Jakim narzędziem dodajesz edytujesz tcx i dodajesz własne wskazówki?
Ostatnio to rozkminiłem, trzeba kupić konto premium w RWGPS żeby działało, a robię to tak.
W RWGPS:
1) Układam ślad.
2) Kasuję wszystkie wskazówki (clear all cues).
3) Dodaje punkty kontrolne jako własne wskazówki (Custom cue i klikam na śladzie), dodaję opis, musi być bardzo krótki. Czasem też stację benzynowe albo nazwy miast. Co tam chce.
4) Zapisuje i eksportuje tcx.
Garmin:
5) Ładuję tcx do garmina do katalogu newfiles.
6) Po odpaleniu nawigacji po śladzie garmin dodaje mi swoje wskazówki odnośnie rond, skrętów etc. (które się w 99% okej), a dodane przeze mnie wskazówki widzę na stronie specjalnej z listą właśnie tylko moich wskazówek z odległością do nich. Czyli np. PK1 - 100km, PK2- 180km. Do tego mam dwa pola danych w jednym odległość do następnej wskazówki wymyślonej przez garmina, w drugim odległość do mojej wskazówki, ale ich nie używam.
7) Można osiągnąć to samo w Garmin connect ładując tam gpx i dodając punkty kontrolne, ale to narzędzie jest słabe i zdarza się niechcący ślad przesunąć i dzieją się głupoty i cała praca do powtórki.
Masz taką funkcję od razu w RWGPS, ale musisz mieć konto premium, z tego co widzę zly-sze takie własnie konto ma.
Tanie nie jest, ale daje naprawdę super możliwości i frajdę z jazdy kiedy wiem co gdzie jak i ile do następnego miasta. czy stacji benzynowej na której mogę "dotankować". To wszystko bez grzebania w telefonie w czasie jazdy czego robić nie cierpię.