Cześć,
Planuję wraz z kolega przejechać rowerowy szlak Velo Dunajec ok 210 km.
Szukamy jeszcze jednej albo dwóch osób do wspólnego podziwiania pięknej doliny Dunajca. Trasa zaczyna się w Tarnowie potem jedziemy przez Zakilczyn, Nowy Sącz, Stary Sącz, dalej przy jeziorze Czorsztyńskim (kwestia do ustalenia czy przejedziemy od północy czy od południa sztucznego jeziora) i potem Nowy Targ i Zakopane. Z Zakopca wracamy pociągiem do domu. Trasa oczywiście do wspólnego ustalenia i jeżeli komuś będzie bardzo zależało to się ją zmodyfikuje.
Interesuje mnie przyroda i architektura, mosty, ciekawe budynki takie tam rzeczy.
Wyjazd 11 – 14 czerwca. Spanie w namiocie na cempie albo na dziko. Gotowanie we własnym zakresie tzn. wspólne , oczywiście jakiś obiad w restauracji w nagrodę.
Coś o sobie. Mam 30 lat wcześniej jeździłem po Polsce, w 2017 wybrałem się na Ukrainę dalej przez Rumunię (transalpina i transfogaraska) i wracałem przez Węgry i Słowacje. Oprócz tego że lubię jeździć na rowerze, wspinam się amatorsko w naszej pięknej Jurze, czasami gdzieś dalej poza Polskę się pojedzie np. roviste w Czechach i Austria.
https://www.znajkraj.pl/fot/trasa-rowerowa-velo-dunajecZałączyłem plik .gxp