Autor Wątek: Grecja w czasie ,,pandemii'' LIPIEC 2020  (Przeczytany 548 razy)

Offline Mężczyzna Damian512

• Miasto: Lubelskie
  • Na forum od: 15.10.2017
Grecja w czasie ,,pandemii'' LIPIEC 2020
« 14 Cze 2020, 21:36 »
Halo halo!
Korona pokrzyżowała wszystkie plany. Tak w skrócie mogę opisać ostatnie swoje miesiące. Aby od tego wszystkiego uciec postanowiłem wyruszyć w podróż życia. Podróż życia gdyż nigdy moja wycieczka rowerowa nie trwała dłużej niż jeden dzień. Wyruszam z początkiem lipca z lubelskiego. Przyjmę wszystkie rady jakimi  możecie się podzielić. Chcę jechać przez Słowację, Węgry, Chorwację, Bośnię, Kosowo, Macedonię aż do Grecji.Meta będzie w górskiej miejscowości Palaios Panteleimonas. Na przejazd zakładam sobie maksymalnie 20 dni, powrootu jeszcze nie brałem na warsztat, możliwe że na rowerze przez Serbię. Noclegi głównie namiot, co 3-4 dni hostel bądz hotel aby doładować całą elektronikę. Dzienne tempo w granicach 120-150km, chociaż bez problemu zrobię 200km. Wstawanie wcześnie rano ( 8 już wyjazd). Celem jest podzianie widoków, poznawanie kuchni (piwo tez się liczy) oraz kultury. Nie pogardzę dniem przerwy w jakiejś europejskiej stolicy.  Na dzień dzisiejszy nie mam współtowarzysza(ki) więc można powiedzieć ze szukam kogoś kto będzie bezkonfliktowy, umie działać w zespole, idzię dojść do kompromisu. O mnie 21 lat więc w podobnym przedziale wiekowym mile widziani współtowarzysze, nie ogranicza mnie praca więc jestem elastyczny co do trasy i czasu podróży. Wyprawa raczej budżetowa ale nie będe żył o makaronie bądź zupkach błyskawicznych.
Liczę na wszelkie wskazówki, Wasze przebyte trasy lub nawet odcinki tras

Damian

Offline Mężczyzna Ramaja

• Miasto: Sląsk
  • Na forum od: 15.07.2012
Stolice europejskie to omijaj bokiem

Offline Mężczyzna Piotr St

• Wszystko jest tymczasowe
  • Miasto: Nowa Sól
  • Na forum od: 30.06.2016

I Słowacje też omijaj - chyba ze na tranzyt 48 h lub masz  test na koronowirusa .Mandacik za brak testu 1600 ojro

https://podroze.onet.pl/koronawirus-slowacja-granica-slowacji-jednak-otwarta-wjazd-dla-polakow-na-48-godzin/h4vvrff

Pomysł fajny ale troche kiepskie czasy .Dużo granic do przekroczenia  a sytuacja niepewna i inna w każdym kraju .Jadąc w podróz ( nawet  życia ) od problemów  nie uciekniesz - niewazne jak szybko i jak daleko pojedziesz . Tylko troche o nich zapomnisz na czas podrózy , ale one z Tobą będą .Jak wrócisz z podrózy to problemy tez wrócą .Choć pewnie w wieku 21 lat o takich rzeczach sie nie myśli .Ja straciłem robote przez koronowirusa ale trudno trzeba życ dalej .
« Ostatnia zmiana: 15 Cze 2020, 08:17 Piotr St »
kolarz wybitny

Offline Mężczyzna Damian512

• Miasto: Lubelskie
  • Na forum od: 15.10.2017

I Słowacje też omijaj - chyba ze na tranzyt 48 h lub masz  test na koronowirusa .Mandacik za brak testu 1600 ojro

Tak jak pisałem jadę w lipcu i myślę że wszystko się unormuje w tym kierunku, jeśli nie to mogę poczekać nie ogranicza mnie praca i czas. Teoretycznie jest do przejechania w 48h ale czy warto tak pędzić o to jest pytanie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum