Autor Wątek: Pierwsza bez bagażnika. Z Rytra do Jasła.  (Przeczytany 594 razy)

Offline Mężczyzna Thedio

• Miasto: Łańcut
  • Na forum od: 26.02.2013
No i stało się, po prawie 8 latach wycieczek z bagażnikiem kupiłem torbę podsiodłową.  Na testy nowego systemu wybrałem się w zacne okolice. Z Rytra-przez Beskid Sądecki i Niski dojechałem do Jasła.  W większości poruszałem się w terenie, choć było też kilka odcinków asfaltowy. Beskidy robią na mnie nieodparte wrażenie, widoki, świetne miejsca na biwak, ludzie oraz klimat tych ziem sprawiają że wracam tam kiedy tylko jest ku temu okazja. Trochę martwi mnie sytuacja schronisk czy baz namiotowych, które aktualnie nie działają, można tam było spotkać ciekawe towarzystwo. Ale mam nadzieję że wszystko wróci do normy. Wycieczka miała potrwać do Niedzieli, ale kiepskie prognozy pogody skróciły ją do Soboty. Czego nie zobaczyłem tym razem, zobaczę następnym.

Zrobiłem parę zdjęć: https://photos.app.goo.gl/ZouTDjKEm3Egbtca8
Przejechałem taką trasę: https://ridewithgps.com/trips/49516226   

Offline Mężczyzna docent161

• Miasto: KWA ....
  • Na forum od: 06.05.2018
Lubię tamte tereny. Co to masz za namiot?

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Jak wrażenia z bikepackingiem?

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
Oglądnąłem z przyjemnością. Piękne tereny, dobrze opowiedziane zdjęciami. Fota z wystawy kaletnika w Jaśle idealnie mi się komponuje z "Czarnymi" reportażami. Jest klimat  :)
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013

Dziękuję.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
Widzę, że i na naszą bazę zajechałeś.

Trzeba uważać, bo baza jest blisko drogi i filance często podjedżają zobaczyć czy ktoś nie nocje mimo zakazu.

Offline Mężczyzna Thedio

• Miasto: Łańcut
  • Na forum od: 26.02.2013
Lubię tamte tereny. Co to masz za namiot?
Forclaz z Deca.
Jak wrażenia z bikepackingiem?
Pozytywne, lepiej się rower wypycha i organizacja sprzętu na plus.
Widzę, że i na naszą bazę zajechałeś.

Trzeba uważać, bo baza jest blisko drogi i filance często podjedżają zobaczyć czy ktoś nie nocje mimo zakazu.
Miałem to z tyłu głowy, ale wypych na Kozie Żebro dał mi mocno w kość i baza była celem, rozbiłem się przy wieczornym śpiewie ptaków, wstałem z ptakami, udało się bez złych przygód.

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
wypych na Kozie Żebro dał mi mocno w kość

Kozie Żebro dobrze jest podjechać wzdłuż zielonego szlaku z Wysowej. Z bagażem miejscami trzeba wypychać, ale nie ma tego wiele. Dalej super się jedzie grzbietem przez Skałkę. Zjazd do Skwirtnego lub do asfaltu, trawersem Kiczerki i dołem do Regetowa. Przejazd grzbietem jest naprawdę fajny.

Offline Mężczyzna Rowerownik

• Miasto: Okolice Wrocławia
  • Na forum od: 18.05.2014
Piękne rejony. Człowiek już by śmignął a tu lać ma dwa tygodnie.
Niby fajnie bez sakw ale co zrobić jak Ci babuszka da słoik pysznych ogórków kiszonych, albo piekarz wielki bochen chleba o siateczce świeżo nazrywanych gruszek nie wspomnę ;)

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Fajne tereny, parę widoczków z Carpatii się przypomniało, zawsze tam chętnie wracam.

A bikepacking na trasy tego typu właśnie najwięcej wnosi - i wpychanie i wyważenie roweru i waga. O ile na szosie ta różnica tak duża nie jest, to w terenie ten system mocno procentuje, zresztą na potrzeby jazdy terenowej go opracowano.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum