Cześć i czołem!
Tu Magda K.
W dzieciństwie zraziłam się do roweru, jednak jakiś czas temu odkryłam rower na nowo i od tamtego czasu miłość moja tylko się pogłębia
Zaczęłam od dojazdów do pracy kilka km dziennie na wypożyczonym rowerze, w zeszłym roku kupiłam swój trekkingowy (CTM, Jessie), a od niedawna nieśmiało robię rekonesans pod pierwszą kilkudniową wyprawę rowerową!
Do pracy jeździłam niezależnie od pogody i pory roku. Teraz w deszczowe dni planuję coraz dalsze wycieczki, szukam inspiracji i tras, a w te niedeszczowe wzmacniam kondycję i swój zasięg startując z Katowic i kręcąc coraz większe pętle po okolicach. Na razie mój rekord to 59 km w jeden dzień. Jak czytam posty tutaj, to czuję że jeżdżę wolno i mało, ale nie przejmuję się tym specjalnie
Jeżdżę, bo lubię być w naturze, cieszyć się małymi odkryciami, no i dla tego przyjemnego zmęczenia później
Lubię też chodzić po górach, choć jak pomyślę o połączeniu tych dwóch pasji (góry+rower) to czuję, że to nie moja bajka.
Fajnie będzie spotkać Was wirtualnie i realnie... gdzieś, kiedyś, na jakimś rowerowym szlaku!
Pozdrawiam rowerowo!
Magda