Autor Wątek: Miała być Gruzja jest plan na trasę Wiedeń-Werona.  (Przeczytany 2701 razy)

Offline Kobieta Eliza

• Miasto:
  • Na forum od: 06.01.2019
hej,
szukałam kompanów na wyjazd do Gruzji, niestety granice wciąż zamknięte. Nowy pomysł to przejazd z Wiednia do Werony ok 830 km.
Tutaj podaję linka do zarysu trasy:
https://en.mapy.cz/s/darokacace
To na razie wstępniak. Trochę tych km i podjazdów jest, więc w razie awarii czasowej i siłowej myślę o podjechaniu kawałek pociągiem. Ale to się zobaczy jeszcze.
Wylot jest w terminie 6-20 września. Do Wiednia z Wawy, z Werony do Wawy, z rowerem - teraz bilet 580 zł. Jest też opcja dojazdu PKP do Wiednia za ok 30 eur z rowerem.
Spanie na dziko i na kempingach. Bez burżujstwa.
Ja mam za sobą parę dłuższych wypraw min. po Islandii, Wietnamie, Portugalii.
Na pewno chciałabym, żeby to była osoba doświadczona w podróżach rowerowych, ale nie ktoś kto będzie zasuwał żeby to przejechać jak najszybciej. Po pierwsze mogę nie nadążyć, po drugie wole jednak przystanąć, popatrzeć, coś przekąsić i rozłożyć trasę na cały dzien.
Jak ma ktoś ochote na takie oto wakacje to zapraszam.
« Ostatnia zmiana: 25 Sie 2020, 21:11 Eliza »

Offline Mężczyzna docent161

• Miasto: KWA ....
  • Na forum od: 06.05.2018
Odp: Gruzja - Pętla Svanetii
« 14 Cze 2020, 21:28 »
Mam to w planach. A co z cowid 19 w Gruzji??

Offline Kobieta Eliza

• Miasto:
« 15 Cze 2020, 15:23 »
Śledzę sytuację. Trudno przewidzieć co będzie za kilka miesięcy.

Offline Mężczyzna D_DIESEL

• Miasto: Wrocław/Rybnik
  • Na forum od: 17.03.2013
« 17 Cze 2020, 22:23 »
A co z cowid 19 w Gruzji??
Pomijając fakt istnienia covid 19 i jego mocy rażenia...Gruzja poradziła sobie chyba najlepiej z Państw, do których Polacy latają na letnie urlopy. Granice otwierają 1 lipca. Jeśli będziecie potrzebowali szczegółowych informacji w powyższym temacie prosto z Gruzji, to skieruję do kogo trzeba :) Jeśli potrzebujecie szczegółowych informacji o Gruzji, to zapraszam do siebie :)
Też rozważam jeszcze ten kierunek... ;)

Offline Kobieta Eliza

• Miasto:
« 17 Cze 2020, 22:42 »
Chętnie się czegoś więcej dowiem. Napiszę na priv jak mi się pojawia jakieś pytania. Pomyśl jest bardzo świeży, wiec dopiero doczytuję gdzie warto jeszcze dotrzeć. Oczywiście zapraszam do wspólnego zwiedzania:)

Offline Mężczyzna D_DIESEL

• Miasto: Wrocław/Rybnik
  • Na forum od: 17.03.2013
WIZZ właśnie odwołał wszystkie loty do maja 2021r. Jednocześnie zamknął swoją bazę w Kutaisi. Nie wiem kto tu kogo chce zarżnąć, ale chyba Gruzja sama siebie. Już drugi raz przekładają termin otwarcia granic.
Może na trasie do Gruzji zostanie LOT, który przemianował swoje loty na "czarterowe". Mają ruszyć już jutro, ale pewnie nikt nie poleci bo każdego czeka na miejscu 2 tyg kwarantanny.
Sytuacja jest dynamiczna i to co wczoraj było pewne, za 2 dni nie ma żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Proponuję poszukać innego kierunku. Ja już sobie go odpuściłem na ten rok.

Offline Kobieta Eliza

• Miasto:
Wizzair rezygnuje z niektórych tras i zmienia siatkę połączen na wiele lotów. Wyloty do Gruzji są aktualne, a rezerwacje możliwe dla wylotu z Warszawy. UE dodała Gruzję na listę dostępnych turystycznie krajów od 1 lipca. Niestety granica gruzińska pozostaje zamknięta. Czas pokaże czy otwarcie będzie odwzajemnione dla UE. Świat jest duży, jeśli nie Gruzja to znajdę inne piękne miejsce.
« Ostatnia zmiana: 1 Lip 2020, 17:30 Eliza »

Offline Mężczyzna docent161

• Miasto: KWA ....
  • Na forum od: 06.05.2018
Z tego co obserwuję to w tym roku najrozsądniej jest  podróżować po naszym kraju

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
Świat jest duży, jeśli nie Gruzja to znajdę inne piękne miejsce.

Szukaj. I daj znać, jak znajdziesz :D

A przy okazji: jaki termin dokładniej?
bikeowo, czyli moje podróżowanie

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Śmiem przypomnieć nieśmiało, iż do Gruzji da radę również dopłynąć promem ;)
Cztery dni i będziesz w Batumi.

Offline Kobieta Eliza

• Miasto:
Świat jest duży, jeśli nie Gruzja to znajdę inne piękne miejsce.

Szukaj. I daj znać, jak znajdziesz :D

A przy okazji: jaki termin dokładniej?
chcemy jechać 7-21 września

Offline Mężczyzna Yobi

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 11.03.2019
Śmiem przypomnieć nieśmiało, iż do Gruzji da radę również dopłynąć promem ;)
Cztery dni i będziesz w Batumi.
Z jakiego portu w Polsce 4 dni płynie bezpośredni prom? To byłaby ciekawa wyprawa, regio do Świnoujścia, 4 dni na promie na wyciszenie, a po wyprawie powrót samolotem. Mam nadzieję, że prom nie płynie z Gliwic, bo tam co prawda port z dostępem do wód dalekomorskich jest, ale szybciej pociągiem, po drodze i tak Świnoujście. A może z Bydgoszczy przez Świnoujście, po drodze śluzowanie nie jeden raz.

Cześć
"Podjazdy" nie wiem czemu się tak czepiasz, przecież użytkownik "qbotcenko" nie napisał że prom z Polski.  Te  cztery dni pewnie wynikają z tego że prom płynie np. ze Czarnomorska 3dni a 1 dzień to pewnie dojazd do portu na Ukrainie. I to wcale nie jest głupi pomysł ponieważ tak sporo motocyklistów podróżuje  w tamtym kierunku (Kaukaz) i dalej....
Można na forach motocyklowych znaleźć opisy takiej podróży w szczegółach np.
https://betweenkilometers.com/prom-do-gruzji-odessa-czarnomorsk-batumi-gruzja-2018
a tu poniżej link aby kupic bilet zobaczyć połączenia. Nie wiem czy są restrykcje pokazuje tylko możliwość przejazdu. Jak Ktoś jest zainteresowany można poczytać.
http://www.ukrferry.com/

Jeśli Ktoś ma długi urlop akurat teraz i bardzo chce jechać to jest to jakaś alternatywa na nie pewny lot lub jego brak.
Są też promy z Warny chyba też z Rumuni coś płynie ...

Pozdrawiam

Offline Kobieta Eliza

• Miasto:
Podbijam temat. Zmiana z Gruzji na przejazd trasą Wiedeń-Werona.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum