UCZESTNICTWO I WYPOSAŻENIE Do zawodów zostaną dopuszczeni zawodnicy, którzy ukończyli 18 rok życia i złożą organizatorowi oświadczenie o stanie zdrowia umożliwiającym udział oraz o starcie na własną odpowiedzialność. Obowiązuje okazanie osobistego ubezpieczenia OC i NNW na czas zawodów lub podpisanie oświadczenia o stanie zdrowia.
Są już godziny startu na https://pw2020.1008.pl/ jak się kliknie w zawodnika.
Mam pytanie co do limitu czasu dla dystansu 500km. Na początku regulaminu pisze:"26 lipca 2020 /niedziela/Godz. 16.00 zamknięcie imprezy, limit czasu przejazdu “500 km” – 30 godzin."Dalej w opisie trasy widnieje:"Limit czasu dla dystansu “500 km” wynosi 35 godzin."Mój start jest o 9:15 więc o 16 w niedzielę to ja jeszcze będę miał czas jazdy netto 30h 45m .
Jeśli tak, to bardzo słabo. Szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że taki zapis regulaminu był także kiedy mieli 300 osób na liście startowej. W takim przypadku ostatnie grupy by startowały jakoś o 11:15 i o 16 w niedzielę by miały czas netto poniżej 29h a tu już meta zamknięta...Ja jadę solo i jest to mój pierwszy wyścig rowerowy. Fajnie jakbym się zmieścił w te 30h, ale jestem realistą .
Prawie na pewno ta pierwsza wersja obowiązuje, na PW wcześnie się raczej zwijają i już były takie akcje, gdzie ludzie dojeżdżali na zamkniętą metę.
A co do zwijania, tak się składa, że to ja odjeżdżam ostatni. Odtworzyć historię "zwijania" z ostatnich 3 lat na których zdaje się akurat Ciebie ani Wilka nie było ;-)?