Autor Wątek: Ponidzie, Chęciny, Wyżyna Miechowska  (Przeczytany 895 razy)

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
Ponidzie, Chęciny, Wyżyna Miechowska
« 29 Kwi 2020, 18:53 »
Wycieczka z ubiegłego łikendu, tereny jak w tytule. Trochę śmiesznie przy trwającej suszy wybrałem się w pierwszy deszcz od dawna.

Prawdopodobnie ostatni wyjazd, w trakcie którego nie korzystając z pociągu zaliczyłem nową gminę ::)

Głównym punktem wycieczki był opuszczony kombinat Państwowych Zakładów Zbożowych w Kozłowie, niby blisko, ale jakoś dopiero teraz się zebrałem  ::)

Poza tym była Wyżyna Miechowska i Płaskowyż Proszowicki, czyli "ile jeszcze tych małych pagórków". Rejonem, którego główną atrakcją jest kapusta trudno się jakoś dogłębnie zachwycać (gwoli sprawiedliwości, historia nie była dla niego łaskawa), choć momentami widoczki z pagórków ładne. Do tego Ponidzie.

Z takich kontrowersyjnych ostatnio tematów to były wątróbki z ogniska (chociaż rozpalonego już po przelotnym deszczu).

https://www.flickr.com/photos/103427468@N03/albums/72157714067105708/with/49826751466/
« Ostatnia zmiana: 29 Kwi 2020, 19:35 Iwo »

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Znów momentami ponure posapo, się podoba :)

Offline Mężczyzna MichałD

• Miasto: Jura Krakowsko-Częstochowska
  • Na forum od: 27.11.2013
    • Między Wartą, Pilicą i Nidą
Wiele razy się "pętałem" w bezpośrednim sąsiedztwie ale na terenie elewatorów nie byłem - da się w miarę bezproblemowo wdrapać?

Dla mnie Miechowska jest odskocznią od pracy w zatłoczonej Jurze, ma coś w sobie, coś co magnetyzuje, a ciężko to określić i nazwać.
Kajakiem, pieszo, rowerem między Wartą, Nidą i Pilicą - blog wycieczkowy.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
Tak, ogrodzenie jest zasadniczo zniesione, po terenie sporo ludzi się pałęta i nikt nie pilnuje. Klatka schodowa prowadząca na górę, na galeryjkę nad elewatorami jest dostępna, na dach tylko nie da się wejść bo jest zamknięte ze względu na anteny telekomunikacyjne.

Tylko pod nogi trzeba patrzeć, bo jest sporo dziur w podłodze po niegdysiejszym sprzęcie.

Offline Mężczyzna MichałD

• Miasto: Jura Krakowsko-Częstochowska
  • Na forum od: 27.11.2013
    • Między Wartą, Pilicą i Nidą
Tak informacyjnie - po elewatorach z Kozłowie już nawet kupy gruzu nie ma...
Kajakiem, pieszo, rowerem między Wartą, Nidą i Pilicą - blog wycieczkowy.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
Niestety, już chyba ponad rok temu je wyburzyli.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum