Autor Wątek: Opadająca przednia torba na kierownicę baranka  (Przeczytany 2080 razy)

8850

• Gość
Czy istnieje jakiś patent który nie pozwala na opadanie torby na kierownicę baranka na ramę?

Oglądając i przymierzając różne torby i uprzęże na kierownicę ciasnego baranka w szosie (canyon endurance al 6.0) ) widzę że wszystkie w większym lub mniejszym stopniu miażdżą linki/dociskają ją oraz jest problem z odstępem na chwyt dłoni. Widziałem że lemondka lub różne próby przeróbki uchwytów clickfix czasem utrzymują wodoszczelny worek/urząż od na odległość.  Nie mam lemondki.

Jakie rozwiązanie jest warte zastosowania? Pomyślałem o naciągniętej lince rozciągniętej pod sterami klamkomanetek (mam 105) ale nigdzie nie widziałem czegoś takiego wiec pewno to nie działa.

Frugo

• Gość
Spróbuj pożyczyć od kogoś Burra Burra ze Specialized. Mam i w gravelu i MTB, nie opada na wybojach.

8850

• Gość
@frugo, dzięki. Znalazłem patent burar brura Specjalized w rezencji np.

Rzeczywiście jest fajny poza ceną :). Ktoś widział może same/oddzielnie do kupienia podobne/zbliżone uchwyty na kierownicę, bo myślę nad tym aby taką uprząż sobie wykonać samodzielnie ale punktem zapalnym są lekkie uchwyty na kierownicę

Inne rozwiązanie:

Lekki organizer na kierowonicę do podtrzymywania opadającego worka, uprzęży?: https://allegro.pl/oferta/aluminiowy-uchwyt-organizer-na-kierownice-extender-7932348829

lub takie coś? https://www.szumgum.com/uchwyt-koszyka-bidonu-topeak-cage-mount-na-kierownice-sztyce.html
« Ostatnia zmiana: 31 Maj 2020, 14:57 8850 »

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
Blackburn Elite - jedyna, która polubiła sie z moją szosówką. Kilka razy na forum pisałem na ten temat.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
A w czym wielce przeszkadza torba opierająca się na kablach? Kable idą pod owijką, więc generalnie znaczenie ma tylko kabel do przedniego hamulca. Czasem trzeba tylko lekko zluzować hamulec, jak nacisk jest większy w stosunku do sytuacji bez torby, a poza tym większego problemu nie ma

Frugo

• Gość
8850: mam pełen komplet Burry przód tył i to naprawdę dopracowane rozwiązanie.

8850

• Gość
A w czym wielce przeszkadza torba opierająca się na kablach?

@wilku: Mam taki sam rower jak Ty, Twoja uprząż/torba nie dociska Ci kabli? Jakiego modelu używasz i wspiera Się też na lemondce (czy jej używasz obecnie?)? Ile kg masz na przodzie jadąc turystycznie?

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
@wilku: Mam taki sam rower jak Ty, Twoja uprząż/torba nie dociska Ci kabli? Jakiego modelu używasz i wspiera Się też na lemondce (czy jej używasz obecnie?)? Ile kg masz na przodzie jadąc turystycznie?

Dociska kable tylko to nic nie przeszkadza. Linki są w pancerzach i pod owijką, więc niewiele im szkodzi taki docisk.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum