Autor Wątek: Wybrzeże przed oblężeniem wakacyjnym  (Przeczytany 905 razy)

Offline Mężczyzna JerzyJerzy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 13.12.2019
Wybrzeże przed oblężeniem wakacyjnym
« 9 Cze 2020, 10:42 »
Witam wszystkich.
Tak na szybko wymyśliłem wybrać się wybrzeżem ze Świnoujścia na wschód (R-10 czy latarniami) od 15.06.2020 z nastawieniem biwakowo-rowerowym, bez zadanego pośpiechu czy dziennych limitów kilometrów do Gdańska lub dalej. Namiot na dziko/pole namiotowe, śniadanie i kawusia z własnej kuchenki z zachowaniem covidowej ostrożności czyli bez hoteli/agro, restauracji, tłumów turystycznych itp. Priorytety to przyroda, widoczki, zachody słońca, małe wiejskie sklepiki - jak najmniej cywilizacji/samochodów, ludzi.  Termin wyjazdu 15.06.2020 (pogoda podobno rewelacja) powrót czerwiec 20-25 , chyba jeszcze nie będzie oblężenia turystycznego i jazdy slalomem między spacerowiczami. Celem może będzie Gdańsk, może dalej Suwałki, - okaże się na trasie. Dziennie myślę 40-80 km w zależności od weny. Nie jeżdżę po zmroku i w dużym deszczu. Choć u mnie dzisiaj pogoda do niczego, to na wybrzeżu od poniedziałku ma być tylko słońce. Treking, sakwy, 57 L. Mam całe wakacje wolne -  chętnie się gdzieś w Polskę wybiorę - masz jakiś plan - pisz.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 9 Cze 2020, 11:02 JerzyJerzy »

Offline Mężczyzna Rowerownik

• Miasto: Okolice Wrocławia
  • Na forum od: 18.05.2014
Warto jechać, ja po ostatniej walce z tłumami jakieś 10 lat temu powiedziałem że za Chiny nie pojadę nad morze ale teraz polniaki mnie tam wyrzuciły i było ok. Wirusek i temperatura poniżej 20stopni zrobiły swoje, nadmorski szlak świecił pustkami. Tak dobrze mi się jechało, że po zachodzie słońce mykałem przy księżycowym blasku.

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
A jest gdzieś na wybrzeżu miejsce adekwatne do ciekawych zdjęć? Skała jakaś wystająca z wody? Wrak na plaży? Bunkier bez lasu chociaż?

Offline Mężczyzna Rowerownik

• Miasto: Okolice Wrocławia
  • Na forum od: 18.05.2014
A ło
https://podroze.onet.pl/polska/zachodniopomorskie/militarne-zabytki-na-polskim-wybrzezu-baltyku-bunkry-poligony-bazy-lotniska/v99e6w0#slajd-13

u mnie kilkadziesiąt km trasy wybrzeżem było tylko miejscem zwrotnym trasy, fajne bunkry znalazłem koło Drawieńskiego Parku Narodowego

Offline Mężczyzna wit54

• Miasto: pomorze
  • Na forum od: 28.03.2012
W Helu nieopodal portu wojennego znajdują się wraki okrętów ORP Wicher II i Grom II.
http://www.hel.pl/artykul_helskie-wraki.php

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
Witam wszystkich.
Tak na szybko wymyśliłem wybrać się wybrzeżem ze Świnoujścia na wschód (R-10 czy latarniami) od 15.06.2020 z nastawieniem biwakowo-rowerowym, bez zadanego pośpiechu czy dziennych limitów kilometrów do Gdańska lub dalej. Namiot na dziko/pole namiotowe, śniadanie i kawusia z własnej kuchenki z zachowaniem covidowej ostrożności czyli bez hoteli/agro, restauracji, tłumów turystycznych itp. Priorytety to przyroda, widoczki, zachody słońca, małe wiejskie sklepiki - jak najmniej cywilizacji/samochodów, ludzi.  Termin wyjazdu 15.06.2020 (pogoda podobno rewelacja) powrót czerwiec 20-25 , chyba jeszcze nie będzie oblężenia turystycznego i jazdy slalomem między spacerowiczami. Celem może będzie Gdańsk, może dalej Suwałki, - okaże się na trasie. Dziennie myślę 40-80 km w zależności od weny. Nie jeżdżę po zmroku i w dużym deszczu. Choć u mnie dzisiaj pogoda do niczego, to na wybrzeżu od poniedziałku ma być tylko słońce. Treking, sakwy, 57 L. Mam całe wakacje wolne -  chętnie się gdzieś w Polskę wybiorę - masz jakiś plan - pisz.
Pozdrawiam

Od Nas dziś właśnie ruszyła Ekipa Namiotowa...
A jeśli chcesz zażyć spokoju, to raczej termin kwietniowy... i jak najbliżej krawędzi wydmy.
Jest tego coraz mniej, ale przy odrobinie determinacji powinno się udać.
Powodzenia i baw się dobrze.

Offline nie.dzielny

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 01.04.2009
Bunkier bez lasu chociaż?

Jastarnia

Wszystkie zawarte tutaj opinie są moimi subiektywnymi odczuciami z którymi w pełni się zgadzam

Offline Kobieta Ann88

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 27.08.2014
A jest gdzieś na wybrzeżu miejsce adekwatne do ciekawych zdjęć? Skała jakaś wystająca z wody? Wrak na plaży? Bunkier bez lasu chociaż?
Torpedownia w Gdyni Babich Dołach

Offline Mężczyzna Powsinoga

• Miasto: Płock
  • Na forum od: 10.05.2018
Ja ruszam w najbliższy czwartek 25.06 wieczorem z Gdańska do Kołobrzegu - krótki weekendowy wypad, a w niedziele powrót pociągiem do Gdańska po auto. Jeśli ktoś zainteresowany to zapraszam do wspólnej podróży :-)

Offline Mężczyzna Kajzer

• Miasto:
  • Na forum od: 27.06.2019
Witam. I jak wyprawa? jakieś rady bo za miesiąc też się wybieram
« Ostatnia zmiana: 24 Cze 2020, 01:06 Kajzer »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum