Autor Wątek: ULTRAMARATON PIĘKNY WSCHÓD 2020 25.07.2020  (Przeczytany 5342 razy)

Offline Kobieta martap

• Miasto: PL
  • Na forum od: 11.06.2018
Ze strony Organizatora:[https://lubelskavuelta.pl/pl/piekny-wschod-ultramaraton-regulamin/]
UCZESTNICTWO I WYPOSAŻENIE
 Do zawodów zostaną dopuszczeni zawodnicy, którzy ukończyli 18 rok życia i złożą organizatorowi oświadczenie o stanie zdrowia umożliwiającym udział oraz o starcie na własną odpowiedzialność. Obowiązuje okazanie osobistego ubezpieczenia OC i NNW na czas zawodów lub podpisanie oświadczenia o stanie zdrowia.
@Adamo - ale to była stacja BP czy sklep przed cmentarzem? ;)

Mariobiker

• Gość
Pytanie z innej beczki 😉
Czy ktoś jedzie na PW w sobotę rano z południa ? (Podkarpacie Lubelskie). "Spalił" mi się transport 😞 i szukam podwozki.

Offline Mężczyzna kuki

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.03.2018
Czy organizator zamieścił już gdzieś informację o starcie, jakiś komunikat startowy, podział na grupy?

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
Są już godziny startu na https://pw2020.1008.pl/ jak się kliknie w zawodnika.

Offline Mężczyzna LegalOnBike

• Na forum od: 05.11.2017
Są już godziny startu na https://pw2020.1008.pl/ jak się kliknie w zawodnika.

Dzięki za info. U mnie start o 7:05 także nawet mi to odpowiada

Offline Mężczyzna skaposzczet

• Na forum od: 12.02.2013
Mam pytanie co do limitu czasu dla dystansu 500km. Na początku regulaminu pisze:

"26 lipca 2020 /niedziela/
Godz. 16.00 zamknięcie imprezy, limit czasu przejazdu “500 km” – 30 godzin."

Dalej w opisie trasy widnieje:

"Limit czasu dla dystansu “500 km” wynosi 35 godzin."

Mój start jest o 9:15 więc o 16 w niedzielę to ja jeszcze będę miał czas jazdy netto 30h 45m :P.

Mój BLOG

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Mam pytanie co do limitu czasu dla dystansu 500km. Na początku regulaminu pisze:

"26 lipca 2020 /niedziela/
Godz. 16.00 zamknięcie imprezy, limit czasu przejazdu “500 km” – 30 godzin."

Dalej w opisie trasy widnieje:

"Limit czasu dla dystansu “500 km” wynosi 35 godzin."

Mój start jest o 9:15 więc o 16 w niedzielę to ja jeszcze będę miał czas jazdy netto 30h 45m :P.

Prawie na pewno ta pierwsza wersja obowiązuje, na PW wcześnie się raczej zwijają i już były takie akcje, gdzie ludzie dojeżdżali na zamkniętą metę.

Jeśli tak, to bardzo słabo. Szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że taki zapis regulaminu był także kiedy mieli 300 osób na liście startowej. W takim przypadku ostatnie grupy by startowały jakoś o 11:15 i o 16 w niedzielę by miały czas netto poniżej 29h a tu już meta zamknięta...
Ja jadę solo i jest to mój pierwszy wyścig rowerowy. Fajnie jakbym się zmieścił w te 30h, ale jestem realistą ;).

Mój BLOG

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
To są tylko moje przypuszczenia, po konkrety trzeba do orga napisać, albo na grupie 1008 na FB. Ale pamiętam, że w minionych latach była sytuacja dokładnie na tej zasadzie, że ludzie dojechali w limicie, a metę już zwinęli, bo własnie data jej pracy nie zgadzała się z limitem. I to jest płaski maraton, więc tym bardziej te 35h limitu to dość wątpliwe, bo to by prawie do północy w niedzielę musieli siedzieć, np 38h to jest dla Pierścienia, dłuższego 100km i sporo cięższego.

Offline Mężczyzna Robert1008

• Miasto: Świękitki
  • Na forum od: 08.01.2015
Jeśli tak, to bardzo słabo. Szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że taki zapis regulaminu był także kiedy mieli 300 osób na liście startowej. W takim przypadku ostatnie grupy by startowały jakoś o 11:15 i o 16 w niedzielę by miały czas netto poniżej 29h a tu już meta zamknięta...
Ja jadę solo i jest to mój pierwszy wyścig rowerowy. Fajnie jakbym się zmieścił w te 30h, ale jestem realistą ;).

Hej
Nic się nie stresuj :-)
Limit to jedno a zakończenie to drugie :-)
Zakończenie robi się zazwyczaj jak większość zawodników dociera na metę. Kilka osób czasami przyjeżdża jeszcze dużo później - po oficjalnym zakończeniu. Obsługa czeka :-)
w roku 2019 na PW ostatni zawodnik który przyjechał na metę miał 29 godz 52 minuty i przyjechał o godzinie 14:42. 

Dzięki. Czyli nie ma co przesadzać z zachowawczością na początku :). Mówi się, że taki dystans robi się głową więc dodatkowa motywacja nie zaszkodzi :P. Na papierze nie wygląda to źle, bo ostatni długi dystans 300km zrobiłem w 15:40 a było około 34 st. w cieniu i sporo czasu poświęcałem na moczenie koszulki w przydrożnych rowach i stawach.

Mój BLOG

Mariobiker

• Gość
Prawie na pewno ta pierwsza wersja obowiązuje, na PW wcześnie się raczej zwijają i już były takie akcje, gdzie ludzie dojeżdżali na zamkniętą metę.

Niestety na PW to prawie norma  :-\
Pamiętam akcje gdy ludzie przyjechali w południe w niedzielę i obiadu nie dostali "bo za późno"

Offline Mężczyzna Robert1008

• Miasto: Świękitki
  • Na forum od: 08.01.2015
Mario, naraziłeś się orgowi PW, zapytaj na odprawie przed startem, dlaczego co roku w niedzielę  70% obiadów w restauracji przepada? :-(
A co do zwijania, tak się składa, że to ja odjeżdżam ostatni. Odtworzyć historię "zwijania" z ostatnich 3 lat na których zdaje się akurat Ciebie ani Wilka nie było ;-)?
« Ostatnia zmiana: 23 Lip 2020, 19:11 Robert1008 »

Mariobiker

• Gość
A co do zwijania, tak się składa, że to ja odjeżdżam ostatni. Odtworzyć historię "zwijania" z ostatnich 3 lat na których zdaje się akurat Ciebie ani Wilka nie było ;-)?

Robert mam nadzieję że teraz jest już wszystko ok.
Jechałem trzy (pierwsze) edycje i zawsze były jakieś cuda z posiłkami. Przejechałem "kilka" maratonów i mam porównanie. Do BBT, P1000J czy TdP nawet nie porównuję.
A czy się w ten sposób naraziłem ? nie mi to oceniać.

Offline Mężczyzna MYak

• Marek
  • Miasto: Pruszków, Mazowieckie
  • Na forum od: 20.03.2019
    • UltraCyrkle
30 godzin to limit dla kwalifikacji do BBT a nie limit PW

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....