Autor Wątek: Majówka solo z sakwami i namiotem a epidemia  (Przeczytany 8893 razy)

Offline Kobieta Weronika

• Miasto: Wychódźc
  • Na forum od: 26.01.2020
    • Dawne podróże - pamiętnik z początku XXI wieku
Nie ma zakazów przemieszczania, ale nie działają obiekty noclegowe. A mój bagaż będzie jednoznacznie wskazywał, że jadę z noclegami. Zastanawiam się czy z tego powodu policja nie będzie mieć jakichś zastrzeżeń. PS.: Cieszę się, że nie tylko ja rozważam wyjazd z namiotem.
Zaleca się trasę w kierunku domu. Wyjaśnienia oficjalne "wracam do domu".
Zaczyna sie ;D Wczesniej byli tacy co jezdzili do pracy po 100 km dziennie , a teraz będa "powroty do domu"  :lol:
Eeee... ale mi takie podejście towarzyszy od lat. Po to ruszałam na wyprawę, by kiedyś wrócić do domu - tyle, że dłuższą drogą.

Offline Mężczyzna Antracyt

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
  Zaczyna sie ;D Wczesniej byli tacy co jezdzili do pracy po 100 km dziennie , a teraz będa "powroty do domu"  :lol:

Pracuję poza Łodzią i wyjazd do pracy i powrót ogarniam w 100 km.
Koleżance z Torunia udało się 3 km dystans do pracy przekonwertować na 25 km, ale ma ten przywilej, że musi Wisłę przekroczyć i na jej korzyść działa odległość do najbliższego mostu.

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
Cześć, jak myślicie czy mogę (z punktu widzenia obostrzeń epidemiologicznych) na majówkę pojechać sam na 3 dni z sakwami i namiotem, jeżeli nie będę korzystał z oficjalnych miejsc noclegowych tylko z jakichś odludnych miejsc?

Też mam taki zamiar... Chyba nawet nie sama...
bikeowo, czyli moje podróżowanie

Offline Mężczyzna 365

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 27.02.2018
Pomysł na majówkę przedni. Tylko kłopot - gdzie pojechać? Wszędzie sucho, możliwość wprowadzenia zakazu wstępu do lasów, poza tym szkoda obudzić się w nocy w środku jakiegoś pożaru. Na plus - mało wilgoci = mało komarów.
Paweł.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Ja stawiam na Jurę. Dzisiaj na YR jest tak, ze północna część znośna. Tylko piątek deszczowy a sobota i niedziela ok. Ale na S od Zawiercia już kiepski cały weekend. Zobaczymy jak to będzie się zmieniać w kolejnych dniach.
Temat dla mnie ważny, bo chcę jechać z młodszą córką. A to jej pierwsze doświadczenia  tego typu i nie ma tez odpowiedniego sprzętu i hartu na deszczowe wojaże. Zresztą słaba sprawa zaczynać przygodę w deszczu.
Może trzeba będzie jednak zrezygnować z tego terminu?

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna 365

Pomysł na majówkę przedni. Tylko kłopot - gdzie pojechać? Wszędzie sucho,
Przecież majówka będzie po byku deszczowa.
Ale jak trochę pokropi to będzie się lepiej jechało.
Paweł.

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Ale jak trochę pokropi to będzie się lepiej jechało.

Pod warunkiem, że będziesz jechał z napędem paskowym.
Moje rowery się radują podczas suszy - nawet się pył jakoś mocno łańcucha nie lepi ;)

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
W okolicy Trójmiasta chyba w ogóle ma nie padać...

Offline Mężczyzna 365

Moje rowery się radują podczas suszy - nawet się pył jakoś mocno łańcucha nie lepi ;)

Ostatnio używam tani olej parafinowy, do którego też mło się lepi - dam na łańcuch trochę więcej i będzie git.
Kusi mnie Puszcza Notecka, okolice Sierakowa i Międzychodu. Tak na jedną nockę.
Paweł.

Offline Mężczyzna LXVII

• Miasto: Ostrów Wlkp.
  • Na forum od: 01.07.2015
a tak a'propos,

jak to teraz jest, bo nie jest wyraźnie powiedziane i nie mogę się dokopać.

Jeżeli nie namiot to mogę rodzinnie wynająć lokum (jakiś domek na odludziu) i się przespać podczas wycieczki na 2 kołach?

Najem krótkoterminowy został odblokowany i nie są to obiekty używane do zapewnienia miejsc na kwarantannę jak powiedzmy typowe hotele.

Chodzić po górach można, a spać poza schroniskami oczywiście to już nie?

L.

Offline Mężczyzna rmk

• Na forum od: 12.01.2013
Kusi mnie Puszcza Notecka, okolice Sierakowa i Międzychodu. Tak na jedną nockę.

Weź grabki, wiaderko i łopatę. Piachu jest teraz po osie  ::)
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Mężczyzna rmk

Jak najbardziej można szosami, sam tak w tygodniu trochę tam pojeździłem gapiąc się na rzepak  :) Naset trochę nowych asfaltów jest więc pomiędzy wioskami więc można przyjemnie śmignąć. Co do okolic samego Sierakowa to niebieski do Chalina jest ok w lesie ale odcinki po kilkadziesiąt metrów są tak piaszczyste jak w nieodległej Noteckiej. Pomiędzy Prusimem a Chalinem rzeźnia, do Ławicy też nieciekawie. O Chrzypsku i okolicach nawet nie wspominam. Zdobyłem się na Rezerwat Buki nad J.Lutomskim i o ile walory przyrodnicze przepiękne tak byłem tam chyba pierwszą osobą w tym roku. Dawno się tak nie nanosiłem roweru na plecach  ;D Uwielbiam te tereny i w miarę systematycznie staram się tam pojawiać ale tak jak ostatnio z piachem to jeszcze nie widziałem w tym rejonie.

Sorry za offtop.

Offline Mężczyzna rmk

Hehe jak się nie czyta ze zrozumieniem to później jest jak jest - nie doczytałem, że 365 pisał o okolicach za Wartą. Mój błąd. Za mapę i kółka szanuję  :)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 17.08.2009
Rezerwat Buki nad J.Lutomskim

;D ;D ;D

wiem o co chodzi, byłam dwa razy i też się w zyciu tak nie nanosiłam :D
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Czas kliszy, gdy cały miesiąc wyjazdów nawijało się na jedną rolkę. To już nie wróci
I liczyło się ile klatek przeznaczamy na daną atrakcję. Piękne czasy  ;D Człowiek był  młody.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum