Autor Wątek: Koronawirus - interwencje policji  (Przeczytany 20011 razy)

Offline Mężczyzna poziom

• Miasto: ELW
  • Na forum od: 11.12.2016
Odp: Koronawirus - interwencje policji
« 2 Kwi 2020, 15:33 »
Koleżanka z pracy powiedziała, że jej koleżanka 1 kwietnia dostała 5000 mandatu za bieganie ścieżką wzdłuż szosy i podobno nie jest to prima aprilis.  ;(
,

Tak już tu było wykazane mandat może być max 500. 5000 i więcej mozna dostać od Sanepidu.

Czekajmy cierpliwie na to jak ukarają jednego z nas. Oby to było długie i bezowocne czekanie

I może zacznijmy od tego, że kara od sanepidu dotyczy osób, które są na kwarantannie.
"Never argue with idiots"

Offline Mężczyzna ehwj

• Miasto: Krościenko Wyżne
  • Na forum od: 21.03.2010
« 2 Kwi 2020, 16:20 »
Czyli nie wiadomo czy będzie można w weekend pojeździć rowerem? Czy już coś wiadomo?

Offline Mężczyzna 365

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 27.02.2018
« 2 Kwi 2020, 16:32 »
Można wziąć flintę na plecy i udawać, że się jedzie na polowanie. Myśliwych nie dotyczą zakazy poruszania się.
Paweł.

Offline Mężczyzna docent161

• Miasto: KWA ....
  • Na forum od: 06.05.2018
« 2 Kwi 2020, 16:47 »
Albo moro i na rower  ;D

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 2 Kwi 2020, 17:55 »
Wyjechałem na trening kolarski i po 1 km zatrzymał mnie patrol Policji. Nawet słowem nie spytali się po co jadę, dlaczego itp.
"Zapomniałem", że mam obok 200 m ciągu rowerowo-pieszego i to był powód zatrzymania. Obiecałem poprawę i dostałem pouczenie.
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna RODDOS

• Odwiedzone miejscowości: 15 441
  • Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 25.02.2013
« 2 Kwi 2020, 18:01 »
Wróciłem z roweru. Jazda regulaminowa, bo do (i z) pracy. Rano stróżów prawa nie widziałem. Fakt, wyjechałem tuż po szóstej, a więc pewnie jeszcze spali. W jeździe po pracy dwa razy natknąłem się na Policję:
- w Wałbrzychu dwuosobowy patrol pieszy, panowie szli bark w bark, nie zachowywali przepisowej odległości 2 m od siebie, pewnie im wolno, na mnie nie zwrócili uwagi,
- na zjeździe z tamy na Jez. Bystrzyckim stał radiowóz, normalnie w okolicach tamy jest sporo ludzi, dlatego pewnie tam czuwali, na mnie nie zwrócono uwagi.

Minąłem sporo rowerzystów w sportowych strojach. Wyglądali na nieniepokojonych przez Organy. Do domu wracałem zakosami, dzięki temu nieco zwiększyłem przejechany dystans. Zamiast 40 km w obie strony, wyszło ponad 60. Dobre i to...

Offline maku

• Miasto:
  • Na forum od: 08.06.2013
« 2 Kwi 2020, 18:12 »
Wyjechałem na trening kolarski i po 1 km zatrzymał mnie patrol Policji. Nawet słowem nie spytali się po co jadę, dlaczego itp.
"Zapomniałem", że mam obok 200 m ciągu rowerowo-pieszego i to był powód zatrzymania. Obiecałem poprawę i dostałem pouczenie.

Jeśli miałeś pulsometr to jest okazja odczytać naprawdę wiarygodny pomiar HR max :)
« Ostatnia zmiana: 2 Kwi 2020, 18:53 maku »

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 2 Kwi 2020, 18:36 »
Też byłem pojeździć po rejonie Gassów, tłumów może nie ma, ale z 10-15 osób jeżdżących sportowo spotkałem, nikt się nie czepiał.

W tych niejasnościach przepisowych myślę, że najsensowniejszą metodą obrony jest powołanie się na przepis o realizacji niezbędnych potrzeb oraz wspomnianą jego interpretację na stronie rządowej.
Przepisy pozwalają wychodzić z domu m.in. w celu realizacji niezbędnych codziennych potrzeb. Do takiej kategorii można zaliczyć np. jednorazowe wyjście w celach sportowych. Należy jednak pamiętać o zachowaniu odpowiedniej odległości od innych oraz o tym, że powinniśmy uprawiać sport w grupie maksymalnie dwuosobowej (nie dotyczy to jednak rodzin)

Skoro dalej to na stronie rządowej funkcjonuje i nie ma nigdzie innej interpretacji - to dlaczego byśmy mieli ją uznawać za błędną? Nie jest to obrona 100%, ale to już by musiał być mocno złośliwy policjant czy później sąd, żeby tego nie uznać, a przynajmniej ograniczyć się do pouczenia.

Zobaczymy jakie żniwo w tej mierze zbierze najbliższy weekend, bo wtedy policja może się bardziej skupić na ludziach co wyjdą na rekreację.

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
« 2 Kwi 2020, 18:40 »
Można wziąć flintę na plecy i udawać, że się jedzie na polowanie. Myśliwych nie dotyczą zakazy poruszania się.
Ewentualnie można rozdawać ulotki dowolnego kandydata. Jak się ktoś doczepi może być z tego niezła afera.

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 2 Kwi 2020, 18:43 »
Może nie na rowerze ale na naszych "ulubionych" Orlenach na DK94 Łańcut-Rzeszów patrole chodzące od samochodu do samochodu i przepytujące ludzi ...

Tu akurat sprawa jest prosta. Wystarczy powiedzieć, że przyjechałeś po narodowy płyn antywirusowy Orlen. Przecież to towar pierwszej potrzeby. Podobno nigdzie go nie ma, więc w ten sposób można przejechać całą Polskę, od morza po Podhale. Można nawet maraton urządzić, zbierając "na punktach" Orlenu potwierdzenia, że płynu nie ma i jechać dalej, do mety (w poszukiwaniu stacji, na której jest płyn).

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 2 Kwi 2020, 18:52 »
Tu akurat sprawa jest prosta. Wystarczy powiedzieć, że przyjechałeś po narodowy płyn antywirusowy Orlen. Przecież to towar pierwszej potrzeby. Podobno nigdzie go nie ma, więc w ten sposób można przejechać całą Polskę, od morza po Podhale. Można nawet maraton urządzić, zbierając "na punktach" Orlenu potwierdzenia, że płynu nie ma i jechać dalej, do mety (w poszukiwaniu stacji, na której jest płyn).

Tak mi się przypomniał świetny kawałek z "Potopu" jak to pan Kmicic chciał w przebraniu człowieka handlującego końmi przejechać całą Polskę pod szwedzką okupacją. W pierwszej mieścinie mu zarekwirowali konie i śmiejąc się wydali papier, że zapłaci mu komendant miasta. No i Kmicic był tym zachwycony, bo mógł przez cały kraj z tym papierem bezpiecznie jeździć po te pieniądze, bo jak stwierdził "łatwiej z kamienia ser wycisnąć niż ze Szweda pieniądze"

Offline Mężczyzna ehwj

• Miasto: Krościenko Wyżne
  • Na forum od: 21.03.2010
« 2 Kwi 2020, 20:27 »
To ja jutro jadę po płyn - rowerem  :D

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 2 Kwi 2020, 21:37 »
Na popołudniowej jeździe spotkaliśmy kilku biegaczy, rowerzystów mniej, ale raczej kładę to na resztki zimna i wiatr, które dość upierdliwie naprzykrzały się w czasie wycieczki. Na kilku asfaltowych odcinkach jechaliśmy solo, żeby nie kusić losu, w terenie tego problemu nie było, choć akurat tam obok siebie się jeździć nie da za bardzo. Jedno co się u nas zmieniło, to promenada nad jeziorem zrobiła się zupełnie pusta. Aż się prosi, by machnąć KOMa ;)

Jednak mamy nieporównywalnie lepiej, niż Wy tam, w wielkich miastach.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 3 Kwi 2020, 11:01 »
Może nie na rowerze ale na naszych "ulubionych" Orlenach na DK94 Łańcut-Rzeszów patrole chodzące od samochodu do samochodu i przepytujące ludzi ...

A jak już znajdziesz płyn to co, do bidonów i konserwacja...  ;D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum