Zamówiłem farby do malowania ciała i maznę sobie maseczkę
Dżizas! Zanosi się, że w tych maskach to do us...ej śmierci będziemy. Już współobywatele tego dopilnują! W niedzielę jechałem sobie raniutko (pusto zupełnie, za miastem) z maską pod brodą. Policja mnie ze dwa razy wyprzedziła i nie zareagowali a szosowiec mijany, zamiast odmachnąć pozdrowienie jak zwykle, wskazał kciukiem na swoją maskę na twarzy.
Możesz się śmiać, ale ... dzisiaj obowiązkowe są maski, jutro obowiązkowe będą szczepionki (władza kupi każdą szczepionkę, bez sprawdzenia i znajomości skutków ubocznych, bo PR i notowania są ważniejsze niż sens), bez których nie wejdziesz do pociągu, nie zrobisz zakupów, nie poślesz dziecka do szkoły, itp. Pojutrze, obowiązkowa będzie (jak w Chinach) aplikacja, która wyznaczy Twój "obywatelski rating" - jak będzie zbyt niski, będziesz wykluczony i zmuszony do życia na społecznych peryferiach [...]
Wyciągasz jakieś mocno anarchistyczne obawy i teorie
albo-zainstalujesz-rzadowa-aplikacje-protego-safe-albo-nie-wejdziesz-do-sklepu
Zaczyna się: albo-zainstalujesz-rzadowa-aplikacje-protego-safe-albo-nie-wejdziesz-do-sklepu
nawet nie mam na czym czegoś takiego instalować
Być może już całkiem niedługo, takie osoby będą z definicji wykluczone z życia społecznego.
Już widzę jak to wejdzie w życie w naszych sklepach