(...) serce Cannona bije w Lefciaku/Headshoku. Nie wiem co Ci poradzić - tylko zwracam uwagę na ten "szczegół".
Ja to trochę zagubiony jestem w tym temacie. Mógłbyś przypomnieć, jak chcesz wykorzystywać ten rower? Czy planujesz skaw-wojaże, czy może bikepacking? Chcesz się ciorać w XC, czy ot tak - bardziej turystycznie (wtedy słowami worka się nie przejmuj, w pracy mam kolegę Twojego wzrostu, jeździ na crossowym Unibiku 23", który jest jeszcze krótszy i nie narzeka). Wiekiem osprzętu bym się nie przejmował, jestem jeszcze jedną epokę wcześniej - na poziomie 3x9.
Rozumiem, że chodzi o ubijacze. Przyznam szczerze, że nie znam tematu w ogóle...
W rowerze terenowym, widelec jest jednym z najważniejszych elementów. Obok ramy, kół i hamulców. Gdybym kupował używany rower, to brałbym przede wszystkim te rzeczy pod uwagę. Napędem, zmianą biegów i rurkami (sztyca, kierownica, mostek) nie przejmowałbym się nadmiernie.
Jak widzę Cannona, to zwykle mówię TAK, bo jestem miłośnikiem tej marki.Ja bym jednak tego roweru chyba nie kupił, bo serce Cannona bije w Lefciaku/Headshoku. Nie wiem co Ci poradzić - tylko zwracam uwagę na ten "szczegół".
Najlepiej byłoby się przymierzyć i rozwiać wątpliwości.