Czas: 7-14 dni (elastycznie)
Dystans : 700-1000 km (elastycznie)
Cześć, planuję wypad na mazury 15 czerwca (data może ulec zmianie przez warunki pogodowe) jest to około >700 km + 200 km (czyt. dalej) i ok.2 dni na miejscu szlakiem Green Velo, do którego podpinam się w miejscowości Hanna ( nad Włodawą). Średni dystans dzienny ok. 100 km
Spanie w podróży głownie pod namiotem, kwatery w ostateczności (podładować elektronikę i wziąć normalny prysznic).
Po dojechaniu do Węgorzewa jeśli uda się znaleźć kwaterę w pobliskich miejscowościach zostałbym na 1-2 noclegi, żeby zostawić bagaże i pozwiedzać okolice (może jakieś kajaki).
Powrót pociągiem do Lublina jeszcze nie wiem skąd:P może Elbląg, Suwałki, Olsztyn zobaczę już na miejscu, dlatego dojdzie jeszcze być może ze 200 km i ogólny dystans wyniesie >900 km. Jestem elastyczny czasowo. Jedzenie w swoim zakresie, zabieram ze sobą kuchenkę turystyczną, ale nie wykluczam zjedzenia dobrego obiadu w knajpie.
Jest to moja pierwsza wyprawa i założenia mogą ulec zmianie przez różne czynniki między innymi jeśli się z kimś dogadam to można trochę zmodyfikować plan. Jest jeszcze jeden ważny czynnik: moje kolana, ale myślę że dadzą radę.
TERAZ WAŻNA SPRAWA: jestem amatorem i nie napalam się na ciągłą jazdę i robienie dystansów. Zakładam zrobić około 100 km dziennie. Jadę starym
MTB na kołach 26 cali na przełożeniach 3x8, więc tutaj trzeba się dobrze dobrać, bo napewno nie podgonie osoby na gravelu z kołami 28. Nie unikam leśnych ścieżek i polnych dróg i ograniczam drogi trzycyfrowe oraz duże miasta w miarę możliwości.
Jeśli chodzi o mnie to mam 31 lat, nie jestem duszą towarzystwa, dlatego wstępnie miałem jechać sam, ale jeśli znajdzie się ktoś chętny to zapraszam
nie stawiam na sztywne cele, w trakcie podróży dostosuję plan do sytuacji. Możemy przejechać ewentualnie tylko wspólny odcinek green velo.