Autor Wątek: Zegarek  (Przeczytany 8789 razy)

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
Odp: Zegarek
« 9 Cze 2020, 12:12 »
Jak nie używka, to zobacz obecnie oferty Suunto. Są w bardzo dużych promocjach. Na trybach oszczędnych np Suunto 9 jest w stanie ciegnac ponad 120h. Kosztem jest mniejsza dokładność. W trybie max wydajność 24h. Zresztą sam znajdziesz dane. Na dzisiaj pod
 kontem czasu działania nie mają konkurencji.

No tak, ale Suunto to juz 850 zl i ma funkcje, które są mi zbędne, to już wolałbym dołożyć do Garmin Edge 530. Dzieciaki mam małe i wystarczają mi mapy trafycyjne, potrzebuje jedynie czegoś do rejestracji śladu. Zastanowie się jeszcze nad tym Amaziftem, cena niska a i wgórach na wycieczkach się przyda:)
« Ostatnia zmiana: 9 Cze 2020, 13:23 Felek »
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
« 16 Cze 2020, 20:35 »
Po zakupie Amazift BIP i pierwszych jazdach mogę napisać, że bateria trzyma bardzo długo. Po 10 godzinach rejestracji trasy zeszło około 1/3 baterii. Rejestrowany ślad też był zbieżny z tym rejestrowanym w aplikacji Strava. Odnośnie tętna wydaje mi się, że zegarek nie odzwierciedla stanu faktycznego, ale na tym mi nie zależało.

Problemy zaczęły się jak próbowałem zgrać trasy na Stravę, korzystałem z różnych aplikacji. Ostatecznie udało się zgrać trasy poprzez aplikację Amazfit. Tutaj chciałbym szczególnie podziękować Zbyszkowi i Olo za czas poświęcony na pomoc sparowania urządzenia i aplikacji w prawidłowy sposób.

Będę testował dalej ten zegarek, ale wygląda na to, że dla osób, które potrzebują rejestratora trasy i podstawowych parametrów oraz eksport ich do wybranych aplikacji w tej cenie jest to bardzo dobre urządzenie.

Pozdrawiam,
Feliks
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 16 Cze 2020, 22:12 »
Odnośnie tętna wydaje mi się, że zegarek nie odzwierciedla stanu faktycznego, ale na tym mi nie zależało

Nigdy nie robiłem równoległego testu z opaską na klatkę od Garmina. Na czuja wydaje mi się, że Amazfit podaje wartości o kilka, a może i nawet 10 uderzeń niższe niż kiedyś gdy używałem opaski Garmina. Może się starzeje, ale o ile przy bieganiu pulsometr działa płynnie, to przy rowerze jednak słabiej wyczuwa tętno, trzeba bardzo mocno zacisnąć zegarek, nie wiem z czego to wynika.

No i warto zwrócić uwagę na ustawienia. Długie wciśnięcie przycisku po prawej jest dość łatwe przy zginaniu ręki. Można przypadkowo wystartować albo wypauzować aktywność.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
« 16 Cze 2020, 22:27 »
No i warto zwrócić uwagę na ustawienia. Długie wciśnięcie przycisku po prawej jest dość łatwe przy zginaniu ręki. Można przypadkowo wystartować albo wypauzować aktywność.
No chyba, że nosi się zegarek na ręce prawej i wtedy jest to już mało prawdopodobne ale w ustawieniach zegarka należy podać lokalizację na prawej ręce  :D

Offline Mężczyzna jgkmarcin

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 01.04.2015
« 17 Cze 2020, 10:16 »
Z czujnikiem prędkości jest jeszcze Casio PROTREK Smart WSD-F21HR-RDBGE

"..z tylu różnych dróg przez życie,
Każdy ma prawo wybrać źle..."

Offline Mężczyzna krajewski

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.04.2011
« 6 Lip 2020, 22:30 »
Mam możliwość zakupu w dobrej cenie Garmina Forerunner 235 lub Polar M430. Nie wiem na jaki model się zdecydować. Najbardziej zależy mi na dokładnym pomiarze tętna podczas każdej aktywności, tzn. rower, wspinaczka oraz wędrówka po górach.
Cenowo nie chciałbym przekroczyć 500~600 zł.
Jestem również otwarty na inne modele  :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum