Czy ktoś z was wie może, która pokolejowa trasa w Polsce jest najdłuższa? Mam na myśli trasę w całości poprowadzoną w śladzie kolei. Kiedyś to była chyba Złocieniec - Połczyn Zdrój, ale teraz sporo tego przybyło.
Koluszki-Stary Redzeń 7,5 km
Przypadkiem trafiłem na tę trasę i jest całkiem fajna - szkoda, że taka mikroskopijna - ale jest potencjał, żeby ją przedłużyć na wschód. Może władze Koluszek coś jeszcze zrobią.
Cytat: poziom w 26 Cze 2020, 09:29Koluszki-Stary Redzeń 7,5 kmPrzypadkiem trafiłem na tę trasę i jest całkiem fajna - szkoda, że taka mikroskopijna - ale jest potencjał, żeby ją przedłużyć na wschód. Może władze Koluszek coś jeszcze zrobią./data/338d505380a06e1522818e3c65d2b42e2714ea39.jpg[/img][/url]
Kościerzyna - Wielki Klincz, długość ~ 3 km.Szkoda tylko, że w Wielkim Klinczu rozebrali wiadukt. Można by w przyszłości bezkolizyjnie pociągnąć ścieżkę do Liniewa, jak nie dalej.
Odkopię temat - ktoś kiedyś biwaczył ma wiadukcie?https://www.znajkraj.pl/z-berlina-do-szczecina-na-most-rowerowy-w-siekierkach
Hej,czy wiadomo, w jakim stanie jest trasa z Kocmyrzowa do Wiślicy? Czy cały ten odcinek jest już gotowy?