Autor Wątek: 21.08 - 20.09 Eurotrip PL-CZ-AT-IT-CH-FR-ES 30 Dni  (Przeczytany 13174 razy)

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
Cóż to za model mini instalacji fotowoltaicznej?
PS. szerokości i przyczepności życzę!

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna Kamilek

• Pół legenda, pół prawda, pół nieprawda.
  • Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 01.05.2014
Cóż to za model mini instalacji fotowoltaicznej?
PS. szerokości i przyczepności życzę!
Dziekuje :)

a takie cudo
https://m.euro.com.pl/ladowarki-akumulatory-przenosne/powerneed-es20000b-panel-solarny-9w-z-powerbankiem-20000-mah.bhtml

bedzie mialo swoj chrzest bojowy przez najblozszy moesiac

da sie to wozic z przodu na jednorozcu lub z tylu na podsiodlowce ale na gladkim asfalcie, raczej bede wyciagal na postojach

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
Czy możesz podać spis ekwipunku, który zabierasz ?

here you are:
Ekwipunek

Ostrzegam że pisałem dla siebie więc nie narzekać na ortografię i takie tam....
Klucz 16 mnie zaintrygował. Do czego on?

Czy możesz podać spis ekwipunku, który zabierasz ?

here you are:
Ekwipunek

Ostrzegam że pisałem dla siebie więc nie narzekać na ortografię i takie tam....
Klucz 16 mnie zaintrygował. Do czego on?

z przodu kolo na piescie z dynamem shimano trzymaja takie skurczybykowe nakretki, jako ze trasa ma 66km w gore a woec i z gorki bedzie sporo to klocki beda do wymiany, jakos to trzeba odkrecac i zakrecac :)

pytalem w jednym miejscu i podobno czasem sa takie nakretki ze zamiast slepego zakonczenia maja miejsce na imbusa ale nie mieli na miejscu :/

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
Hmm, wszelkie nakrętki kół z którymi miałem do czynienia miały rozmiar 15, klucz pasował też do pedałów a zeszlifowany i do konusów. 16-ki chyba przy rowerach nie używałem.

ha to pewnie dlatego zawsze musze wkladac podkladke miedzy klucz a nakretke aby sie krecilo:)
nie mam klucza 15... myslalem zawsze ze to przez to ze wyrobione nakretki sa:)
 dzieki za info!

Online Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
Mam wrażenie, że jak skręcisz w lewo lub w prawo to już cały czas będziesz tak jechał. Prawdziwy podziw ja bym tak nie umiał. W ramach uprzęży (pasów do worka trzymającego worek na lemondce) robi dętka?
Samych przyjemności po drodze
R_och
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

dzieki :)

tak dentka to trzyma pasky i po 42zl za sztuke mimo ze ladniejsze i bardziej funkcjonalne okazaly sie zbedne i to calkiem przypadkiem na to wpadlem :)

rower skreca, troche jal tankowiec, trzeba odpowiednio wczesniej pomyslec o slrecie i lekko cialem bujnac, przyzwyczailem sie po godzinie, a jechalem w miare prosta droga.

e tam bys nie umial, pewnie bys umial ale nie kazdemu taki ullad bagazu bedzie odpowiadal, ta cala wyprawa to jeden wielki eksperyment, mozliwe ze po tym wroce do 4 sakw, czas pokaze.

Offline Mężczyzna docent161

• Miasto: KWA ....
  • Na forum od: 06.05.2018
Szerokośći  :D myślę że opatentujesz własny system pakowania i rozwiniesz nowy trend...!!

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Na Wiśle widziałem taki patent, ale to był efekt tego ze gościowi urwala się podsiodlowka i awaryjnie wiózł ja na kierownicy.

Sporo lepiej założyć worek na szerokość kierownicy i do tego dość dużą kieszeń. Tak samo mocowania dętką to nie polecam, to za slabo trzyma i rozciąga się z czasem, jak się nie chce kupować pożądnych pasków to lepiej już się sprawdzą troki z pasmanterii za parę groszy. W takim układzie to bikepacking nie ma za wiele sensu, lepsze będą zwykłe sakwy, bo taki układ bagażu eliminuje jeden z głównych zysków bikespackingu, czyli optymalne rozlozenie ciężaru bagażu, a co za tym idzie lepszą sterownosc roweru

no i wykrakaliscie zalamanie pogody, od dwoch dni leje niemal non stop w alpach na polnovy wloch i tak jeszcze w niedziele bedzie, zbunkrowalem sie w najtanszym hotelu i czekam az przejdzie, potwm atak na stelvio.

jakby ktos sie nudzil to wrzucam ponad 600 fotek z pierwszego tygodnia, bez opisow i nie przebierane, kopia zapasowa google drive.
https://photos.app.goo.gl/HMeyZ8xvjLEerSnE7

edit:
co.do samego roweru i pakowania to brakuje mi troche miejsca na zarcie i ciuchy reszta spoko deta sie zgodnie z przewidywaniami teoche wyciagnela ale noe spada :) fajnie trzyma kamere na pseudo stojaku, zlapalem.dwa kapcie w 3 dni, a ostatnio 2 kapcie zlapalem przez 20.000km dziwne to jakies...

polubilem sie tez z tarpem po poczatkowych niesnaskach :) jiz mnie korci zeby jechac dalej!!!

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
no i wykrakaliscie zalamanie pogody, od dwoch dni leje niemal non stop w alpach na polnovy wloch i tak jeszcze w niedziele bedzie, zbunkrowalem sie w najtanszym hotelu i czekam az przejdzie, potwm atak na stelvio.

Takie załamania w Alpach się trafiają, ale jak się przebijesz na drugą stronę to już wjedziesz w obszar klimatu śródziemnomorskiego, palmy i winnice  ;). Ważne, że się jedzie sensownie, co zobaczyłeś to już Twoje, a widzę, ze Hochtor trafił się w świetnej pogodzie i jeszcze wysokogórski nocleg, a tam często bywają obsrywki.

niech sobie pada, w koncu zobacze padajacy snieg w tym roku :) pokinco tylko na ziemi i to na Hochtor :)

a zjazd to mogie i sprowadzac, od 2000m prowadzilem na Hochtor wiec teraz czas wyrownac rachunki sprowadzajac :)

hotel 45 jurkow przez bookomg ze sniadaniem , ale nastepne dwa dninwytargowalem za 39 €

Takie załamania w Alpach się trafiają, ale jak się przebijesz na drugą stronę to już wjedziesz w obszar klimatu śródziemnomorskiego, palmy i winnice  ;). Ważne, że się jedzie sensownie, co zobaczyłeś to już Twoje, a widzę, ze Hochtor trafił się w świetnej pogodzie i jeszcze wysokogórski nocleg, a tam często bywają obsrywki.

2 stopnie w nocy,  zle ustawilem tarpa i wialo tak ze musialem trzymac rower i tatpa zeby nie odlecial jaos o 4 w nocy, i z rana zjebkanod babki z budynku ze campen ist verboten :) czy jakos tak

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum