Autor Wątek: Silverback scoop Deluxe Fatbike/Mtb  (Przeczytany 1515 razy)

Offline Mężczyzna PatryS

• Miasto: Polkowice
  • Na forum od: 16.04.2020
Silverback scoop Deluxe Fatbike/Mtb
« 16 Kwi 2020, 19:44 »
Czas przedstawić mojego "byka", Meritum sprawy dlaczego taki rower a nie inny, zbierałem na porządny sprzęt kasę prawie 3 lata, ale jak zobaczyłem tego byka przez przypadek w internecie, poczytałem mnóstwo zagranicznych forum,grup rowerowych, bikepackingi. Zdecydowałem że mam odpowiednią masę pod sprzęt i nogę pod chęci i jazdy krajoznawczo. Co mnie najbardziej satysfakcjonuje czy woda,kamienie,błoto, a nawet strumyki jak trzeba przejeżdżam bez większego oporu, chociaż gleby są jeszcze bardziej spektakularne z powodu spd lecę z całym rowerem.poniżej  opis :

RAMA - 26” Butted 6061 Aluminium, Tapered 1-1/8” – 1.5” headtube, 190mm, 9mm QR Dropouts, 100mm BB width

WIDELEC - Rigid Fork 26”, Aluminium, Suspension Adjusted length, Tapered steerer, Post mounts For Disc brake, 9mm QR

STERY - Token Tapered Sealed Catridge ACB 1 1/8" - STD 1.5" Bearing, Black

OBRĘCZE - SunRinglé Mulefut 80 SL, 32H, STR Tubeless Ready , Black

PIASTY - Rear: Sunringle SRC, Sealed cartridge bearings, Cassette, 197mm x 12mm Thru Axle Front: 6-Bolt Disc Mount, Sealed cartridge bearings, 150mm x15mm Thru Axle, Black

SZPRYCHY - Stainless Steel, Double Butted, Black

OPONY - Vee tire Bulldozer 26” x 4.7, Foldable 120TPI,Tubeless Ready, Black

MOSTEK - Decathlon 35mm 6° x Dia 31.8mm, Black

KIEROWNICA - Sector Plane, W: 720mm; Back Sweep: 9° x Dia 31.8mm; 6061 Butted Oversized

SZTYCA -Pro LT /L/XL: 400mm,

SIODEŁKO - Sector, Cromo Rails(Twarde wyjątkowo)

HAMULCE - Shimano Deore BR-m6000 , Rotors Front: 180mm; Rear: 160mm, 6-Bolt, Black

MANETKI - Shimano Deore SL-M610, 10 Speed Trigger, Black

TYLNA PRZERZUTKA - Shimano XT RD-M786 Shadow Tech Plus, Long Cage, 10 Speed, Silver

KASETA - Shimano CS-HG500-10, 10 Speed, 11-36T,(Na oku 11-42T, Taki max u mnie wejdzie)

MECHANIZM KORBOWY - FSA Alpha Drive 30T,(Na oku Sram lub RaceFace)

SUPORT - External Sealed Catridge Hollowtech Fatbike Specific BB(jakiś noname)

PEDAŁY -  SPD Shimano M-520

ŁAŃCUCH - Sram , 10-Speed

OBEJMA PODSIODŁOWA - Dia 34.9mm w/Steel Bolt

CHWYTY - Ergon Fat(pęknięte obecnie jestem w trakcie poszukiwań lepszych i miękkich)

WAGA - 15,05 kg

Offline Mężczyzna docent161

• Miasto: KWA ....
  • Na forum od: 06.05.2018
Odp: Silverback scoop Deluxe Fatbike/Mtb
« 17 Kwi 2020, 10:35 »
 ;) toż można tym orać .. :icon_exclaim:

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 17 Kwi 2020, 10:58 »
Prezentuje się porządnie ;)
Jak tylna przeżuwaczka zachowuje się w terenie? Ma ona sprzęgło już?

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 17 Kwi 2020, 19:46 »
Fajny.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 17 Kwi 2020, 21:47 »
Można spytać ile takie cudo kosztuje?

Zgaduję że sporo. Zastanawia mnie, że przy takiej inwestycji, nadal pakuje się QR 9mm. Nie lepsze jakieś sztywniejsze osie?

Lekkie Ci toto wyszło ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna PatryS

• Miasto: Polkowice
  • Na forum od: 16.04.2020
« 17 Kwi 2020, 22:04 »
To tak, orać można jak i siebie też, uwielbiam jak jest mega ciężko, jak i w pracy ;)

Ma sprzęgło cały czas używam na On, jedynie konserwacja osprzętu na off.

Za rower dałem dokładnie 3,900 zł, w oryginale wywaliłem hample tektro bo wcale się nie nadawały, a co dopiero mokre czy błotniste warunki.Zamienione na Deore Br-m6000 i świetnie działają.
Waga tak moja mi pokazuje, może jak bym miał bardziej dokładną to wyszło by więcej lub haha(mniej).

No właśnie mam na oku koła DT Swiss przód 15mm sztywne ośki(akurat pod amortyzator) i tył 12mm sztywny.

Teraz ciekawostka po asfalcie miałem max 1,7 bar(więcej nie ma sensu bić, bo bieżnik potrafi ściągać,przy jeździe bez trzymanki), w teren prawie zawsze mam od 0,4 bar do max 0,6 bar i jeździ się świetnie.

Edyta.. Zakupiłem bagażnik a sakwy są w planach czas uruchomić bestie pod wyprawy
« Ostatnia zmiana: 11 Sie 2021, 01:09 PatryS »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum