Autor Wątek: Człowiek w masce (na rowerze)  (Przeczytany 57049 razy)

Lester

• Gość
Odp: Człowiek w masce (na rowerze)
« 19 Maj 2020, 11:06 »
O implantach wiem, bo szwagierka wszczepia je...

Nie sądziłem, że tym jednym, niewinnym wpisem w tym wątku wywołam aż takie zamieszanie. W ostatnich dniach dostałem kilkadziesiąt prywatnych wiadomości, szczególnie od osób jeżdżących dystanse ultra, z prośbą o telefon do mojej szwagierki oraz o przybliżoną cenę usługi wszczepienia implantów do jąder. Były też zapytania, czy moja szwagierka przy okazji nie powiększa również penisów. O to pytali przede wszystkim moi polityczni adwersarze (co w świetle tych badań akurat dziwić nie może). Były też oczywiście pytania o jedno i drugie jednocześnie. Ponieważ nie byłem w stanie odpowiedzieć na wszystkie te zapytania indywidualnie to zrobię to w tym miejscu. Informuję, że zwrot "szwagierka" (w domyśle moja) jest wyłącznie figurą stylistyczną stworzoną w celach polemicznych i żadna moja szwagierka ze świata realnego nie zajmuje się tego typu usługami. Za zamieszanie i rozbudzone nadzieje przepraszam. Jednocześnie chcę zapewnić, że zgodnie z prośbą osób pytających, nie ujawnię ich forumowych nicków publicznie ;)
« Ostatnia zmiana: 19 Maj 2020, 11:17 Lester »

Offline Mężczyzna RODDOS

• Odwiedzone miejscowości: 16 358
  • Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 25.02.2013
« 9 Paź 2020, 12:03 »
Od jutra znowu wchodzi obowiązek zakrywania twarzy w miejscach publicznych, w tym na otwartej przestrzeni. Zakładając że przepis ten jest legalny (zdania są tu podzielone), jakoś nie doczytałem się tym jak z tą maseczką jest na rowerze. Trzeba czy nie trzeba?

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
« 9 Paź 2020, 12:13 »
Gdzieś tam cytują rzecznika MZ, że podczas jazdy rowerem nie trzeba być w maseczce. Ale tutaj nie mogę tego znaleźć https://www.gov.pl/web/koronawirus/

Offline Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006
« 9 Paź 2020, 12:14 »
Tego nikt nie wie. Jak zwykle nasze prawo pozostawia wiele pytań bez odpowiedzi. Ale internet sugeruje, że prawdopodobnie będzie można jeździć bez maseczki:
https://bezprawnik.pl/maseczki-podczas-uprawiania-sportu/

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
« 9 Paź 2020, 12:22 »
Gdzieś tam cytują rzecznika MZ, że podczas jazdy rowerem nie trzeba być w maseczce. Ale tutaj nie mogę tego znaleźć https://www.gov.pl/web/koronawirus/

Oglądałem tę wypowiedź w tv. Powiedział, że maseczki nie są konieczne podczas uprawiania sportu. Konkretnie o jeździe rowerem nic nie było, więc pytanie, czy każda jazda rowerem będzie traktowana jako uprawianie sportu.

Offline Mężczyzna Piotr St

• Wszystko jest tymczasowe
  • Miasto: Nowa Sól
  • Na forum od: 30.06.2016
« 9 Paź 2020, 19:35 »
No to sie teraz zacznie , kolejne 100 stron o tym  czy trzeba  jezdzic  w masce czy nie  :lol: . W kwietniu byla podobna sytuacja z jazdą na rowerze  i nie do konca jasnymi przepisami  . Niektórzy nadrabali po 100 km w drodze do pracy  :lol:
kolarz wybitny

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 9 Paź 2020, 20:33 »
No to sie teraz zacznie , kolejne 100 stron

Proponuję moderacji zamknąć temat, to będzie spokój ;) A kto ukrywa wizerunek, ten z pisu.

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 9 Paź 2020, 21:53 »
No to sie teraz zacznie , kolejne 100 stron

Proponuję moderacji zamknąć temat, to będzie spokój ;) A kto ukrywa wizerunek, ten z pisu.

Nic o (ś)wirusie to go nie będzie.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna sasin

• Miasto: Gdansk
  • Na forum od: 12.09.2016
« 9 Paź 2020, 23:30 »
Zgodnie z informacjami na stronie:
https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia

Sekcja SPORT I REKREACJA

TRENINGI NA OTWARTEJ PRZESTRZENI I WSPÓŁZAWODNICTWO SPORTOWE
Osoby uprawiające sport nie muszą nosić maseczek.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 10 Paź 2020, 06:54 »
Czyli jadąć do pracy na wszelki wypadek lepiej założyć pulsometr albo pościgać się z kolegą.

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 10 Paź 2020, 09:42 »
Czasem są też zawody w najwolnieszym pokonaniu określonego odcinka drogi. Tylko, że w taki trening chyba sanepid nie da wiary.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna anu

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 22.05.2009
« 10 Paź 2020, 10:45 »
Według tej interpretacji, wszystko zależy od miejsca uprawiania aktywności fizycznej. Rower po piachu - bez. Rower po asfalcie - z.

TVN24: Idę biegać. Czy muszę mieć maseczkę?

St. asp. Szubska: Idziemy biegać, uprawiać sport. Jeżeli czynimy to na terenie drogi publicznej, w przestrzeni publicznej, na chodniku, na drodze, pamiętajmy o maseczce. Możemy zastosować przyłbicę, która jest bardziej komfortowa. Jeżeli biegamy w parku, w lesie, na terenach zielonych, taka maseczka jest niepotrzebna.

Jeżeli idę na rower, muszę być w maseczce czy nie?

St. asp. Szubska: To wszystko zależy od miejsca, gdzie to czynimy. Jeżeli poruszamy się ścieżką rowerową, tutaj obowiązuje nas maseczka. Jeżeli jeździmy rowerem po lesie, po bulwarach, po terenach zielonych, parkach, ta maseczka jest nieobowiązkowa.

Offline Mężczyzna RODDOS

• Odwiedzone miejscowości: 16 358
  • Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 25.02.2013
« 10 Paź 2020, 11:04 »
No tak, Pani aspirant stała się wykładnią próchniejącego prawa (?). Tak jak postrunkowy Szmaciak na wiosnę oceniał moje potrzeby życiowe.

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
« 10 Paź 2020, 12:19 »
Nie wiem czy aktualne i czy dotyczy, ale:

https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/sport-17631344/art-2

Art.  2.  [Pojęcie sportu i kultury fizycznej]
1.  Sportem są wszelkie formy aktywności fizycznej, które przez uczestnictwo doraźne lub zorganizowane wpływają na wypracowanie lub poprawienie kondycji fizycznej i psychicznej, rozwój stosunków społecznych lub osiągnięcie wyników sportowych na wszelkich poziomach.

W razie czego próbowałbym się tym podeprzeć.

Niemniej nawet "uprawiając sport" na bulwarach wiślanych czy innym zaludnionym miejscu rozsądnie byłoby mieć maseczkę.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum