Autor Wątek: Słuchawki do smartfona z mikrofonem redukującym szum  (Przeczytany 1666 razy)

Offline Mężczyzna deerrr

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 11.12.2012
Cześć Wszystkim,

Przeszukałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje zagadnienie.
Z racji tego, że dość dużo rozmawiam przez telefon w czasie jazdy rowerem, szukam słuchawek z mikrofonem dzięki którym można by spokojnie rozmawiać przy wiejącym wietrze.
Mam słuchawki z mikrofonem na Bluetooth i są one dobre jak się ich używa w pomieszczeniach, ale podczas jazdy rozmówcy narzekają na zakłócenia i szum.

Myślałem o jakiś słuchawkach z mikrofonem i futrzakiem (osłoną na wiatr), ale nic ciekawego nie mogę znaleźć.

Macie jakieś doświadczenia w tym względzie? Może są inne rozwiązania.

Pozdrawiam
Tomek

Frugo

• Gość
ja korzystam z  AfterShokz Trekz Titanium , oprócz tego że można gadać to jeszcze słyszysz dzięki otoczenia. A więc i wygoda i bezpieczeństwo

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
A ja używam zwykłych pchełek, które lata temu do samsunga dokładali. Telefonu już dawno nie mam a słuchawki działają do dzisiaj. Zwykły mikrofon na kabelku od prawej słuchawki. Narzekania słyszałem tylko kiedy w czasie jazdy trzepotała mi rozpięta koszulka. Ale może to telefon odpowiada za redukcję szumu a nie słuchawki?
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna deerrr

ja korzystam z  AfterShokz Trekz Titanium , oprócz tego że można gadać to jeszcze słyszysz dzięki otoczenia. A więc i wygoda i bezpieczeństwo

Fajne, czy Twoi rozmówcy nie narzekają na szum lub, że Cię nie słyszą?
W tych słuchawkach mikkrofon jest wbudowany w element przy uchu - nie ma pałąka.

Offline Mężczyzna deerrr

A ja używam zwykłych pchełek, które lata temu do samsunga dokładali. Telefonu już dawno nie mam a słuchawki działają do dzisiaj. Zwykły mikrofon na kabelku od prawej słuchawki. Narzekania słyszałem tylko kiedy w czasie jazdy trzepotała mi rozpięta koszulka. Ale może to telefon odpowiada za redukcję szumu a nie słuchawki?

Cenna uwaga. Muszę to sprawdzić.

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
Może są inne rozwiązania.

U mnie rozwiązanie jest banalne - podczas całej rozmowy lub tylko własnych kwestii skręcam głowę w tę stronę gdzie jest mikrofon, by osłonić go przed pędem powietrza. Oczywiście wielogodzinne rozmowy mogą być męczące, ale kilku-, nawet kilkunastominutowe rozmowy są w porządku.

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum