Autor Wątek: Człowiek w masce (na rowerze)  (Przeczytany 56886 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Człowiek w masce (na rowerze)
« 27 Mar 2021, 18:02 »
Widać poszedł z góry jakiś prikaz do policji, żeby zaczęli agresywniej egzekwować sprawę maseczek. Ale tu jest rozmowa o tym w jakim stopniu dotyczy to rowerzystow. Przy czym któreś z wcześniejszych rozporządzeń to stanowiło, że komin (a w tym głównie jeżdżą rowerzyści) już się nie liczy, tylko maseczka.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 27 Mar 2021, 20:06 »
TRENINGI NA OTWARTEJ PRZESTRZENI I WSPÓŁZAWODNICTWO SPORTOWE
ZASADY OBOWIĄZUJĄCE W CAŁYM KRAJU

Ale to dalej jest tylko spis osób, które są wyłączone z ogólnych przepisów co do maseczek. Rowerzyści podlegają ogólnym przepisom, a te mówią jedynie o maseczkach w różnych miejscach, a nie we wszystkich miejscach - wymienia je paragraf 25 rozporządzenia. Tak więc nie jest to wcale przejrzyste, pomijając już w ogóle sprawę legalności tego rozporządzenia - a to jest główny argument z powodu którego sądy przyznają rację obywatelom w tego typu sprawach.

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 27 Mar 2021, 20:21 »
Ciekawe czy rozróżniają rowerzystów na tych co są uczestnikami ruchu drogowego i na tych co uprawiają sport.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 27 Mar 2021, 20:29 »
Dopóki nikt się nas nie czepia dyskusja ma charakter jedynie teoretyczny. W ubiegłym tygodniu nawet mnie zatrzymali poza miastem ale chodziło im o kontrolę trzeźwości o braku maseczki nawet nie wspomnieli.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 58%]

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
« 27 Mar 2021, 22:11 »
U sąsiadów można bez maski, ale za granicę powiatu nie pojedziesz

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 30 Kwi 2021, 12:41 »
Bardzo ciekawa statystyka z USA. Liczba zgonów z powodu grypy w ostatnim sezonie spadła do 600, w porównaniu 22 tyś i 34 tyś w poprzednich sezonach. Nie wiem jak to interpretować inaczej, niż że maseczki i lockdown działają bardzo skutecznie, przynajmniej na grypę.

Dodatkowo można się zastanawiać, jak bardzo zabójczy jest covid-19 w warunkach bez lockdownu, jeśli zabił w USA 600 tyś ludzi w sytuacji, gdy liczba zgonów przez grypę spadła 40-krotnie...

https://www.scientificamerican.com/article/flu-has-disappeared-worldwide-during-the-covid-pandemic/

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 30 Kwi 2021, 13:18 »

Nie chcesz zdjąć se bana z odp. wątku w HP?

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/eci.13484

/.../
Dodatkowo można się zastanawiać, jak /.../
/.../

Tej wypowiedzi nie zrozumiałem
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 30 Kwi 2021, 14:34 »
Bardzo ciekawa statystyka z USA. Liczba zgonów z powodu grypy w ostatnim sezonie spadła do 600, w porównaniu 22 tyś i 34 tyś w poprzednich sezonach. Nie wiem jak to interpretować inaczej, niż że maseczki i lockdown działają bardzo skutecznie, przynajmniej na grypę.
Ja bym się ogromnie zdziwił gdyby było inaczej, biorąc pod uwagę środki zapobiegawcze stosowane w tym roku, a niestosowane wcześniej.

Offline Mężczyzna Semper

• Miasto:
  • Na forum od: 22.05.2018
« 30 Kwi 2021, 16:19 »

Moze tak, że dużą część przypadków grypy testy wykazywały jako koronawirusa?

Dodatkowo można się zastanawiać, jak bardzo zabójczy jest covid-19 w warunkach bez lockdownu, jeśli zabił w USA 600 tyś ludzi w sytuacji, gdy liczba zgonów przez grypę spadła 40-krotnie...

https://www.scientificamerican.com/article/flu-has-disappeared-worldwide-during-the-covid-pandemic/

Jeszcze ciekawsze jest dlaczego ten wirus nie wytłukł do nogi Białorusinów, którzy nie mieli lockdownów, podobnie Szwedzi, albo obecnie m.in. mieszkańcy Teksasu ,Florydy czy Dakoty płd?

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 1 Maj 2021, 06:06 »
Szwedzów nie wytłukł może dlatego, że wszyscy siedzą w domach od roku?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum