Autor Wątek: Człowiek w masce (na rowerze)  (Przeczytany 56970 razy)

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
Odp: Człowiek w masce (na rowerze)
« 23 Kwi 2020, 07:01 »
Pokaż mi swoją klawiaturę a powiem kim jesteś.

Sposób wytarcia klawiszy też jest ważny.
I czym się odżywiasz ;)

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 23 Kwi 2020, 07:43 »
Prawdziwy mężczyzna nie przejmuje się tym co mu wpada pod klawisze  ;)

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
« 23 Kwi 2020, 08:47 »
Ale nie je przy pianinie  ;)
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

« 23 Kwi 2020, 10:52 »
Ale nie je przy pianinie  ;)
Nigdy w życiu! Szlag by mnie trafił gdybym wiedziała okruszki na swojej klawiaturze. W grudniu przyjechał do mnie stroiciel remontować pianino i zgroza mnie zwaliła z nóg. Pod klawiaturą było gniazdo myszy, w drewnie ślady po kornikach i resztki moli. Pracował niestrudzenie wiele godzin, żeby je przywrócić do porządku. Pianino zyskało nową duszę. Umieściłam w nim kulki na mole i łapki na myszy i codziennie dbam o utrzymywanie odpowiedniej wilgotności powietrza tam gdzie stoi, żeby młotki się nie powyginały.

Offline Mężczyzna wojtas71

• Miasto: Kraków/Kielce
  • Na forum od: 20.04.2013
« 23 Kwi 2020, 10:59 »
To jest Kawerna, a nie Hansglopke  ;)
Mój błąd myśląc o @Kawernie napisałem @Hansglopke  :icon_redface: obu przepraszam za pomyłkę  :icon_confused:
Jamci to był a nie @Hansglopke. A zdjęcie zrobiłem w "firmie" czyli w moim nibygabinecie. Kolarka to emerytka już dożywotnio zaprzęgnięta do trenażera. To na kierownicy to prowizoryczna półka na czytnik, tablet, albo książkę.
Już @Wilk mnie uświadomił o tym gapiostwie  :icon_redface:
Dzięki za odpowiedzi szczegółowo opisowe ;)
Sposób wytarcia klawiszy też jest ważny.
Wytarcia w sensie posprzątania np. szmatką z/lub jakimś środkiem czy przetarcia z powodu używania (zmazane napisy).

Offline Mężczyzna wojtas71

• Miasto: Kraków/Kielce
  • Na forum od: 20.04.2013
« 23 Kwi 2020, 11:49 »
Nigdy w życiu! Szlag by mnie trafił gdybym wiedziała okruszki na swojej klawiaturze. W grudniu przyjechał do mnie stroiciel remontować pianino i zgroza mnie zwaliła z nóg. Pod klawiaturą było gniazdo myszy, w drewnie ślady po kornikach i resztki moli. Pracował niestrudzenie wiele godzin, żeby je przywrócić do porządku. Pianino zyskało nową duszę. Umieściłam w nim kulki na mole i łapki na myszy i codziennie dbam o utrzymywanie odpowiedniej wilgotności powietrza tam gdzie stoi, żeby młotki się nie powyginały.
Mój Ś.P. dziadek mawiał: "Kto jak dba ten tak ma". Bez urazy oczywiście ;) My przez jakiś czas walczyliśmy z molami  :o Prawdopodobnie zostały przyniesione wraz z produktem (mąka, ryż) do domu i nawet wiemy z jakiego sklepu na "K"  :icon_idea: Odkąd nie odwiedzamy tego obiektu problem zniknął  :P

Offline Mężczyzna Kierunkowy22

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 16.03.2014
« 23 Kwi 2020, 12:49 »
Oj tam wielkie mi aj waj...  ;D ;)
https://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,25890303,kghm-kupil-maseczki-z-lewym-certyfikatem-nie-wiadomo-czy-chronia.html

Ludziom pozwalają chodzić/jeździć w niecertyfikowanych buffach, chustkach czy szalikach to nie czepiajmy się lewych maseczek  ;)
Swoją drogą przyszedł mi luźny pomysł  ;) na przycwaniakowanie przed stróżami prawa w rodzaju - "Panie/i Władzo, miałem maseczkę, sponsorowaną przez KGHM, ale utleniła się przy podjeździe na Kubalonkę a przy Czantorii z gumki granulat się zrobił" No co zrobią?

« 23 Kwi 2020, 13:10 »
Mój Ś.P. dziadek mawiał: "Kto jak dba ten tak ma". Bez urazy oczywiście ;) My przez jakiś czas walczyliśmy z molami  :o Prawdopodobnie zostały przyniesione wraz z produktem (mąka, ryż) do domu i nawet wiemy z jakiego sklepu na "K"  :icon_idea: Odkąd nie odwiedzamy tego obiektu problem zniknął 
Jak pianino stało w mieszkaniu w bloku przez 20 lat to nic mu nie było poza tym, że siadło o cały ton. Problem wyszedł po przeprowadzce na wieś co zmusiło mnie w końcu do zrobienia z tym porządku. A że niemało zabuliłam za tę przyjemność to teraz w przerwach od roweru muszę robić z niego użytek ku uciesze domowników i sąsiadów a repertuaru nie ograniczam do klasyki. Aktualnie szlifuję Riders on the Storm, Nothing else matters i Bohemian Rhapsody :)

« 23 Kwi 2020, 13:34 »
Bohemian Rhapsody

Masz jakąś fajną aranżację?
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

« 23 Kwi 2020, 13:44 »
Mam całkiem fajną, obejmuje 14 stron. Spore wyzwanie bo utwór jest ciężki pod kątem rytmicznym i chromatycznym.

Inspirowałam się Viktorią Koralyevą. Oczywiście Viki jest profesjonalną pianistką ale ja też jakoś daję radę. Najtrudniej rozczytać i nie połamać palców na akordach i jakoś leci ;)

https://youtu.be/rptV6K7nqu0

« 23 Kwi 2020, 13:54 »
100 razy słuchałem tego wykonania. Teraz poza moim zasięgiem, może za kilka lat  :-\

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 23 Kwi 2020, 15:38 »
Te bawełniane maski mogą się zamienić na żelazne.
I skończymy tak (...)

o-inwigilacji-i-nowej-normalnosci-po-koronawirusie-co-dalej

Offline Mężczyzna Kierunkowy22

• Na forum od: 16.03.2014

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
« 23 Kwi 2020, 20:03 »
Dziś jeździłem trochę po mieście. Z tego co widzę, maseczkę nosi każdy, ale nie zawsze na twarzy ;) Myślę, że można bez obaw jeździć z odsłonięta twarzą - każdemu mandatu 10 tys. zł nie będą dawać - byle mieć coś widocznego na szyi. Oczywiście zasłoniać usta w zatłoczonych miejscach należy.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 23 Kwi 2020, 20:08 »
Oj tam wielkie mi aj waj...  ;D ;)
https://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,25890303,kghm-kupil-maseczki-z-lewym-certyfikatem-nie-wiadomo-czy-chronia.html

Ludziom pozwalają chodzić/jeździć w niecertyfikowanych buffach, chustkach czy szalikach to nie czepiajmy się lewych maseczek  ;)
Swoją drogą przyszedł mi luźny pomysł  ;) na przycwaniakowanie przed stróżami prawa w rodzaju - "Panie/i Władzo, miałem maseczkę, sponsorowaną przez KGHM, ale utleniła się przy podjeździe na Kubalonkę a przy Czantorii z gumki granulat się zrobił" No co zrobią?

To jest akurat kiepski kit Wyborczej i niedouczonego redaktorka, który na siłę próbuje przywalić i fakty go niespecjalnie interesują. Można powiedzieć klasyka działania tej gazety "której nie jest wszystko jedno"
Cytat: KGHM
To kłamstwo. Nieznajomość prawa oraz zaleceń Komisji Europejskiej a także brak znajomości realiów rynkowych prowadzi autora do absurdalnego stwierdzenia o „podrobionych certyfikatach”. Mimo otrzymanych pisemnie wyjaśnień oraz deklaracji firmy redaktor Gazety Wyborczej pozwala sobie na oszczerstwa i manipulacje. Tymczasem dokumenty są autentyczne i nie zostały w jakikolwiek sposób sfałszowane.

KGHM skrupulatnie sprawdza wiarygodność dokumentacji, ale przede wszystkim wiarygodność dostawców. Posiadamy numery seryjne każdego z certyfikatów. Firma Ente Certificazione Macchine Srl ma na swojej stronie wyszukiwarkę do szybkiej weryfikacji dokumentów. Tego typu informacje mają wywołać niepokój oraz sprawić, że społeczeństwo straci zaufanie do całego systemu dostaw dla służby zdrowia. To niebezpieczne i wygląda jak sabotaż, a nie dbałość o bezpieczeństwo i jakość.

Redakcja Gazety Wyborczej otrzymała wezwanie do sprostowania nieprawdziwych informacji. Jeżeli sprostowanie nie zostanie zamieszczone przez redakcję, KGHM Polska Miedź SA podejmie dalsze kroki prawne

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum