Autor Wątek: Restrykcje graniczne COVID-19 dla Polaków i Ślązaków  (Przeczytany 27069 razy)

Offline Mężczyzna Piotr St

• Wszystko jest tymczasowe
  • Miasto: Nowa Sól
  • Na forum od: 30.06.2016
Jak im zalezy na turystach ( Islandii) to  testy powinny byc darmowe - w koncu to bogaty kraj . I tak sierpien to juz troche za pózno na wycieczki rowerowe  w tamtych rejonach .Dostaną po dupie to za rok będzie taniej , albo drożej  ;D  Ja tam w tym roku juz swoje pojezdziłem , mam to wszystko gdzies ..
kolarz wybitny

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
No niestety, jechanie w najbliższym okresie za granicę to spore ryzyko problemów i chyba lepiej sobie odpuścić do kolejnego sezonu.

Offline Mężczyzna Rowerownik

• Miasto: Okolice Wrocławia
  • Na forum od: 18.05.2014
Polecam Czechy. Od dwu miesięcy praktycznie przeniosłem się tam z rowerem.
Nowych ścieżek i miejscówek kolejowych styknie mi tu na parę lat a co najważniejsze Czesi nie zahamowali z koncertami i imprezami, cały czas coś się dzieje.

Offline Mężczyzna Piotr St

• Wszystko jest tymczasowe
  • Miasto: Nowa Sól
  • Na forum od: 30.06.2016
Czechy to piękny kraj i według mnie niedoceniany . Restrykcje restrykcjami , a ja juz byłem w tym roku  na wyprawkach w Sycylii , Sardynii , Korsyce , Francji , Czechach i Austrii  :lol:
kolarz wybitny

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Widzę, że nawet morze już mają.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Rowerownik

• Miasto: Okolice Wrocławia
  • Na forum od: 18.05.2014
Czechy to piękny kraj i według mnie niedoceniany . Restrykcje restrykcjami , a ja juz byłem w tym roku  na wyprawkach w Sycylii , Sardynii , Korsyce , Francji , Czechach i Austrii  :lol:
Piękny, różnorodny kraj i zaj.. ludzie. No właśnie jak się ktoś zakręcił to całą Europę można było ostatnio oblecieć a i dalej nie będzie źle.

Widzę, że nawet morze już mają.
Kombinują jak mogą :) ale największe czeskie morze to morze czeskiego piwa
przetrzebię foty to wrzucę namiary na kilka zbiorników :)

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
mogą sobie zakazywać, ale do większości z tych krajów połączeń bezpośrednich z Polski nigdy nie było. Trochę to martwe.

My home is where my bike is.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
mogą sobie zakazywać, ale do większości z tych krajów połączeń bezpośrednich z Polski nigdy nie było. Trochę to martwe.

USA to akurat znaczący kraj jako cel lotów z Polski, do Izraela też sporo ludzi latało. Ale zakaz lotów do Demokratycznej Republiki Wysp Świętego Tomasza i Książęcej - to świadczy o tym, że jeszcze trochę poczucia humoru polscy urzędnicy mają  :P

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Ale zakaz lotów do Demokratycznej Republiki Wysp Świętego Tomasza i Książęcej - to świadczy o tym, że jeszcze trochę poczucia humoru polscy urzędnicy mają 
Nosz kurczę ;/ Akurat kilka minut temu wyczarterowałem samolot.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
Spoko, do Brazylii i do Indii można, więc jest super.
Przecież Brazylia jest na tej liście.

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
Właśnie dowiedziałem się jak oficjalnie nazywa się Meksyk i Boliwia :D
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Jak coś, wjazd do Rumunii bezproblemowy. Maseczek na ulicach brak, tylko w sklepach obecne.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Yobi

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 11.03.2019
Jak by co to wjazd na Słowację potem Węgry (przejście w Komarom) i przejazd z Słowacji do Austrii (w Bratysławie-Petrzałka) bez problemowy a samo podróżowanie po tych dwóch krajach (Węgry, Słowacja) to sytuacja jak u nas. Maseczki w sklepach a tak to bez maseczek. Kempingi puste lub prawie puste i jakoś tanio przynajmniej na Węgrzech. Nad Balatonem jak nad Polskim morzem sporo turystów ale i tak luźno. W Austrii daleko się nie zapuszczałem wiec nie piszę bo tam miałem tylko jeden nocleg. W sumie dwa tygodnie sobie pojeździłem po Węgrzech i Słowacji.

Ja wyjeżdżając z kraju oczywiście jak zawsze się ubezpieczyłem żeby nie narobić rodzinie kłopotów albo sobie i  przy wyborze wyborze polisy wybrałem tą z opcją covid19. :-) Dużo to nie kosztowało a nigdy nie wiadomo.

Offline Mężczyzna szy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 29.04.2009
W Austrii daleko się nie zapuszczałem wiec nie piszę bo tam miałem tylko jeden nocleg.

W Szwajcarii wzdłuż Renu, w Austrii w Karyntii kempingi pełne ludzi. Zdarzają się nawet takie z tabliczkami przy wjazdach, że nie przyjmują nawet tylko namiotowiczów.

Szy.

Najlepsze szlaki rowerowe w Polsce, w Niemczech i w Europie

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum