No i prawidłowo, jest ogromny wzrost procentowy, /.../
"Nie oszukujmy się" - jak wzrost, skoro spadek:https://oko.press/morawiecki-odwolal-epidemie-i-oszukal-polakow/
To nie jest tak.W pierwszej fazie stykaliśmy się z czymś nieznanym - i na całym świecie była potężna panika z tym związana. A teraz widać, że była to panika na wyrost, przynajmniej w naszym kraju. Zgonów są niewielkie ilości i nie można z tego powodu zamykać całego kraju, bo skutki ekonomiczne będą dużo gorsze niż skutki epidemii. /.../
Więc co ma mówić Morawiecki? /.../
Ja widzę jedynie mocno racjonalne podejście.
W kontekście wyborów prezydenckich - nic lub prawdę.Na co dzień - prawdę (lub milczeć).
Tak działa ten świat, zawsze tak działał - i to się prędko na pewno nie zmieni
/.../ Polityków rozlicza się nie za ich kanony moralne, a za skuteczność i sprawność działania - a tu morawiecki sprawdza się świetnie i wyraźnie przerasta innych. /.../
Zmienia się, na przykład jeszcze 40 lat temu mieliśmy głęboką komunę. Może się też zmieniać na gorsze. Dużo zależy od obywateli i ich aktywności.
Taka definicja polityków "skutecznych", "w działaniu sprawnych" mieści wielu. Ci - w ocenie historii, współczesnych - świetnymi nie (zawsze, często nie) byli, nie są. Przykładów znasz więcej ode mnie.Skoro laudacja, musi zawierać info wobec konkretnie czego (zasługi, osiągnięcia wymierne, niepodważalne dla obywateli, państwa).
Morawiecki zwyczajnie jest politykiem skutecznym, miałeś tego efekt na ostatnim szczycie UE, gdzie w czasie negocjacji odniósł wielki sukces, wywalczył dla nas sporo większą kasę niż na to liczono, /.../
/.../ do tego udało mu się wysadzić w powietrze uzależnienie wypłat od oceny praworządności. To jest z punktu widzenia Polski po prostu sukces, /.../
Ja tego, k*, zupełnie nie pojmuję, jak? tak można pisać (więc i myśleć) - deprawację kraju sukcesem nazywać.
I tak, ja byłbym zachwycony, bo szybciej by te rządy dzięki temu upadły.
I EOT, /.../