....
Najlepszy myślę, że będzie po prostu jak najcieńszy buff. Daje się z tym spokojnie jeździć, może nie jest tu super komfortowe, trzeba się liczyć z tym, że szybko zawilgotnieje. A dużo wygodniej to zsunąć lub z powrotem założyć niż klasyczną maseczkę z mocowaniem na uszach.
Cytat: Wilk w 17 Kwi 2020, 11:49Najlepszy myślę, że będzie po prostu jak najcieńszy buff. Daje się z tym spokojnie jeździć, może nie jest tu super komfortowe, trzeba się liczyć z tym, że szybko zawilgotnieje. A dużo wygodniej to zsunąć lub z powrotem założyć niż klasyczną maseczkę z mocowaniem na uszach.Też jestem tego zdania. Choć lubię jeździć w cieniutkim buffie to nie lubię być do tego przymuszany ale co zrobić, trzeba wybrać mniejsze zło Problem jest tylko z wilgocią, która potrafi być po pewnym czasie dokuczliwa. No i okulary parują.Czekam aż ktoś wymyśli coś co wyeliminuje powyższe niedoskonałości
Ja sobie dzisiaj pyknąłem 25 km z buffem i słabo ty wygląda. Nawet jak leciałem po płaskim lajtowym tempem to po 3-4 minutach miałem za mało powietrza. Okolice ust i nosa bardzo szybko robią się mokre. Źle się jedzie. Za to buff jest o tyle dobry, że można go opuścić i założyć w sekundę. Dyć chyba jak go sobie opuściłem na kilka sekund żeby pary nabrać to nie staję od razu przestępcą
Problem jest tylko z wilgocią, która potrafi być po pewnym czasie dokuczliwa. No i okulary parują.Czekam aż ktoś wymyśli coś co wyeliminuje powyższe niedoskonałości
Pracodawca zapewnił maski w kształcie wystających ryjków. W środku posiadają zaślepiony filtrem otwór. Cóż, wyjąłem go i prawdę mówiąc oddycha się całkiem normalnie.
Cytat: RODDOS w 17 Kwi 2020, 12:00Pracodawca zapewnił maski w kształcie wystających ryjków. W środku posiadają zaślepiony filtrem otwór. Cóż, wyjąłem go i prawdę mówiąc oddycha się całkiem normalnie.Jeśli te "ryjki" to typowe maski EN 149, to prawdopodobnie wyjąłeś membranę zaworu, który zapobiega wilgotnieniu maski.
Ja twarzy nie zasłaniam nawet podczas jazdy zimą
jest kolejna pokazówka i gra pozorów i tyle.
Zadziwiające jest, jak udało się mediom ludzi zastraszyć. Zdecydowana większość ludzi na ulicach chodzi w maskach. Ciekawe kiedy zacznie się lincz na tych co się pojawią bez maski.