Czas przedstawić mojego "byka", Meritum sprawy dlaczego taki rower a nie inny, zbierałem na porządny sprzęt kasę prawie 3 lata, ale jak zobaczyłem tego byka przez przypadek w internecie, poczytałem mnóstwo zagranicznych forum,grup rowerowych, bikepackingi. Zdecydowałem że mam odpowiednią masę pod sprzęt i nogę pod chęci i jazdy krajoznawczo. Co mnie najbardziej satysfakcjonuje czy woda,kamienie,błoto, a nawet strumyki jak trzeba przejeżdżam bez większego oporu, chociaż gleby są jeszcze bardziej spektakularne z powodu spd lecę z całym rowerem.poniżej opis :
RAMA - 26” Butted 6061 Aluminium, Tapered 1-1/8” – 1.5” headtube, 190mm, 9mm QR Dropouts, 100mm BB width
WIDELEC - Rigid Fork 26”, Aluminium, Suspension Adjusted length, Tapered steerer, Post mounts For Disc brake, 9mm QR
STERY - Token Tapered Sealed Catridge ACB 1 1/8" - STD 1.5" Bearing, Black
OBRĘCZE - SunRinglé Mulefut 80 SL, 32H, STR Tubeless Ready , Black
PIASTY - Rear: Sunringle SRC, Sealed cartridge bearings, Cassette, 197mm x 12mm Thru Axle Front: 6-Bolt Disc Mount, Sealed cartridge bearings, 150mm x15mm Thru Axle, Black
SZPRYCHY - Stainless Steel, Double Butted, Black
OPONY - Vee tire Bulldozer 26” x 4.7, Foldable 120TPI,Tubeless Ready, Black
MOSTEK - Decathlon 35mm 6° x Dia 31.8mm, Black
KIEROWNICA - Sector Plane, W: 720mm; Back Sweep: 9° x Dia 31.8mm; 6061 Butted Oversized
SZTYCA -Pro LT /L/XL: 400mm,
SIODEŁKO - Sector, Cromo Rails(Twarde wyjątkowo)
HAMULCE - Shimano Deore BR-m6000 , Rotors Front: 180mm; Rear: 160mm, 6-Bolt, Black
MANETKI - Shimano Deore SL-M610, 10 Speed Trigger, Black
TYLNA PRZERZUTKA - Shimano XT RD-M786 Shadow Tech Plus, Long Cage, 10 Speed, Silver
KASETA - Shimano CS-HG500-10, 10 Speed, 11-36T,(Na oku 11-42T, Taki max u mnie wejdzie)
MECHANIZM KORBOWY - FSA Alpha Drive 30T,(Na oku Sram lub RaceFace)
SUPORT - External Sealed Catridge Hollowtech Fatbike Specific BB(jakiś noname)
PEDAŁY - SPD Shimano M-520
ŁAŃCUCH - Sram , 10-Speed
OBEJMA PODSIODŁOWA - Dia 34.9mm w/Steel Bolt
CHWYTY - Ergon Fat(pęknięte obecnie jestem w trakcie poszukiwań lepszych i miękkich)
WAGA - 15,05 kg