Autor Wątek: Rowerem nad Adriatyk  (Przeczytany 4048 razy)

Offline kaarool

• Miasto: Szczecin/Poznań
  • Na forum od: 17.05.2010
Rowerem nad Adriatyk
« 17 Maj 2010, 02:16 »
Witam wszystkich maniaków rowerowych. Po zeszłorocznej wyprawie ze Szczecina do Amsterdamu w tym roku również planujemy wypad w świat na jednośladach. Tym razem w cieple kraje. Rozważamy wyjazd do Włoch lub do Chorwacji. Trasa jaka pokonamy w jedna stronę to ok. 1200 km. Dziennie do przejechania bedzi eok 100 km.  Start ze Szklarskiej Poręby. Po drodze zwiedzimy miedzy innymi Pragę, Wiedeń, Bratysławę, Lublanę. Szykuje się ponownie fantastyczna przygoda! Na razie jest nas trójka, pierwszorocznych studentów. Ja, czyli Karol moja ukochana, czyli Maja oraz przyjaciel Książę z bajki, czyli Paweł. Poszukujemy chętne osoby którym można zaufać najchętniej studentów lub świeżych maturzystów z okolic Poznania lub Szczecina. Jeżeli jesteś zainteresowany/a napisz do mnie:
kaaroool@o2.pl
lub gg 3971404

A nuż się zaprzyjaźnimy i postanowimy wyruszyć w drogę!

Jeżeli myślisz, że nie podołasz. Napisz do mnie. Rok temu wyjeżdżając do Amsterdamu na rowerze jeździłem sporadycznie, a dojechałem o własnych siłach! A no i dziewczyny nie bójcie się, bo nie raz widziałem śmigajace kobietki w dalekie trasy!

Ps. Niebawem powstanie strona internetowa wyjazdu.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Rowerem nad Adriatyk
« 22 Maj 2010, 00:02 »
Ależ wysyp poszukiwań partnerów. Jest tego prawie tyle co powitań! :o

Nie bez kozery porównuję te dwie wartości, przywitań powinno być bowiem więcej. Mamy tu kolejną osobę, która traktuje nasze forum jak słup ogłoszeniowy. Taki lajf ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Kobieta Natalia

• Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 27.01.2008
    • http://www.na-azymut.pl
Rowerem nad Adriatyk
« 22 Maj 2010, 00:10 »
Oj tam Miki, nie bądźmy już tacy! :) Nie każdy musi być maniakiem forumowym i spędzać na kompie parę godzin buszując w tych przepastnych czeluściach ;)
Kolega miło się przywitał, rzeczowo sprawę opisał... przyjaciela zareklamował :D
Może kogoś wyprawa zainteresuje :)
kaarool, powodzenia! ;)
<<Fais de ta vie un rêve et de ce rêve une réalité>> Antoine de Saint-Exupéry

Offline kaarool

• Miasto: Szczecin/Poznań
  • Na forum od: 17.05.2010
Rowerem nad Adriatyk
« 22 Maj 2010, 17:01 »
Nie traktuje forum jako slupa ogloszenioweg. Duzo czytalem na tym forum. Watek poszukiwania osób chyba do tego sluzy prawda? Czy sie myle? A ze nie nie pisze w innych watkach to oznacza ze nie jestem forumowiczem Chyba nie o to chodzi aby pisac pierdy i smiecic forum, lecz aby pisac madrze co?

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
Rowerem nad Adriatyk
« 22 Maj 2010, 23:02 »
Cytat: "kaarool"
Chyba nie o to chodzi aby pisac pierdy i smiecic forum, lecz aby pisac madrze co?

W zasadzie o to właśnie chodzi. Rozumiem też, że uważasz, że Ty właśnie napisałeś mądrze.
Jednak skoro czytałeś dużo nasze forum, to wiesz tez, że mamy tu zwyczaj, by wymagać od nowych użytkowników powitania i krótkiego przedstawienia siebie. Taki miły zwyczaj, który pozwala szybko "wkupić się" tym, którzy się dostosują i nastawia z lekką rezerwą do pozostałych.

Dlatego uważałem i nadal uważam, że potraktowałeś forum jak słup ogłoszeniowy, co zresztą nie jest sprzeczne z regulaminem. Pozostawia jednak lekki niesmak...

Życzę Ci wszelako powodzenia w oszukiwaniach towarzystwa na wymarzoną wyprawę :)

Offline Mężczyzna luckybuster

• Miasto: GLIWICE/BOGNOR REGIS
  • Na forum od: 21.03.2007
oj Aard...
« 31 Maj 2010, 11:16 »
Cytat: "aard"
Cytat: "kaarool"
Chyba nie o to chodzi aby pisac pierdy i smiecic forum, lecz aby pisac madrze co?

W zasadzie o to właśnie chodzi. Rozumiem też, że uważasz, że Ty właśnie napisałeś mądrze.
Jednak skoro czytałeś dużo nasze forum, to wiesz tez, że mamy tu zwyczaj, by wymagać od nowych użytkowników powitania i krótkiego przedstawienia siebie. Taki miły zwyczaj, który pozwala szybko "wkupić się" tym, którzy się dostosują i nastawia z lekką rezerwą do pozostałych.

Dlatego uważałem i nadal uważam, że potraktowałeś forum jak słup ogłoszeniowy, co zresztą nie jest sprzeczne z regulaminem. Pozostawia jednak lekki niesmak...

Życzę Ci wszelako powodzenia w oszukiwaniach towarzystwa na wymarzoną wyprawę :)

Skutecznie zniechecasz ludzi do pisania na forum.Juz nie chodzi o powitanie-ok zagapil sie Karol . wytykasz juz nie sama ortografie,ktora mnie takze razi (chociaz byków nikt nie zrobil ),ale jakies pierdoly typu styl pisania ,skladnia itd.Najpier ja teraz Karol.

Co Ty -Miodek jestes??
daj na luz

i koniec

Pozdrawiam

Tomek
Zwykle rzeczy załatwiam od ręki, na cuda potrzebuję 15 minut.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Rowerem nad Adriatyk
« 31 Maj 2010, 12:12 »
A ja się nie zgodzę z Tobą luckybuster.
Dla mnie jedną z zalet tego forum jest trzymanie jakiegoś tam poziomu zarówno w zakresie meritum, jak i dobrych obyczajów czy formy wypowiedzi.
Jak mnie ktoś troszkę wypionuje to trudno, wolę czasem wziąć to na klatę, ale w zamian mieć przyjemność korzystania z forum, które mnie psychicznie nie dołuje.
Wiem, że czasem może to oznaczać zniechęcenie osoby wartościowej, ale z drugiej strony z niejednego miejsca już przestałem korzystać bo nikt nie zniechęcał tych "wartościowych inaczej", więc akceptuję taki koszt.

Rowerem nad Adriatyk
« 31 Maj 2010, 13:05 »
Witaj.
Oczywiście masz pełne prawo nie zgodzić się z moją wypowiedzią.

Proponuje zostawić te spory na "płaszczyznie" prywatnej i wrócić do wątku Karola,bo to co piszemy jest lekko nie na temat.

Dziękuje i pozdrawiam

Tomek

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
Re: oj Aard...
« 31 Maj 2010, 21:06 »
Cytat: "luckybuster"
wytykasz juz nie sama ortografie,ktora mnie takze razi (chociaz byków nikt nie zrobil )

Mylisz się podwójnie. W tym wątku nie napisałem słowa o ortografii, a na innych wątkach byki są robione regularnie :)

ale jakies pierdoly typu styl pisania ,skladnia itd.

Znów się mylisz, bo to nie są żadne "pierdoły". Nie każdy umie pięknie pisać. Ale na forum, gdzie wszyscy szukamy przyjemności w obcowaniu z wiedzą i osobowością innych, każdy powinien się starać. Ty tego nie czynisz. I nie chodzi zresztą o to, co raczyłeś nazwać "pierdołami" (bo ani słowa nt. składni, fleksji, czy innych działów gramatyki też tutaj nie znajdziesz) lecz o zwykłą a badziewną niestaranność, która sugeruje brak szacunku dla czytelnika. Żeby się o niej przekonać, skopiuj sobie swój post, na który teraz odpowiadam, do Worda i zobacz, ile słów Ci podkreśli...

Najpier ja teraz Karol.

Mylisz się po raz przedostatni (w tym poście). Najpierw Karol, potem Ty.

Co Ty -Miodek jestes??

I wreszcie ostatnia pomyłka :lol:

Rowerem nad Adriatyk
« 31 Maj 2010, 22:15 »
aard, o co Ci biega???

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
Rowerem nad Adriatyk
« 31 Maj 2010, 22:43 »
aard, o co Ci biega???

O to, że piszesz niechlujnie. Niestarannie i boleśnie dla oczu. Razi mnie to, a jestem odpowiedzialny za to forum, więc Ci na ten fakt zwracam uwagę. Wyraźniej nie umiem Ci już tego napisać. Zrobisz z tą wiedzą, co zechcesz. EOT.

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
Rowerem nad Adriatyk
« 1 Cze 2010, 03:34 »
Na pierwszy rzut oka wydaje się, że aard się czepia, ale to jedyne forum gdzie skutecznie tępi się tzw. "dzieci neostrady". Mi się podoba konserwatywne podejście i pilnowanie porządku i pewnych zasad, bo na innych forach jest tragedia. Jest to jedyne forum, które jestem w stanie czytać regularnie.

Poza tym jaki jest aard każdy widzi. Przeca to niegroźna postać :)
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Rowerem nad Adriatyk
« 2 Cze 2010, 04:59 »
Cytat: "Pustelnik"
to jedyne forum gdzie skutecznie tępi się tzw. "dzieci neostrady"

:lol: pojechałeś równo, jestem tu od 2,5 lat i nie widziałem ani jednego takiego dzieciaka ;)
poza tym niczego tu za bardzo nie trzeba tępić, bo sakwiarze to inteligentni ludzie :D
od czasu do czasu pojawi się jakiś szkodnik którego trzeba usunąć ;)

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
Rowerem nad Adriatyk
« 2 Cze 2010, 07:39 »
Cytat: "vagabond"
nie widziałem ani jednego takiego dzieciaka

No mówiłem, że skutecznie.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Rowerem nad Adriatyk
« 2 Cze 2010, 08:02 »
ale nie jest to skutek zwalczania, nie można tępić szkodnika skoro go nie ma :roll:
nadużywasz/mylisz pojęcie, dzieci neo to całkiem inne środowisko

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum