Autor Wątek: Małopolska 500  (Przeczytany 2372 razy)

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
Małopolska 500
« 15 Lip 2020, 19:45 »
Ktoś jedzie? Według moich wstępnych ustaleń pogoda nie będzie rozpieszczać...

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
Odp: Małopolska 500
« 16 Lip 2020, 00:16 »
Ja atakuję razem z Panem Cukierskim. Pogoda zapowiada się lepsza niż w ostatni weekend, kiedy to jechała pierwsza tura. Mają być deszcze, ale miejmy nadzieję nie zlewnie. Temperatura nie najgorsza. Jedyna niewiadoma to to, co będzie na Krowiarkach w nocy czy na Przysłopie. Ale liczę że kurtka od deszczu wystarczy. Czyli można na lekko jechać :D

« 16 Lip 2020, 20:38 »
Ja atakuję razem z Panem Cukierskim. Pogoda zapowiada się lepsza niż w ostatni weekend, kiedy to jechała pierwsza tura. Mają być deszcze, ale miejmy nadzieję nie zlewnie. Temperatura nie najgorsza. Jedyna niewiadoma to to, co będzie na Krowiarkach w nocy czy na Przysłopie. Ale liczę że kurtka od deszczu wystarczy. Czyli można na lekko jechać :D

Też na lekko bym chciał. Za Krowiarkami jest punkt, który ma być czynny. Także w razie awarii, ciepła woda do bidonu i ten bidon pod koszulkę. Za Przysłopem jest Orlen na noc jest zamykany i obsługiwany z okienka, ale wpuszczają zmarzniętych kolarzy na ciepłą herbatkę.  ;D
Także ryzyko się zmniejsza, jestem dobrej myśli. Zakładam błotniki, tylko mi rower wyschnie...

Offline Mężczyzna Damsik

• Miasto:
  • Na forum od: 30.07.2018
« 18 Lip 2020, 18:17 »
Póki co Paweł jedzie na zwycięstwo.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 18 Lip 2020, 18:23 »
Ale trasa tego wyścigu to nie jest cudo na kiju, słabiutko to zaprojektowane, krajówki tam gdzie spokojnie można to objechać. Jest dobre porównanie z Podróżnikiem, który z grubsza połowę trasy Małopolskiej 500 ma w podobnych rejonach, a jest tam o wiele więcej smaczków, świadczących, że osoby planujące trasę świetnie znają te tereny.

« 19 Lip 2020, 17:14 »
Ale trasa tego wyścigu to nie jest cudo na kiju, słabiutko to zaprojektowane, krajówki tam gdzie spokojnie można to objechać. Jest dobre porównanie z Podróżnikiem, który z grubsza połowę trasy Małopolskiej 500 ma w podobnych rejonach, a jest tam o wiele więcej smaczków, świadczących, że osoby planujące trasę świetnie znają te tereny.

Paradoksalnie krajówki były puste, a asfalty gładkie jak stół, szczególnie nocne zjazdy.

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017

Offline Mężczyzna Damian

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.05.2015
« 13 Lip 2021, 15:20 »
Kto w tym roku oprócz mnie pojawi się na starcie?

Trasa 500km - jest praktycznie ta sama co w zeszłym roku - tyle, ze moim zdaniem ciekawiej bedzie bo w odwrotnym kierunku i wszystkie wieksze podjazdy i podhale będzie się jechać rano na świeżo. Bardzo przyjemna trasa.

No i jest w tym roku trasa 250 km z sumą przewyższeń 5753 m. hardcore!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum