Interes polityczny jest wystarczająco ważny. Grunt, żeby suweren uznał, że władza chroni kraj przed obcymi. Schengen i UE w tym nie pomagają - trafia się dobra okazja do podtrzymania izolacji od Brukseli. Do tego, jak się podtrzyma kontrole na granicach, to i łatwiej będzie trzymać łapę na tym kto i po co opuszcza ojczyznę. Jeszcze jacyś emigranci się przedrą. Kto to słyszał, żeby tak sobie przekraczać granicę kiedy się che i gdzie się chce? Toż to tylko chwilowa osobliwość w długiej historii.
Jeszcze parę dni temu, jak bym napisał, że zamkną lasy z powodu tłoku ludzi i zagrożenia epidemiologicznego - pukałbyś się w głowę. Przecież żadnego interesu, ani logiki w tym nie ma.
nie da się powiedzieć, że nie ma w tym logiki
Wcale, że nie, jest logika.
Mam udostępnione lokum na Mazurach
/.../Może ktos z was mądrzejszy i podpowie.
Cytat: ewcyna w 5 Kwi 2020, 13:48/.../Może ktos z was mądrzejszy i podpowie. Na ten czas Twój włóczęgi czas przeminął adieu.Kotwicę zarzuć, z tym się zmierz, od czego myśli, wzrok.
Tak sobie was czytam, ale wciąż ciężko mi wydedukować odpowiedź adekwatną do mojej sytuacji. Wróciłam z zagranicy 23.03, siedzę do 7.04 w kwarantannie państwowej. Po tym czasie nie mogę się udać do miejsca zameldowania, bo moje mieszkanie jest wynajmowane. I dobrze. Mam udostępnione lokum na Mazurach, ale zastanawiam się czy jak tam zacznę jechać roweremz sakwami (no bo jest tu rower i sakwy) albo i pociągiem a potem rowerem to się nie doczepią. Wiadomo, omijać lasy, parki etc. No kurde nie wiem.Może ktos z was mądrzejszy i podpowie.