Autor Wątek: Strava wyłącza darmowe segmenty  (Przeczytany 7039 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Strava wyłącza darmowe segmenty
« 18 Maj 2020, 22:30 »
Podobno Strava wyłączy niedługo dla darmowych członków całą analizę segmentów. Ja akurat dość rzadko używam tego portalu, ale dla mnóstwa rowerzystów, szczególnie tych jeżdżących bardziej sportowo to dość istotny portal.
https://www.cyclist.co.uk/news/8194/strava-removes-segment-features-for-free-users?fbclid=IwAR110omGiMPjDgjtGowNROhgP-2v_Cmts2SE6mI0AFqHZy3kzpCIu1agH9s

Offline Mężczyzna Siara_iwj

• Miasto: Sheffield
  • Na forum od: 19.11.2016
Odp: Strava wyłącza darmowe segmenty
« 18 Maj 2020, 22:58 »
Wyłączają też rankingi na segmentach. Sprytne (i chciwe) posunięcie, bo dużo ludzi ciśnie wyłącznie dla miejsca na liście.

Płakał po tym nie będę, chociaż używam i to fajne uczucie jak widzisz złote medale czy puchary, ale płacić za to nie zamierzam.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 19 Maj 2020, 06:53 »
Ale lipa. Główna przewaga Stravy nad resztą pada.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
« 19 Maj 2020, 07:13 »
Sądzę że nie będzie dramatu Własny aktualny wynik i wyniki czołówki nadal będzie widać Da się więc cisnąć Nie ma możliwości analizy...  Z drugiej strony znacznie obniżają ceny pakietu premium...

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
« 19 Maj 2020, 10:57 »
To normalne w tym biznesie, wypracowali sobie pozycję na rynku jadąc po kosztach albo tracąc kasę, teraz zmienią zasady i część osób odejdzie, a część zapłaci. Każdy sobie musi przemyśleć czy warto zapłacić 5 euro miesięcznie za takie narzędzie.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 19 Maj 2020, 11:30 »
Na razie nie widzę, żeby coś z darmowej stravy zniknęło. Choć nie popieram, to rozumiem. Szczaw mają jeść? Żadnych reklam tam nie widziałem, zawsze się zastanawiałem z czego żyją. Mimo wszystko mi darmowe konto pewnie wystarczy nawet po zmianach.

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018
« 19 Maj 2020, 21:47 »
Niestety wylatuje też z pakietu free narzędzie do rysowania tras.
Szczegóły zmian ładnie zebrane tutaj:
https://www.dcrainmaker.com/2020/05/strava-cuts-off-leaderboard-for-free-users-reduces-3rd-party-apps-for-all-and-more.html

Największy problem to zmiany w API dla aplikacji powiązanych ze stravą - wdrożone w zasadzie bez uprzedzenia.

Aha, zmiany wrzucane są na poszczególnych userów porcjami (tj. w ciągu kilku dni powinny dotknąć wszystkich).

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 19 Maj 2020, 21:58 »
Na razie nie widzę, żeby coś z darmowej stravy zniknęło. Choć nie popieram, to rozumiem. Szczaw mają jeść? Żadnych reklam tam nie widziałem, zawsze się zastanawiałem z czego żyją. Mimo wszystko mi darmowe konto pewnie wystarczy nawet po zmianach.

Bo to jeszcze nie weszło w życie, dopiero wejdzie.
A reklamy są w rozmaitych formach, ile przecież jest "klubów" różnych marek itd. To nie jest przecież tak, że od paru lat ten szczaw jedzą, to się spokojnie utrzymuje. Po prostu chcą więcej zarobić i robią z tego projekt coraz bardziej komercyjny.

A wybrali świetny okres na to, bo nie ma żadnych wyścigów, więc wiele osób własnie rywalizuje o KOM-y. A teraz bez płatnej wersji wynik w ogóle nie będzie w KOM uwzględniany, też ciekawe co ze starymi KOM-ami, które będą w posiadaniu osób bez konta premium; ale chyba tego nie usuną, bo to już by rozjuszyli mocno ludzi.

Mnie osobiście to wcale nie boli, bo tylko okazjonalnie używam tego portalu, a na walkę o KOM żadnej uwagi nie zwracam, ani razu nie zdarzyło mi się "polować" na to. A np. sporo dla mnie ciekawszy BS znacznie przez Stravę podupadł, bo wielu ludzi idzie na łatwiznę, nie chce im się pisać; a Strava koncentruje się przede wszystkim na cyferkach, wystarczy ślad wrzucić, a teraz to nawet i GPS do komputera nie trzeba podłączać, samo się synchronizuje bezprzewodowo. Fajnie by było jakby trochę osób wróciło na BS, ale to raczej życzeniowe myślenie.

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
« 19 Maj 2020, 23:40 »
No niestety internet się zmienia pod tym względem. Tak samo wiele ciekawych blogów zamieniło się po prostu w fanpage na facebooku. Nie trzeba strony utrzymywać, promocja łatwiejsza, interakcja większa. Było sporo zalet, ale z upływem czasu ujawniło się też sporo wad. 

Offline Kobieta magdad

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
« 20 Maj 2020, 08:24 »
A wybrali świetny okres na to, bo nie ma żadnych wyścigów, więc wiele osób własnie rywalizuje o KOM-y. A teraz bez płatnej wersji wynik w ogóle nie będzie w KOM uwzględniany, też ciekawe co ze starymi KOM-ami, które będą w posiadaniu osób bez konta premium; ale chyba tego nie usuną, bo to już by rozjuszyli mocno ludzi.
Nie no KOMy zostana i dostęp do klasyfikacji pierwszej dziesiątki. Nie będzie natomiast można porównywać swoich osiągnieć na danym segmencie, czy tez pełną analizę tabeli. Szkoda, że builder staję się płatny, bo ostatnio zaczęłam go używać i dość fajnie działa, zwłaszcza jakaś mała zmiana w śladzie, mogę to zrobić bez obaw, że zmienią mi się caly śla (tak mi się dzieje na ridewithgps).

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 20 Maj 2020, 14:23 »
Strava służy do archiwizacji śladów z wycieczek, czy jeszcze można robić coś innego?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna anu

• Na forum od: 22.05.2009
« 20 Maj 2020, 14:44 »
Obecnie trwa promocja, 2 miesiące najwyższego planu za darmo.

https://promo.strava.com/cateye/

Zaraz po rejestracji można przejść na plan darmowy, żeby nie przegapić anulowania, z zachowaniem 60 promocyjnych dni.

https://www.strava.com/account

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
« 20 Maj 2020, 22:27 »
Właśnie miałem wspomnieć o tym co napisał Anu.

https://www.pepper.pl/promocje/strava-premium-2-miesiace-za-darmo-263036

Skorzystałem i mam wrażenie, że gps mniej mi wariuje, jest bardzo stabilny  :)
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
« 27 Maj 2020, 11:12 »
do Wilka ?
To BS to ???? Bo szukanie nie daje jednoznacznych rozwiązań ...

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 27 Maj 2020, 11:20 »
Bikestats, masz w moim podpisie  ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: