Podawano i sprzedawano jako kartacze w Regionalne Produkty Litewskie "Grudialis" Maria Pieczulis. Smakowite - ale to tylko, albo aż moje zdanie
Cytat: Waldic w 25 Maj 2020, 07:42Banie Mazurskie - bar z kartaczami - nie pożałujesz Kartacze w Baniach M. jadłam właśnie dopiero co (kilka dni temu). I nie polecam. Smaczniejsze były w Puńsku. Tak samo te słynne lody w Baniach M. - przereklamowane.
Banie Mazurskie - bar z kartaczami - nie pożałujesz
Przede wszystkim omijasz Suwalski Park Krajobrazowy. Jak dla mnie to trochę szkoda być tak blisko i odpuścić, jest tam bardzo sielsko i ładnie, byłem dwa razy i chętnie pojechałbym trzeci. No chyba, że już byłaś ;-) Oprócz tego klasyk czyli mosty w Stańczykach.
A to pewnie jeszcze nie koniec.
Rzeczywiście można przejechać przez Siemianówke nasypem i mostem kolejowym?
Nad Siemianówką bywam z kolegami z PTOP-u i samodzielnie kilka razy w roku. To idealne miejsce na obserwacje ptaków. Most i nasyp przekraczałem co najmniej kilkanaście razy. Nigdy nie zastanawiałem się nad ty, czy to zabronione. Miejscowi robią to nagminnie.
Czy droga/ścieżka przez Biebrzański PN Kuligi - Grzędy - Kopytkowo - Jesionowo jest do przejechania? Bo znalazłam info na mapie, że okresowo zalewana.