Autor Wątek: Koronawirus - interwencje policji  (Przeczytany 20029 razy)

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
Odp: Koronawirus - interwencje policji
« 5 Kwi 2020, 12:11 »
Właśnie wróciłem z przejażdżki. Spotkałem starszego Pana z kijkami i psem, później kolejnego Pana z dwoma psami. Trzecie spotkanie to pan i pani w radiowozie. Jechali z przeciwka i mnie zatrzymali. Zapytali gdzie jadę jak są komunikaty (?) i kwarantanna (?). Zostałem pouczony, że powinienem zostać ukarany mandatem.  Powiedziałem, że jadę już do domu. Mimo, że cała akcja miała miejsce w sąsiednim powiecie pan wiedział na której wiosce mieszkam.   Taka magia roweru. Godzina przewietrzania płuc zaliczona.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna Damsik

• Miasto:
  • Na forum od: 30.07.2018
« 5 Kwi 2020, 12:23 »
Znajomy wczoraj dostał 100zł mandatu za jazdę na rowerze. Na wsi mówi, że ruch zerowy, ale spotkał radiowóz i cyk.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 5 Kwi 2020, 12:24 »
Interes polityczny jest wystarczająco ważny. Grunt, żeby suweren uznał, że władza chroni kraj przed obcymi. Schengen i UE w tym nie pomagają - trafia się dobra okazja do podtrzymania izolacji od Brukseli. Do tego, jak się podtrzyma kontrole na granicach, to i łatwiej będzie trzymać łapę na tym kto i po co opuszcza ojczyznę. Jeszcze jacyś emigranci się przedrą. Kto to słyszał, żeby tak sobie przekraczać granicę kiedy się che i gdzie się chce? Toż to tylko chwilowa osobliwość w długiej historii.
Władza nie ma żadnego interesu politycznego w zamykaniu granic w normalnych czasach. A rozmawiamy tu o tym jakie ewentualnie obecnie istniejące ograniczenia władza może przenieść na normalne czasy.

Jeszcze parę dni temu, jak bym napisał, że zamkną lasy z powodu tłoku ludzi i zagrożenia epidemiologicznego - pukałbyś się w głowę. Przecież żadnego interesu, ani logiki w tym nie ma.

Wcale, że nie, jest logika. Wielu ludzi chodząc do lasu nie przestrzegało żadnych ograniczeń, chodziło dużymi grupami, sam to widziałem w Lesie Kabackim. Jest to zagranie ostre, swoiste wylewanie dziecka z kąpielą, ale nie da się powiedzieć, że nie ma w tym logiki.

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
« 5 Kwi 2020, 13:04 »
To jest sianie strachu i niepewności w ramach  przygotowań do korespondencyjnych wyborów.

Offline Kobieta Weronika

• Miasto: Wychódźc
  • Na forum od: 26.01.2020
    • Dawne podróże - pamiętnik z początku XXI wieku
« 5 Kwi 2020, 13:17 »
nie da się powiedzieć, że nie ma w tym logiki
Tylko jak to ktoś zauważył "Bo drzewa choć mają korony to chyba nam tego wirusa nie przekazują?". Niewątpliwie jest w tym jakaś logika, zakazywać kontaktu z koronami :wink:

Offline Mężczyzna Antracyt

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
« 5 Kwi 2020, 13:30 »
Wcale, że nie, jest logika.

Moim zdaniem logika idzie w tym kierunku, żeby jednocześnie nie zabronić wychodzenia z domu, a jednocześnie zabronić wstępu gdzie tylko się da.

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 5 Kwi 2020, 13:30 »
Precz z monarchią!
Myślę, że zawartość lasu w lasach niebawem się mocno zmniejszy, więc i zakazanych terenów będzie mniej.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 5 Kwi 2020, 13:33 »
Skutkiem tych zakazów jest to, że ludzie chodzą do sklepów po byle pierdołę, byle tylko wyjść z domu. I zamiast rozleźć się po lesie, stoją w wielkich kolejkach.

(zaraz po napisaniu tego otworzyłem takie newsa)

Offline Mężczyzna Antracyt

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike

Offline Kobieta ewcyna

• Miasto: różnie, teraz.. Oman
  • Na forum od: 13.11.2012
« 5 Kwi 2020, 13:48 »
Tak sobie was czytam, ale wciąż ciężko mi wydedukować odpowiedź adekwatną do mojej sytuacji.

Wróciłam z zagranicy 23.03, siedzę do 7.04 w kwarantannie państwowej. Po tym czasie nie mogę się udać do miejsca zameldowania, bo moje mieszkanie jest wynajmowane. I dobrze.
Mam udostępnione lokum na Mazurach, ale zastanawiam się czy jak tam zacznę jechać rowerem
z sakwami (no bo jest tu rower i sakwy) albo i pociągiem a potem rowerem to się nie doczepią. Wiadomo, omijać lasy, parki etc.
No kurde nie wiem.

Może ktos z was mądrzejszy i podpowie. 
You can't buy happiness but you can buy a bike and that's pretty close
http://ewcyna.com/

Offline Mężczyzna Waldemar

• Miasto: Reszel
  • Na forum od: 20.01.2010
« 5 Kwi 2020, 13:52 »
Mam udostępnione lokum na Mazurach
...może piękny, pełen zabytków Reszel?
   Nie ocze­kuj wzlotów, lecz tre­nuj upadki !

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 5 Kwi 2020, 13:59 »
/.../

Ustatkuj się - załóż rodzinę/wejdź w związek, wybierz lekarza 1go kontaktu, stragan, sklep, kiosk, coś jednak polub, znielub, rozklej się, pozwól się pocieszyć, z kubkiem siądź przy, popatrz przez okno, zatęsknij i te pe.

Uzasadnienie:
"Mamy globalny Związek Radziecki z inną twarzą.
Ludzie w cywilizowanych klatkach swoich domów, paraliż w kulturze i edukacji, paraliż w relacjach międzyludzkich, paraliż w gospodarce.
Cenzura, wszystko centralnie sterowane, zastraszenie, restrykcje, kary."

Na ten czas Twój włóczęgi czas przeminął adieu.
Kotwicę zarzuć, z tym się zmierz, od czego myśli, wzrok.

tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna poziom

• Miasto: ELW
  • Na forum od: 11.12.2016
« 5 Kwi 2020, 14:01 »
Właśnie wróciłem z krótkiej wycieczki po okolicach.
Spotkałem dwóch kolarzy i jeden patrol policji. Z patrolem tym mijałem się w Czarnocinie (łódzkie). Zero reakcji. Za to zaraz po tym jak się minęliśmy, dotarło do mnie, że zapomniałem o dokumentach...
Także bierzcie ze sobą na rower dowód czy prawko. Zawsze to mniej argumentów gdyby trafił się czepialski służbista.
"Never argue with idiots"

Offline Kobieta ewcyna

• Miasto: różnie, teraz.. Oman
  • Na forum od: 13.11.2012
« 5 Kwi 2020, 14:10 »
/.../

Na ten czas Twój włóczęgi czas przeminął adieu.
Kotwicę zarzuć, z tym się zmierz, od czego myśli, wzrok.

A przeczytałeś moje pytanie i problem? Bo mam podejrzenie, że jednak nie.
You can't buy happiness but you can buy a bike and that's pretty close
http://ewcyna.com/

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 5 Kwi 2020, 14:12 »
Tak sobie was czytam, ale wciąż ciężko mi wydedukować odpowiedź adekwatną do mojej sytuacji.

Wróciłam z zagranicy 23.03, siedzę do 7.04 w kwarantannie państwowej. Po tym czasie nie mogę się udać do miejsca zameldowania, bo moje mieszkanie jest wynajmowane. I dobrze.
Mam udostępnione lokum na Mazurach, ale zastanawiam się czy jak tam zacznę jechać rowerem
z sakwami (no bo jest tu rower i sakwy) albo i pociągiem a potem rowerem to się nie doczepią. Wiadomo, omijać lasy, parki etc.
No kurde nie wiem.

Podjedź/zadzwoń na policję, przedstaw sprawę, może dadzą przepustkę/pozwolenie ;)

Boże, jakich czasów dożyliśmy.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum