ciekaw jestem jaka jest wytrzymałość klamek okiennych
Myślę, że parę nocy spędzonych w tym hamaku odpowie na twoje pytania lepiej, niż większość opinii znalezionych w internecie
Kupiłem hamak po tym jak przeczytałem świetnie opinie na temat tego hamaka na youtube, na forach i allegro a właśnie pojawiły się w sklepie, a także wogóle użytkowników metody spania w hamakach z lasów.
Cenną rzeczą wydaje się być fakt że nogi po ciężkiej jeździe rowerem mogą się mogą szybko zregenerować ponieważ w takiej pozycji szybko dopływa z nich nabrzmiała krew.
Alina jeźdząca ultra zachwalała spanie w hamaku porównywalne z spaniem w hotelu w sensie wygody: https://alamakola.pl/ultra-lekki-bikepacking-czyli-co-jak-przezyc-wyscig-by-n/ przy czym ona stosuje tylko produkty premium, ale chciałbym usłyszeć waszą opinię.
... z tego co rozumiem to własnie badziewne hamaki mają układ litery U, z wygięciem i nogami wyżej, natomiast te wysokiej klasy pozwalają na płaską pozycję. I to ta druga wersja jest sporo wygodniejsza do spania...
Do swojego optymizmu wagowego dodaj jeszcze tarp dla ochrony przed deszczem, podpinkę lub inne ocieplenie i moskitierę. Sam hamak nie zastępuje namiotu a jedynie to na czym kładziemy śpiwór. Paradoksalnie jak policzysz cały zestaw to lekki namiot wychodzi lżej i lepiej objętościowo.