Miło zobaczyć ponownie, miejsca dawno widziane jak i sprzed kilku dni.Jechałem z Łap, zygzakami do Giżycka, dwukrotnie wskakując na twoją trasę.
Z Myszyńca na Chorzele zawsze wieje A z Chorzel na Przasnysz niepotrzebnie jechałeś główną, równolegle biegnie spokojna i klimatyczna "Trasa Różowych Słupów" https://to.com.pl/powiat-przasnyski-takich-slupow-nie-widuje-sie-wszedzie/ga/9072015/zd/16113155. Niemniej szacun, nie wiem czy bym się w tydzień wyrobił
Rzeczywiście, jak spojrzałem na mapę to widzę, że to sensowna alternatywa dla krajówki na odcinku Chorzele - Przasnysz (...)
Dla mnie dyskwalifikujący jest ten fragment:Nowa trasa Przasnysz - Brzeski Kołaki - Chorzele wraz ze ścieżką rowerową, są w całości jest już dostępna dla mieszkańców i wszystkich użytkowników. źródło
Zastanawiam się, jak tam teraz wygląda miejsce niedawnego pożaru, ale zdaje się że nie przejeżdżałeś tamtędy? Chyba że spalenizna jest niewidoczna z drogi?
Cytat: PABLO w 14 Maj 2020, 22:07Dla mnie dyskwalifikujący jest ten fragment:Nowa trasa Przasnysz - Brzeski Kołaki - Chorzele wraz ze ścieżką rowerową, są w całości jest już dostępna dla mieszkańców i wszystkich użytkowników. źródłoAle to chyba tak tylko napisali w tym artykule, bo raczej nie robili tam ścieżki na ponad 30km. To co jest na zdjęciu to klasyczny badziew z kostki jaki się wstawia w wielu mniejszych miejscowościach, ale ścieżki długodystansowe to już raczej robią lepszej jakości. (...)
/.../ bo Wizna to jedna z najbardziej heroicznych kart polskiego oręża, tutaj /.../
ścieżki długodystansowe to już raczej robią lepszej jakości
Szoska endurance wszędzie wjeżdża po co te gravele
Jak są nowe, to jest w miarę dobrze. Niestety nie są konserwowane, sprzątane, itp. Nie trzeba wiele czasu, aby korzenie pobliskich drzew wybrzuszyły nawierzchnię. Poza tym, mnóstwo piachu i błota z pól (liczne wyjazdy), gałązek i szyszek, itp. Czasem szkło z porozbijanych butelek i masa pustych flaszek po "małpkach" - istna plaga.
Wolę jechać jezdnią, ale jak obok jest poprowadzona taka DDR to jest ryzyko mandatu, miejscowi szeryfowie drą ryja, a poza tym, często stawiają zakaz ruchu rowerów.
Cytat: lordChaos w 15 Maj 2020, 08:50Szoska endurance wszędzie wjeżdża po co te gravele Jestem tego samego zdania. Szczególnie na kapciach 28 mm.