Czy ktoś może wrzucić pełen tekst?
Na C3C na Facebooku wczoraj kilka osób w komentarzach informowało o patrolach policyjnych w Oliwie - Dolina Radości, Klesza Droga,
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Bez sensu się tam pchać.
https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,25852731,policyjna-lapanka-na-sciezkach-rowerowych-rowerem-do-pracy.html#s=BoxOpLinkPo co zapewnić ludziom maski i ogólnodostępne testy...lepiej za twarz wziąć, w końcu idziemy w stronę totalitaryzmu...
Ale i tak znajdą się piewcy i oratorzy takich systemów, czy chcą czy nie chcą
No dla mnie jest wiele "wielkiego". Zamykanie lasów, jak i zabranianie rekreacyjnej jazdy solo to kretynizm. I wg mnie działanie na pokaz.
Nie mogę powiedzieć co bym zrobiła będąc w rządzie, bo nigdy nie byłam i nie będę. Takie gadanie to już nie jest "realizm" To imaginowanie. Jedyne miejsce w którym można jakoś "sprawdzić" swoje "zdolności" co do "wyborów" jako ktoś mający jakiś powiedzmy, że realny (w ramach symulacji) wpływ na tego typu sytuację jest www.nationstates.net Polecam. Możesz sprawdzić gdzie twoje własne decyzje mogłyby zaprowadzić "jakiś rodzaj państwa w obliczu na różne wydarzenia"
No i widzisz, wykręcasz się od odpowiedzi.
W USA są pensje wielokrotnie wyższe niż u nas, a kary niższe. Proporcjonalnie do zarobków mamy najwyższe kary na świecie, 10 krotność miesięcznej pensji netto za rowerek czy pogaduchy.
W tamtej grze miałam podobne zdarzenie do bieżącej sytuacji zdrowotnej. Spośród podanych możliwości sama wiem co wybrałam. Państwo ma się dobrze Dodam że gra owa przynajmniej posiada jakiś zobiektywizowany system wskaźników na temat tego co się dzieje, zamiast pseudoobiektywnych oratorów, znających się na "wszystkim"
Nikt przy zdrowych zmysłach nie jest zwolennikiem takich ograniczeń wprowadzanych ot tak sobie. Ale teraz nie są wprowadzane ot tak sobie, są wprowadzane - bo jest na to bardzo poważne uzasadnienie.