Autor Wątek: wylot 1 września, Route des Grandes Alpes, lazurowe wybrzeże  (Przeczytany 6829 razy)

Offline Mężczyzna DanielKot

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 08.08.2017
[Route des Grandes Alpes, Lazurowe wybrzeże, sierpień 2020]
Cześć,
Na sierpień planuję wyprawę rowerową trasą Grandes Alpes i potem kontynuacja w miarę możliwości wzdłuż wybrzeża morza Śródziemnego do samej Barcelony z możliwym przejazdem przez Andorę. Trasa w całości nie jest jeszcze ustalona oprócz odcinka Grandes Alpes. Lot mam w obecnej chwili kupiony na 12 sierpnia do Bazylei(w wizz jest obecnie promo na opcję flex, więc w razie potrzeby można zmienić bez kosztów termin wylotu, trzeba tylko ewentualnie pokryć różnicę w cenie), stamtąd rowerem do Genewy i dalej na trasę w kierunku Nicei, potem wybrzeżem do Barcelony przez Andorę, kwestia do ustalenia, zależne to będzie też od sytuacji epidemicznej w Europie, gdyby zamknęli samą Hiszpanię to wycieczka zamknie się w samej Francji, lot na tą chwilę mam kupiony z Barcelony na 3 września. Jeśli sytuacja ulegnie znaczącemu pogorszeniu to nic nie stracę, za bilety oddadzą, a nic poza tym nie będę rezerwował :)

Coś o mnie, 26 lat, kilka podróży rowerem za mną, jeździłem w 21 krajach rowerem z sakwami o ile się nie pomyliłem w liczeniu, jeździłem dużo samemu, ale też w grupie 2 lub max 5 osób. Jeżdżę z namiotem, lubię gotować na kuchence turystycznej, spanie na dziko nie jest mi obce, campingi też spoko, spanie "na gospodarza" czy warmshowers też spoko.

Bardzo fajnie gdybym znalazł chętną osobę na ten wyjazd, jednakże same chęci nie wystarczą, dobrze byłoby jakby mój przyszły towarzysz posiadał jakieś doświadczenie, no i przede wszystkim jeździł sporo rowerem, bo podjazdów będzie sporo, ale na szczęście zjazdów będzie równie dużo :)

zdjęcie z sierpnia 2019 z Alp Włoskich a dokładniej ze Stelvio pozdrawiam :)
« Ostatnia zmiana: 27 Sie 2020, 00:56 DanielKot »

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
Dla tych, którzy chcieliby sie wybrać z Danielem, ale go nie znają: jest spoko, mimo, że z Warszawy ;)

Daniel, fajny plan. Potłumaczyłam kiedyś opis wszystkich przełęczy na Route des Grandes Alpes z oficjalnej strony tej trasy, może się przyda http://bikeowo.cba.pl/wyprawy/2019-2/route-des-grandes-alpes-czyli-droga-wielkich-alp/route-des-grandes-alpes-czyli-droga-wielkich-alp-przelecze/
bikeowo, czyli moje podróżowanie

dziękuję za polecenie i link :) Zapoznam się z nim dogłębnie, dzięki waszej ubiegłorocznej wyprawie zrodził się mój plan na trasę :)

rozważam przesunięcie wyjazdu o jeden tydzień w przód, gdyby ktoś się zdecydował to zapraszam

wylatuje 27 sierpnia z Wawy, gdyby ktoś się nagle zdecydował na last minute to zapraszam :D
ląduje w Bazylei i najpierw będę się kierował do Zermatt, na mały trekking

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
Te sakwy wyglądają na strasznie wysokie?

Offline Mężczyzna docent161

• Miasto: KWA ....
  • Na forum od: 06.05.2018
Bo... w powrotnej drodze przemyca kamienie  ;)

Te sakwy wyglądają na strasznie wysokie?

sakwy są otwarte, bo zdjęcie było robione na postoju i coś wyjmowałem ze środka - to chyba widać :D

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
No właśnie wyglądało jakby jedna była pełna zamknięta, a druga tak pełna że się nie zamyka ;)

No właśnie wyglądało jakby jedna była pełna zamknięta, a druga tak pełna że się nie zamyka ;)

widuję ludzi na mieście którzy tak jeżdżą z otwartymi sakwami i się zastanawiam zawsze dlaczego, u mnie otwarte tylko na postoju :)

Z powodu załamania pogody w nadchodzących dniach przełożyłem wylot na 1 września

Z powodu załamania pogody w nadchodzących dniach przełożyłem wylot na 1 września
No to akurat omijasz 4 dni deszczowego niżu genueńskiego i trafisz na serię 5-8 dni słonecznej pogody...

Dokładnie, lepiej bym tego nie ujął

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Fajny rower (mimo, że z Warszawy). Co to za model?
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

rower nie warszawski a niemiecki ;)
Cube Nuroad Race

Offline Mężczyzna Yobi

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 11.03.2019
Fajny ten rower - Chciałem go kupić ale mam już kilka rowerów z Cuba a ostatnio mnie w Norwegi Cube Nature zawiódł wiec dla odmiany kupiłem Marin Nicasio 2.
Piszę dlatego bo w tych rowerach w Nicasio i Cube Nuroad jest ten sam napęd Tiagra 2x10.
Chciałem Cie zapytać czy tym rowerem wybierasz sie na te podjazdy, pewnie tak 
Czy we Włoszech nie brakowało Ci przełożeń na podjazdach jeszcze pod obciążeniem?
Tak z ciekawości pytam.

u mnie jest napęd 105, Tiagra jest w niższym modelu.

Biorę ze sobą tego cube'a w trasę, mam jeszcze trekkingową meridę, ale nią ostatnio jeżdżę praktycznie tylko do sklepu po bułki. Cube z założenia miał nie latać samolotem, ale rok temu złamałem tę zasadę i w tym roku będzie podobnie, rower dla mnie jest super, geometria mi bardzo odpowiada, przełożeń nie brakuje. Swoją drogą takie alpejskie podjazdy zazwyczaj nie są bardzo strome, większość nie przekracza 10%, już chyba w Polsce na Karkonoskiej będzie potrzeba więcej przełożeń, chociaż jak dla mnie nadal było spoko :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum