Dokładnie . Mapka, którą zamieścił @Antracyt to stan na dziś, od jutra zero lasu. Dobrze, że właśnie z lasu wróciłem...choć jakoś nie bardzo potrafię sobie wyobrazić jak w lesie kilkaset metrów od mojego domu będą tego pilnować...tam prawie nigdy nikogo nie ma. Raz na 10 razy jak jestem w tym lesie spotykam jedną, dwie osoby. I piszę tu o ostatnich kilku latach, a nie tygodniach.
Ostatni mój post, to komentarz do Twego stwierdzenia o głupocie.
@wilk - nie tak całkiem złośliwości, nie tak całkiem głupota.Sam pisałeś o wyjątkowej w Polsce chęci i zdolności do omijania prawa. Jasny, choć bolesny zakaz wytrąca broń z ręki kombinatorom.
Niewiele osób się spodziewało czegoś takiego, nie tylko zwykłych ludzi, ale i tych rządzących.
Tak czy inaczej - IMO warto mieć w zapasie części napędu, linki, klocki, ogumienie, smarowidła, itp.
Cytat: PABLO w 3 Kwi 2020, 18:40Tak czy inaczej - IMO warto mieć w zapasie części napędu, linki, klocki, ogumienie, smarowidła, itp. Do rowerów, którymi nie będzie można jeździć przez jakiś czas?
Uważasz, że zamykanie dostępu do lasu czy jazdy solo na rowerze to sensowny sposób walki z epidemią?To klasyczne pokazówki "coś robimy". (...)
To nie są obostrzenia bezsensowne, wszystkie doświadczenia walki z tą chorobą pokazują, że to jedyna prawdziwie skuteczna metoda, bardzo upierdliwa dla ludzi, ale jednak skuteczna.
Dzisiaj krótka wycieczka - raz przejechałem obok komisariatu i dwa razy mijałem riadiowóz policyjny.