Autor Wątek: Tour de Silesia 2020: COVID-19 EDITION  (Przeczytany 2218 razy)

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
Tour de Silesia 2020: COVID-19 EDITION
« 3 Maj 2020, 23:23 »
Cześć!

Ruszamy z tematem. Zapisy na TdS2020: COVID-19 EDITION otwarte :)

Co i jak znajdziecie na Naszej stronie: https://www.tourdesilesia.pl/zapisy/

Chętnych zapraszam do udziału w zabawie :) Poniżej podstawowe informacje:

TERMIN: 01 - 30 CZERWCA 2020 r.

DYSTANS: ĆWIERĆ MEGAMETRA - 1/4 Mm - 250 km

ZAPISY DO 19 MAJA 2020 r.

ZGŁOSZENIA NA MAILA: tds2020covid19edition@gmail.com

PAKIET STARTOWY 120 zł :

- Medal TdS2020: COVID-19 EDITION
- Czapeczka kolarska TdS
- Skarpetki TdS
- 10 zł z każdego pakietu dla Oskara Mocz z Godowa: https://fundacjaiskierka.pl/podopieczni/oskar-mocz-z-godowa/

BRAK LIMITU MIEJSC!!!

Zachęcamy także do zapoznania się z Naszych gadżetami TdS: https://www.tourdesilesia.pl/gadzety/ Można rozbudować swój pakiet startowy :)

Ekipa TdS
CFCFan & Gustav

Offline Kobieta linuś

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 01.01.2018
Kuszące, zwłaszcza, że ostatnio jedyną atrakcją powodującą adrenalinę jest prześciganie emerytów na ścieżce rowerowej :-)  ;D
To było dla mnie jak olśnienie.

Offline rainzuk

• Miasto:
  • Na forum od: 05.05.2019
Pomysł świetny. Już mam trasę wstępnie zaplanowaną. Motywacja, żeby swój rekordowy dystans poprawić.
Dwa pytania co do regulaminu: najszybsze 250 km i najwięcej przewyższeń na 250 km. Jak przejądę np 300 km to jakoś będzie trzeba wybrać najszybsze 250 i 250 z największymi przewyższeniami? Jest chyba trochę nieścisłość.
« Ostatnia zmiana: 4 Maj 2020, 09:28 rainzuk »

Offline Mężczyzna CFCFan

Pomysł świetny. Już mam trasę wstępnie zaplanowaną. Motywacja, żeby swój rekordowy dystans poprawić.
Dwa pytania co do regulaminu: najszybsze 250 km i najwięcej przewyższeń na 250 km. Jak przejądę np 300 km to jakoś będzie trzeba wybrać najszybsze 250 i 250 z największymi przewyższeniami? Jest chyba trochę nieścisłość.

Dzięki za uwagę. Dopisuję co trzeba do regulaminu. Bo są różne nieścisłości, o których nawet nie myślałem. W odpowiedzi na Twoją sugestię dodałem takie coś:

- UWAGA!!! Ślad ma mieć 250 km. Jak będzie miał 300 km, to bierzemy czas całkowity z 300 km. Nie ma opcji, iż ktoś robi 300 km, podsyła ślad i każe wybrać najszybsze 250 km.

- I tutaj podobnie. Ślad ma mieć minimum 250 km. Krótszy - Dyskwalifikacja. UWAGA! Może być dłuższy o max. 1km. Czyli przedział 250,00 - 251,00 km. Wiadomo. Trudno zatrzymać urządzenie dokładnie w punkcie, więc mała odchyłka może być. Podobnie jak wyżej, nie ma opcji że robisz 300 km, przesyłasz nam ślad i my mamy sobie wyciąć te 250 km z największym przewyższeniem.

Takie coś powinno być ok. Chyba że jeszcze jakieś uwagi?

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
A można poprawiać własne wyniki?

Offline Mężczyzna CFCFan

A można poprawiać własne wyniki?

No nie widzę w tym problemu. Masz cały Czerwiec. Ten ślad który nam wyślesz, ten będziemy sprawdzać i go zaliczymy

Offline Mężczyzna Damsik

• Miasto:
  • Na forum od: 30.07.2018
Zgłoszenie poszło.

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
dodałem takie coś:

- UWAGA!!! Ślad ma mieć 250 km. Jak będzie miał 300 km, to bierzemy czas całkowity z 300 km. Nie ma opcji, iż ktoś robi 300 km, podsyła ślad i każe wybrać najszybsze 250 km.

- I tutaj podobnie. Ślad ma mieć minimum 250 km. Krótszy - Dyskwalifikacja. UWAGA! Może być dłuższy o max. 1km. Czyli przedział 250,00 - 251,00 km. Wiadomo. Trudno zatrzymać urządzenie dokładnie w punkcie, więc mała odchyłka może być. Podobnie jak wyżej, nie ma opcji że robisz 300 km, przesyłasz nam ślad i my mamy sobie wyciąć te 250 km z największym przewyższeniem.

Takie coś powinno być ok. Chyba że jeszcze jakieś uwagi?

Rozumiem, że tak samo to działa w przypadku robienia jak największej ilości km w 24h? ;)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna CFCFan

No tak. 24h. A nie jakies ślady po 30h i do wyboru. Z tego co się orientuję to ślady można przycinać. No ale jak toś chce się w takie coś bawić to niech to sam zrobi :) I podeśle gotowe 24h :)

Offline Mężczyzna CFCFan

Dla zainteresowanych, wprowadziliśmy drugi dystans 125 km :) Gdyby ktoś chciał się skusić to zapisy do 19 MAJA  ;)

Offline Mężczyzna przemo3642

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 12.12.2012
Co to dokładnie znaczy wysłać 'ślad przejazdu zapisany na aplikacji ENDOMONDO lub STRAVA'.

Ślad to zapisuje urządzenie GPS, np. jakiś Garmin, ew. telefon z modułem GPS, z którego potem można go eksportować do Stravy lub gdziekolwiek indziej (albo wysłać na emaila). Nowsze Garminy (podejrzewam, że również aplikacje mobilne Strava na tel.) - jeśli są połączone z naszym kontem Strava -  mogą takie ślady wrzucać z automatu, po zakończonej aktywności.

Mając to na uwadze, chciałbym się zapytać, czy chodzi zatem o przesłanie pliku z zarejestrowanym śladem na emaila, czy np. ten ślad trzeba najpierw wyeksportować do Strawy i wysłać link do niego w Stravie? Bo chyba (mam nadzieję) nie jest wymogiem jazda ze smartfonem (i workiem powerbanków), żeby coś tam koniecznie nagrać telefonem.

Offline Mężczyzna CFCFan

Chodzi o to aby był jakiś dowód pokonania trasy. A wysłać ślad miałem na myśli link do Twojego przejazdu na Stravie, Endomondo czy Garmin Connect  ;)

Offline Mężczyzna przemo3642

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 12.12.2012
OK, dziękuję.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum