Autor Wątek: Torba do przewozu roweru  (Przeczytany 4000 razy)

Elwood

• Gość
Odp: Torba do przewozu roweru
« 25 Paź 2012, 20:35 »
Masz rację robb. Na ten moment skłaniam się jednak ku folii i patencie m+k (lub karton).
Torbę nawet miałbym gdzie zostawić ale jej pzydatność została zweryfikowana na ostatnim wyjeździe i ta w moim przypadku, jest mocno ograniczona.

Ponieważ nie biorę sakw, nie mam nic do upchania dodatkowo.

P.S.
Pakować muszę na oczach służby lotniskowej? Lecę z W-wki LOT-em bezpośrednio.

Offline Kobieta Agressiva

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 24.05.2012
    • Ride Bikes Drink Beer Get Awesome
« 25 Paź 2012, 20:36 »
Karton i jeszcze raz karton :)

Też tak uważam!
W Polsce zazwyczaj karton w sklepie rowerowym dostanie się za darmo (np. w Kanadzie trzeba za tą usługę zapłacić 20 dolarów kan.), jeszcze wcisną go z miłą chęcią, bo wiadomo - w końcu będą musieli się tego pozbyć.
Później wypakowujesz maszynę, skręcasz co trzeba. Karton do kosza i w drogę. A na powrót zawsze coś da się skołować :)

Też się martwiłam przed wylotem tym tematem. Ale niepotrzebnie ;)

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
« 25 Paź 2012, 20:38 »
Elwood jakbyś potrzebował kartusze gazowe przebijane(2 sztuki) to zostawiliśmy u znajomego w Tbilisi i są do odbioru.
Pozdrawiamy

Elwood

• Gość
« 25 Paź 2012, 21:48 »
Dzięki serdeczne!
Ale używam starego ruskiego, benzynowego primusa i tym razem też nim się będę posiłkował.

Offline Mężczyzna michał

• z kropką
  • Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 10.06.2008
« 28 Paź 2012, 15:51 »
Darek,po co Ci torba.
Możesz złożyć rower w kilkanaście minut, podkleić to co się rusza taśmą i zawinąć w folię całośc.

https://picasaweb.google.com/111882379861376161363/P?authkey=Gv1sRgCMPNrePQnq_zbg#5804370204069050434

Po zawinięciu możesz zrobić dziurę w okolicach siodła i przewlec przez nią pasek na którym możesz całą paczkę wygodnie nosić na ramieniu po lotnisku.

Elwood

• Gość
« 28 Lis 2012, 09:21 »
Torbę kupiłem w lipcu, przed wyjazdem w azjatyckie górki...
Kurde... taki prosty patent z paskiem!

Offline Mężczyzna Elovelo

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 28.03.2013
    • Wolny Rower
« 27 Cze 2013, 17:15 »
Witam,

Nie wiem czy jeszcze ktoś wróći do tego wątku, ale spróbuję tu zadać pytanie zanim założę nowy.

Planujemy zakup toreb ZATOR i mamy kilka wątpliwości z tym związanych, będę wdzięczny jeśli użytkownicy tego sprzętu odpowiedzą na kilka pytać.

Po pierwsze, wyjaśnie dlaczego chcę jednak torbę, a nie karton. Planujemy dośc skomplikowaną logistycznie wyprawę do Francji, gdzie udajemy się.. pociągami :) Po Francji też mamykilka przejazdów zaplanowanych koleją, stąd wybór padł na zakup torby, która będzie wygodna w pakowaniu sprzętu - tak nam się wydaje. Na docelowym odcinku, którego finałem jest dom naszych przyjaciół, planujemy pozbyć się toreb i po prostu wysłać je pocztą do naszego celu.

Do rzeczy. Pytanie o pakowanie sakw, namiotu itp. Czy w torbie ZATOR (myślimy o XL lekkiej, bo mamy trekkingi 28" - słusznie?) zmieści się coś oprócz roweru? Da się tam zapakować sakwy, albo przynajmniej część?

Pytanie też, czy lepsza bęðzie ta torba, którą reklamująjako lekką czy ta STRONG? Czym się różnią, bo ze specyfikacji wynika, że ta lekka jest cięższa od STRONG. Podam jeszcze linki, żeby byo jasne o ktþórych modelach mówie:

http://www.zator.com.pl/sklep/pokrowce-rowerowe/lekki-pokrowiec-na-wyprawy-rozm--xl.html
http://www.zator.com.pl/sklep/pokrowce-rowerowe/strong-xl.html

A może polecicie jeszcze coś innego?

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
« 27 Cze 2013, 17:30 »
Cumulus Flight Bag jest lżejsza.

Offline tater

• Miasto: Jura Krakowsko - Częstochowska
  • Na forum od: 13.09.2009
« 13 Lip 2013, 15:08 »
Witam,
Używałem kilka razy torby Zator  http://www.zator.com.pl/sklep/pokrowce-rowerowe/lekki-pokrowiec-na-wyprawy-rozm--xl.html  lecz po małych przeróbkach. Mam rower trekkingowy ( rama22") i pokrowiec był dużo za duży, wsadzałem do niej cały sprzęt na wyprawę ( mam namiot jedno osobowy) oprócz ciuchów. W tej chwili po przeróbce (przeszyty na miarę rowerka, torba waży 1,75kg) oprócz roweru pakuję drobny sprzęt biwakowy.
Napisz do niego, aby przesłał Ci wymiary torby będziesz mógł porównać rower z pojemnością torby. Jeśli dobrze pamiętam to 130x85x25cm (dł. x wys. x szer.)
W tej chwili rower do transportu owijam folią stretch.
Marek

Offline Mężczyzna Elovelo

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 28.03.2013
    • Wolny Rower
« 14 Lip 2013, 21:00 »
Mam rower trekkingowy ( rama22") i pokrowiec był dużo za duży, wsadzałem do niej cały sprzęt na wyprawę ( mam namiot jedno osobowy) oprócz ciuchów.

Dzięki za cenne uwagi. Po przyjrzeniu się tej torbie i rozmiarom roweru po zdjęciu przedniego koła i kierownicy wydawała mi się nieco za duża.  W ich ofercie widzę tylko mniejsze dla roweru MTB w dziwnym kształcie, albo do szosy. Nie wiem którą wybrać. Na obrazkach tamte torby mają rower w środku ze zdjętym tylnym kołem ledwo wcisnięte, nie mają błotników, a w trekkingu mam błotniki i bagażnik, więc chce spakować rower bez zdejmowania tylnego koła, w takim razie te mniejsze odpadają. Chyba jednak spróbuję tych XL i wcisnę do nich jeszcze sakwy, żeby mieć jeden bagaż. Twoim zdaniem wykonalne?

Będę zobowiązany jak ktoś jeszcze może coś dorzucić w tym temacie.

Offline Kobieta ewcyna

• Miasto: różnie, teraz.. Oman
  • Na forum od: 13.11.2012
« 14 Lip 2013, 22:29 »
Rozumiem kwestię chęci bądź nawet konieczności posiadania torby, bo pomaga w transporcie roweru innymi środkami lokomocji niż samolot.
Ja na rynku polskim nie znalazłam niczego, co by mi odpowiadało. Zatory są wg. mnie za ciężkie i wymagają rozkręcenie roweru. Torbę będę szyć, już raz takie coś popełniłam kilka lat temu, ale się zużyła no i mi się kaletnik wyprowadził, więc szukam nowego.
Może jeśli masz czas to można rozważyć i to?
Taka luźna sugestia.
You can't buy happiness but you can buy a bike and that's pretty close
http://ewcyna.com/

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum