Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
21 Lis 2024, 20:32
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Planowanie wyjazdów
»
Szukam partnera/partnerki
»
wylot 1 września, Route des Grandes Alpes, lazurowe wybrzeże
Strony:
<< Poprzednia
1
[
2
]
Wszystkie
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: wylot 1 września, Route des Grandes Alpes, lazurowe wybrzeże (Przeczytany 6828 razy)
DanielKot
Miasto: Warszawa
Na forum od: 08.08.2017
Odp: wylot 1 września, Route des Grandes Alpes, lazurowe wybrzeże
«
29 Sie 2020, 21:31 »
ten na Tiagrze to jest Cube Nuroad Pro - ten mój na 105 to Cube Nuroad Race
DanielKot
«
30 Sie 2020, 12:06 »
co do podjazdów, to pewnie większość z was kojarzy tę stronę, ale jeśli jest ktoś kto jej nie zna to polecam
http://www.altimetr.pl/
Bardzo często z niej korzystam, żeby przejrzeć trasę przed wyjazdem, albo znaleźć jakiś ciekawy, nowy (dla mnie) podjazd
Kamilek
Pół legenda, pół prawda, pół nieprawda.
Miasto: Szczecin
Na forum od: 01.05.2014
«
3 Wrz 2020, 10:23 »
jak by Ci loty nie wypalily to uwazaj na powroty autobusowe, szczegolnie flixbus z obpja przewozu roweru na bagazniku, mi zajumali rower z bagaznika zanim autobus ruszyl, bezczelnie na oczach innych, ja siedzialem w autobusie wtedy...
zapiecie z bagaznika rowerowego nie pomogla, calos ze 30s trwala
DanielKot
«
3 Wrz 2020, 20:24 »
Flixbus to ostateczna, ostateczność, nie chciałbym wracać z Francji autobusem dobę lub dłużej z przesiadką. Jednocześnie przykro mi z powodu twojego roweru.
Po 2 dniach dotarłem do Zermatt
transatlantyk
Moderator Globalny
GM 2420
Miasto: Annopol
Na forum od: 21.11.2007
«
4 Wrz 2020, 08:07 »
Matterhorn! Piękne ujęcie. Od lat chciałem zobaczyć to z bliska, na własne oczy. W 2010 roku wydawało się to osiągalne. Byłem na alpejskiej wyprawie z aardem i Danielem. Trasa ułożona tak, aby o Matterhorn zahaczyć. Biwak w Visp. Samotnie wyruszyłem rowerem do Zermatt. Około 40 km pod górkę w upale, ale co tam, przecież Matterhorn zobaczę! Tak opisałem to na BS bezpośrednio po wyprawie:
"Dla mnie jeden z kluczowych dni wyprawy. Bardzo chciałem zobaczyć na własne oczy Matterhorn. Koledzy zostali na biwaku we Visp, ja pojechałem 40 km pod górę do Zermatt. Trochę się rozczarowałem, bo Matterhorn był w chmurach i nie zanosiło się na zmianę sytuacji .Siedzące na ławeczce starsze wiekowo małżeństwo Szwajcarów gorąco polecało mi zostać tam do jutra, bo rano na ogół jest dobra widoczność i górę widać znakomicie. Musiałem jednak wracać do Visp. Może jeszcze kiedyś tam pojadę?"
Może i pojadę. Na pewno nie w tym roku.
DanielKot
«
4 Wrz 2020, 17:41 »
Roweru mi nikt nie ukradł, mam ze sobą dość gruby łańcuch abusa, nie tak łatwo byłoby go rozbroić. Dodatkowo Pani z recepcji na campingu powiedziała że jak dotąd nie zdarzyła się tu nigdy kradzież
Matta miałem dzisiaj blisko, ale nie tak blisko jak się mogłoby wydawać.
Pogoda sztos przez cały dzień brak praktycznie chociażby jednej chmurki
«
Ostatnia zmiana: 4 Wrz 2020, 18:09 DanielKot
»
DanielKot
«
15 Wrz 2020, 13:50 »
Dotarłem dzisiaj do Menton, tym samym wyprawa prawie dobiegła końca, tutaj urywa się moja przygoda z Route des grandes alpes. Wyruszyłem z Genewy w zeszły wtorek, dzisiaj pozostała tylko czysta przyjemność zjazdu z Col de Turini do poziomu morza(po drodze krótki podjazd na Col Castillon). Pokręcę jeszcze trochę w stronę Włoch, potem wezmę pociąg żeby zaoszczędzić czas bo finalnie powrót do domu będzie z Bergamo
Kamilek
«
16 Wrz 2020, 19:18 »
gratuluje! czekam.na zdjecia
wiesz juz czym bedziesz wracal ?
DanielKot
«
16 Wrz 2020, 21:04 »
Wracam Wizz airem z Bergamo. Mają u mnie monopol na przewóz roweru z powodu ceny jaką oferują.
Kamilek
«
16 Wrz 2020, 21:14 »
tez chyba musze sie przelamac i przerzucic na samoloty, czesto do izraela sa tanie loty a Israel Bike Trail korci, chociaz to chyba za wysokie progi dla mnie..
no nic wracaj bezpiecznie i dawaj zdjecia, chce zobaczyc co mnie ominelo :)
Rowerownik
Miasto: Okolice Wrocławia
Na forum od: 18.05.2014
«
16 Wrz 2020, 21:24 »
Wczoraj były fajne ceny do Grecji w Ryanair, Wrocław-Ateny 100zł i Ateny-Wrocław 60zł a rower do tego wyskakiwał jak dobrze pamiętam 288zł w każdą stronę:)
DanielKot
«
17 Wrz 2020, 10:47 »
to jest standardowa cena za przewoz roweru w Ryanair, na to nie ma niestety zadnych promocji, w Wizzie w tamtym roku placilem jakos 135zl, teraz jest to okolo 180zl
DanielKot
«
21 Wrz 2020, 01:26 »
podsumowując -
rozpocząłem wyprawę w Bazylei 2 września, następnie udałem się rowerem do Zermatt, tam odbyłem jednodniowy trekking do schroniska pod Matterhornem, kolejnie udałem się rowerem do Genewy na jednodniowy mini city break, potem rowerem do Cluses i dalej na południe trasą Route des Grandes Alpes aż do Menton i następnie kontynouwałem wybrzeżem do włoskiej Imperii.
Wszystko odbyło się zgodnie z planem, spałem finalnie głównie na campingach, 3 razy na dziko i raz pod dachem u znajomej, żałuję tylko że nie poświęciłem więcej czasu podczas wyprawy na trekking, ldealne byłoby połączenie 1-2 dni roweru i 1 dzień trekkingu, niestety ja nie dysponowałem wystarczającą ilością wolnego czasu żeby to zrealizować.
Link do zdjęć:
https://photos.app.goo.gl/d7XkH1B7qQmESFFr9
Gdyby ktoś chciał zobaczyć dokładny ślad to znaleźć go można u mnie na stravie (niestety przewyższenia są trochę przekłamane, w rzeczywistości każdego dnia było trochę więcej do góry):
https://www.strava.com/athletes/43818385
DanielKot
«
25 Wrz 2020, 20:53 »
Możnaby powiedzieć to dopiero wrzesień, a w ten weekend Galibier, l'iseran, Roselend i inne zamknięte z powodu ataku zimy. Pozostaje się tylko cieszyć, że nie wybrałem drugiej połowy września na swoją podróż.
Drukuj
Strony:
<< Poprzednia
1
[
2
]
Wszystkie
Do góry
Tagi:
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»