mój speedster przygarnął 35c i używam go w lekkim terenie ;P
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
. Źle się czuję w jeździe w dużym ruchu, lubię odludzia, nigdy średnie prędkości ani masa roweru nie były dla mnie bardzo istotne. Przesiadając się na grawela nagle liczba możliwych wariantów jazdy zwiększyła się kilkukrotnie: odkryłem nowe, pustawe drogi asfaltowe, które się np urywają i do tej pory były dla mnie niedostępne z poziomu szosy, ścieżki rowerowe też jakby zrobiły się mniej upierdliwe i nie muszę łamać prawa ignorując je.
Ciekawy pomysł, mam Meridę Scultura 400, opony 25c i 1 cm wolnego od krawędzi opony. Da radę wsadzić coś grubszego?
Może Kross Vento 4.0 2020 ?
Sprzęt kupiłem używany w szybkierowery w Skórzewie za 3500 zł i to z hamulcami hydraulicznymi (plus jeszcze wydałem ok. 500 zł na drobne zmiany), masz pod nosem, możesz zorientować się w temacie, przymierzać do woli, zastanowić się na spokojnie
Cytat: qbotcenko w 11 Kwi 2020, 15:10mój speedster przygarnął 35c i używam go w lekkim terenie ;PCiekawy pomysł, mam Meridę Scultura 400, opony 25c i 1 cm wolnego od krawędzi opony. Da radę wsadzić coś grubszego?
Rama kompatybilna z oponami o przekroju do 36 mm.
[CIACH...]