Cytat: "Imrahil"To ja także się podzielę planami. W połowie lipca wybieram się z kolegą w trase Amsterdam-Bruksela-Calais-Paryż-Lumsemburg-Kolonia. Czyli BeNeLuks i północna Francja, jakieś 1600km w dwa tygodnie. Jak ktoś (może grupa Na Azymut? ) chciałby się podzielić ciekawostkami na temat tych terenów to będę wdzięczny za każdą poleconą mieścinę o której milczą przewodniki To jest moja ulubiona krótka trasa wyprawowa Co zobaczyć w BeNeLuksie to na pewno wyczytałeś już w przewodnikach. Dodam tu tylko, że między Luksemburgiem a Kolonią jest MNÓSTWO ciekawych miejsc (m.in. Trier, Aachen czy Bruhl) Najtrudniej chyba zdecydować się jaką trasą jechać z Calais do Paryża. Mnie chyba najbardziej odpowiada z Calais wzdłuż Kanału aż do Dieppe (przecudowna miejscowość le Treport!) i dalej na południe wzdłuż Sekwany mniej więcej (przez Rouen). Jest też opcja przez Amiens i Beauvais, również bardzo urocza
To ja także się podzielę planami. W połowie lipca wybieram się z kolegą w trase Amsterdam-Bruksela-Calais-Paryż-Lumsemburg-Kolonia. Czyli BeNeLuks i północna Francja, jakieś 1600km w dwa tygodnie. Jak ktoś (może grupa Na Azymut? ) chciałby się podzielić ciekawostkami na temat tych terenów to będę wdzięczny za każdą poleconą mieścinę o której milczą przewodniki
Cytat: "Borafu"No to powodzenia i czekam na opis. No i już wróciłem W skrócie - 15 dni, 1700 km, trasa w przybliżeniu: Grodno - Brasław - Orsza - Mińsk - Brześć. Relacja będzie, jak się napisze Fajnie było, choć bez większych przygód.
No to powodzenia i czekam na opis.
A wiesz jak się kształtują ceny za kempingi we Francji (za mały namiot) bo podobno ok 15 - 20 euro? I czy nie ma problemów z nocowaniem na dziko?
I wreszcie na mnie przyszła kolej Pozdrowienia z Islandii i do zobaczenia za miesiąc Powodzenia w Waszych wojażach
Cytat: "mdudek"Bilety kupione, teraz zostały modlitwy o pogodę , 27.08 ruszamy na 2 tygodnie po południowo-zachodniej Norwegii .To strasznie późno jedziecie jak na Norwegię. Koniec sierpnia to już nie to samo co lipiec/sierpień, szansa na gorszą pogodę większa.
Bilety kupione, teraz zostały modlitwy o pogodę , 27.08 ruszamy na 2 tygodnie po południowo-zachodniej Norwegii .