
« 14 Lip 2024, 20:17 »
A Jakub Tomasik zwyciężył w kategorii unsupported pobijając rekord w tej kategorii o 10h. Mega się chłopak rozwija  ;)
  Biorąc poprawkę na to że to unsupported takie soft , ale i kilometrówka w kontrze do MRDP to gdyby Kuba sie zdecydował w przyszłym roku to matematyka podpowiada zdecydowanie złamanie bariery tygodnia.   

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 14 Lip 2024, 21:10 »
Biorąc poprawkę na to że to unsupported takie soft , ale i kilometrówka w kontrze do MRDP to gdyby Kuba sie zdecydował w przyszłym roku to matematyka podpowiada zdecydowanie złamanie bariery tygodnia.

Tylko ta matematyka może prognozować wynik w kategorii Open, który jest też quasi supported. W Solo w MRDP, jak sam przecież wiesz dochodzą błędy w organizacji jazdy/noclegów, których na takim dystansie nie unikniesz zupełnie a jedne błędy kosztują wiecej niż inne. Na RAP jedziesz jak w BBT, tylko punkty są rzadziej. Mocny zawodnik nie wiezie pewnie dużo więcej niż na BBT.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 15 Lip 2024, 07:52 »
No i kwestia pogody. Na RAP nigdy nie było poważnych załamań, na MRDP są regularnie. Temperatury w górach pod koniec sierpnia to nie to samo co w połowie lipca. Wynik Tomasika niewątpliwie imponujący, ale tez RAP to jest wyścig specyficzny, obsada skromna, a do mety to i połowa nie dojeżdża. I śmieszne pomysły typu "mistrzostwa świata" w których na mecie będzie 5 czy 6 osób.

To samo było z tymi Mistrzostwami Polski Tobiasza, gdzie wśród kobiet jechały dwie zawodniczki. Wg regulaminów PZKol muszą być przynajmniej 4 osoby by tytuł mistrzowski przyznać - a tu pod wpływem presji orgow załamano tę zasadę i przyznano tytuł Anecie Lamik. To jest niewątpliwie mocna zawodniczka, ale nic jej nie ujmując - nie można robić takich komedii jak mistrzostwa kraju z dwoma osobami na starcie, bo to po prostu kompromituje tę ideę. I podobnie wygląda sprawa z tymi mistrzostwami swiata Siudzińskiego - gigantomania reklamowa a na starcie parę osób na krzyż, z czego tylko cztery poważnie przygotowane.

« 15 Lip 2024, 17:34 »
Jazda bez wsparcia w RAP taka trochę na niby. Osoba startująca w kategorii unsupported bez skrępowania prosiła na fejsie o wsparcie, bo jej potrzebny był serwis w Lubuskim. Odzew był całkiem spory😎

Offline Mężczyzna MaciekK

• Na forum od: 14.07.2017
« 15 Lip 2024, 18:00 »
Jazda bez wsparcia w RAP taka trochę na niby. Osoba startująca w kategorii unsupported bez skrępowania prosiła na fejsie o wsparcie, bo jej potrzebny był serwis w Lubuskim. Odzew był całkiem spory😎

Najlepiej brak wsparcia obrazuje ostatni post Maćka Cegiełły przed startem:

Offline Kobieta JoannaR

• Na forum od: 25.05.2021
« 15 Lip 2024, 19:24 »
Nie ma się co znęcać nad tą kategorią "bez wsparcia" w RAP; być może po prostu powinna się nazywać "bez wsparcia własnego, ale ze wsparciem organizatora", no ale jakby to brzmiało ; -)

Swoją drogą, samowystarczalność jest tak szerokim pojęciem, że niekiedy nadgorliwość w jej interpretacji daje komiczne efekty. Na wyścigu zagranicznym dojechałam na światłach do zawodnika z Holandii czy innej Belgii, ale nie udało mi się wypiąć, bo miałam mocno zużyte bloki. No więc próbuję się wygramolić spod roweru, z wciąż wpiętym butem, a koleś na mnie patrzy z góry i mówi "Ojej, ależ mi przykro, chętnie bym ci pomógł, ale przecież nie mogę". I pojechał  ;D

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 15 Lip 2024, 22:04 »
Nie ma się co znęcać nad tą kategorią "bez wsparcia" w RAP; być może po prostu powinna się nazywać "bez wsparcia własnego, ale ze wsparciem organizatora", no ale jakby to brzmiało ; -)

To jest po prostu myśląca nazwa, bo kategoria jest ze wsparciem. I to jednak dużo zmienia w porównaniu z MRDP. Jak się mądrze zorganizuje przepaki to sporo to wnosi, znacznie mniej czasu się traci na zakupy. Podobnie jak i możliwość snu czy ciepłego jedzenia na punkcie. To jest formuła wyscigu identyczna jak BBT i inne imprezy w systemie Janika,różni się tylko dystans pomiędzy punktami.

Swoją drogą, samowystarczalność jest tak szerokim pojęciem, że niekiedy nadgorliwość w jej interpretacji daje komiczne efekty. Na wyścigu zagranicznym dojechałam na światłach do zawodnika z Holandii czy innej Belgii, ale nie udało mi się wypiąć, bo miałam mocno zużyte bloki. No więc próbuję się wygramolić spod roweru, z wciąż wpiętym butem, a koleś na mnie patrzy z góry i mówi "Ojej, ależ mi przykro, chętnie bym ci pomógł, ale przecież nie mogę". I pojechał  ;D
To jest już przykład sprowadzania sprawy do absurdu, przez co się wypacza tę zacną ideę. Tak samo można tu przypomnieć akcję z przyjęciem przez Ulricha puszki coli na TCR. Miły gest, a afera się zrobiła jakby celowo oszukiwał.

« 16 Lip 2024, 20:13 »
Jak już Góral Nizinny dojedzie do mety to zostanie chyba mistrzem świata w kategorii 3600 unsupported M50+🤔 Pchamy😃

Offline Mężczyzna coffeerider

• Miasto: PL
  • Na forum od: 07.01.2020
« 17 Lip 2024, 16:32 »
To jest już przykład sprowadzania sprawy do absurdu, przez co się wypacza tę zacną ideę. Tak samo można tu przypomnieć akcję z przyjęciem przez Ulricha puszki coli na TCR. Miły gest, a afera się zrobiła jakby celowo oszukiwał.

Warto jednak stanąć w prawdzie i dodać, że afera się zrobiła po informacji o udzieleniu pomocy, dopiero po jakimś czasie pojawiło się info na czym ona polegała (;

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 18 Lip 2024, 00:24 »
Warto jednak stanąć w prawdzie i dodać, że afera się zrobiła po informacji o udzieleniu pomocy, dopiero po jakimś czasie pojawiło się info na czym ona polegała (;

Afera zrobiła się po informacji o daniu puszki coli, a nie po informacji o udzieleniu pomocy - bo to są zupełnie inne sprawy. I afera polegała właśnie na tym, ze ów zwykły koleżeński gest w postaci zafundowania puszki coli koledze z którym się rywalizuje uznano za pomoc w wyścigu. I Ullrich musiał wszystkim internetowym prokuratorom zamykać usta udowadniając rachunkiem ze sklepu, że zrobił chwilę wcześniej zakupy. I gdyby tego rachunku nie wywalił (co się najczęściej robi) - to pewnie by mu wlepiono karę.

Też miałem takie sytuacje, że na trasę wyścigu wyjeżdżali kibice czy to mi znajomi czy nieznajomi.  Nie było to w żaden sposób ze mną uzgadniane, ale zdarzało się, ze Ci ludzie przywozili jakieś drobiazgi typu banan, kanapkę czy właśnie colę, częstowali herbatą itd. I brałem to, wcale nie dlatego, ze tego potrzebowałem - a zwyczajnie z szacunku i wdzięczności dla tych ludzi, którym się chciało wyjechać; a wpływ na mój wynik to miało żaden. I nie czuję bym z tego powodu złamał reguły samowystarczalności, choć pewnie prokuratorzy z TCR by mnie zaraz zlinczowali.

IMO niektóre osoby jeżdżące te wyścigi zwyczajnie przeginają z interpretacją przepisów, to co Asia tutaj opisała jest tego najlepszym dowodem. Zawodnik zachował się jak totalny burak odmawiając pomocy kobiecie, zasłaniając się kuriozalnie interpretowanym regulaminem.
« Ostatnia zmiana: 18 Lip 2024, 00:42 Wilk »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum